קיבלתי תשובה שהיו לי עליה שאלות ואז הפנו

lironsag

New member
קיבלתי תשובה שהיו לי עליה שאלות ואז הפנו

אותי לפורום פזילה, למרות שזאת לא בדיוק פזילה ואני לא ילדה כי הזמן עבר.להלן השאלות שאני רוצה לשאול לאחר שקיבלתי תשובה שהיו לי עליה שאלות ועוד תשובה שהפנתה אותי לפורום פזילה:
מה זאת פזילה דיורגנטית/דיברגנטית? היתה לי כזאת אחרי פגיעת ראש בארובה לפני 25+ שנים, והיא תוקנה בהצלחה לפני 23 שנים. המנתח כתב אולם קיים pseudoptosis בגלל ספיגת רקמת שומן. אחרי הרבה שנים אמר לי רופא עיניים שהעפעף העליון שלי -התרחבו בו תאים , שנים חשבתי שזה משהו אחר כי יש לי , כנראה בגלל ספיגת רקמה בארובה, יכולת של להסתכל עוד שמאלה ואז האישון השמאלי גם צונח למטה ומדמה פזילה. לפעמים אם אני מתמקדת בעין שמאל יש פזילה מדומה החוצה בעין ימין. אני רוצה לדעת אם ישנן משקפיים שיעזרו לי תמיד להתמקד בצורה שלא תדגים את הפזילה המדומה. אולי יש מסגרת כזאת למשקפיים? תודה

קבלתי

פזילה דיברגנטית פרושה שעיו אחת מסתכלת ישר לפנים והשניה פונה לכיוון האוזן
אם יש צניחה של העין במבט כלשהו זו פזילה
יש להבדק על ידי מומחה פזילה

lironsag

New member
אני חושבת שיש לי כמה מסמכים בדיקות ו

אני אולי אכתוב לך אותן כשיהיה לי זמן.עשיתי סיבוב בדיקות לפני לא הרבה מדי זמן. אם הרופא הפרופסור שניתח אותי כתב -אולם קיים pseudoptosis בגלל ספיגת רקמת שומן, זאת עדיין פזילה? יש לי אולי צילום לא מדהים של המסמך הזה שנכתב ב1989. נבדקתי ומה שיש לי אני אכתוב. פזילה זה רק מצב של שרירים לא זהים? פזילה מדומה זאת פזילה? יש משקפיים שיכולים לשפר מיקוד? העין צונחת במבט שמאלה כשאין מיקוד בעין שמאל אבל אם אני מתמקדת בעין שמאל אין צניחה. ממבט ימינה עד המרכז בערך ועד שלב מסויים שמאלה יש לי מיזוג של העיניים . אני נבדקתי אצל מומחים לפזילה וסתם רופאים ומה שהם כתבו בגדול -חלק מהם , היה מה שהם ראו בלי לדעת את כל ההסטוריה וכל הסיבות ובלי להתייחס להכל.עכשיו אני רק צריכה מישהו שיתאים לי משקפיים לתיקון לזה שאוכל להיות איתן גם כשיש שמש שאני מסוגלת להתמודד איתה בלי משקפי שמש ולא מסוגלת להתמודד איתה עם משקפי ראיה.

lironsag

New member
ואם כתוב ב1989

פסדופטוזיס וספיגת רקמת שומן ויש צניחה של העין , זאת פזילה?
איך משוים מיקוד ע"י משקפיים?

lironsag

New member
צניחה של גלגל העין

למה אתה קורה גלגל העין? תנועות העיניים שלי מלאות ומתואמות. שרירי העיניים שלי כנראה תקינים. מה שנראה כצניחה של גלגל העין זה לא סמפטום של הפזילה? פזילה לא חייבת להיות תוצאה של השרירים? ספיגת דימום צאסיבי בעין ובארובה לא יכולה ליצור פזילה מדומה או משהו כזה? מה התיקון של זה? יש תיקון אופטי לזה? אם בעפעף התחתון יש צניחה קלה מספיגת השומן וגלגל העין-הכדור הלבן שבתוכו נמצאים האישו והקשתית ממשיך בתנועתו מעבר למסלולו וגם נמצא יותר למטה, זה לא יכול להיות בגלל שכל העין או חלקים ממנה השתנו בגלל ספיגת הדימום ורקמות שומן? אילו משקפיים יכולים לתקן את הבעיה הזאת? תודה

צניחה

פזילה היא חד משמעית בעיה של שרירי העיניים
צניחת גלגל העין בגלל שבר של רצפת הארובה אינה קשורה לבעיית שריר
לדעתי קשה להבין את הבעיה ללא בדיקה ועל כן אמליץ על בדיקה על ידי רופא עיניים המתמחה בפזילה כדי להיות בטוחים

lironsag

New member
אני צריכה לשלוח לך בדיקות שעשיתי

היו בדיקות קודמות שאין לי עוד את חלקן ויכול להיות שהיו חשובות. היתה לי פגיעה בארובה אבל אני לא בטוחה שזה שבר ברצפת הארובה. היה כנראה שבר דחוס שהתנפח בקצה השמאלי של הגבה השמאלית. אין לי עכשיו זמן, יש לי הרבה דברים לעשות. בהמשך בלי נדר אני אעשה את זה, אבל מצאתי עותק של פרופס' אוליבר ז"ל מ12.89 אולי זה יעזור בינתיים אבל אולי לא.
בדקתי לראשונה את... 13.9.89 בגלל פזילה דיורגנטית שהופיעה אחרי חבלה קשה בתאונת דרכים.
ממצאי בדיקתי היו.... כן התרשמתי מ-Enophthalmus של העין השמאלית.......
(זה שייך לעפעף? העפעף העליון אצלי יש בו כנראה תאים מורחבים והתחתון אולי קצת נמוך. זה קשור לגלגל? )
בחודש אוקטובר 1989 בוצע ניתוח לתיקון הפזילה במרכז הרפואי בהרצליה. נעשתה החלשה של השריר הישר החיצוני ב6 מ"מ וחיזוק של השריר הישר הפנימי ב-7 מ"מ בעין שמאל.
המהלך לאחר הניתוח היה תקין. עם תוצאה קודמטית טובה. אולם קיים Pseudoptosis קל משמאל בגלל ספיגת רקמת השומן של ארובת העין השמאלית שבעתיד אולי יזדקק לתיקון.
אציין גם שעקב החבלה הקשה בגולגולת סובלת... מ-spasm of accomodation שטופל תחילה בטיפות Atropin ומשקפיים ביפוקליות וכעת בנסיון טיפולי נתתי לה תקון מיופי שמנטרל את מידת ה-spasm .
חוץ מזה רופא אחר בדק לי את תנועות העיניים ואמר שאין לי פזילה, אבל רופאים ורופאות אחרים בדקו אותי פחות ביסודיות וציינו בכל מיני שמות את הנטיה/סטיה שיש במבט מסויים. הדבר שהכי מעצבן אותי זה שיש לי צמניחה של גלגל העין, יש לי שבר חיצוני בארובה, לא נראה לי שיש לי שבר ברצםת הארובה ואני גם לא יודעת הרבה על רצפת הארובה, היה לי נזק מוחי בגלל התנגשות פנימית של המח בצד המנוגד לעין בגולגולת, ופרופ' אוליבר ציין שהיתה ספיגת רקמת השומן של ארובת העין השמאלית. אמנם הוא כתב את זה בהקשר אחר והסתבר שזה לא היה מדייק, אבל אני חושבת שזה השפיע על מיקום/מנח גלגל העין, והיה עוד מכתב של אוליבר שאין אותו ואין לו תיעוד, ובו היה כתוב משהו על מנח העין . איך אני יכולה להוכיח את זה? איזו בדיקה מאבחנת את תוכן הארובה בלי לתת לה קרינה? איפה אפשר לעשות אותה ?

lironsag

New member
הודעה ברצף-ניסיתי ועשיתי בדיקות ולרוב לא

היתה עלי את הבדיקה של אוליבר ולא עשו לי בדיקות מקיפות או שמי שעשה לי בדיקות מקיפות לא היה לזה המשך. יש לי המון תוצאות של בדיקות אצלי, ואני אכתוב לך כל מה שיש לי אבל עכשיו אני צריכה וחייבת לצאת. כמו כן אני לא יודעת לבקש את כל הבדיקות ואני לא יודעת איזה בדיקות לבקש ואני תמיד פוחדת שירשמו שזאת פזילה כי אין עלי את ההוכחות שזאת לא פזילה. למשל פעם הייתי בטיפול אצל נוירולוג שזה בכלל לא רופא עיניים והוא רשם שיש לי ptosis והייתי צריכה הרבה זמן וגם אחר כך לפעמים להשתמש במסמך הזה. אחר כך הייתי אצל רופא עיניים שרשם או אמר שאין לי פטוזיס. בקיצור , אני הייתי ממש בין הכסאות.

lironsag

New member
מצאתי בדיקות רפואיות אולי יש לי עוד, בינתיים-

פענוח בדיקת שדב ראיה ממוחשב-פרופ' דני געתון- תאריך- יולי 2010
בדיקת שדה ראיה לעין OU/ 86 תוכני השדב:מינוס 2, 24 מעלות-לא הצלחתי להדפיס את זה נכון עם הסימנים.
סוג הסטימולוס Stimolus אותיות רומיות-3 -
עין ימין-איכות הבדיקה-אמינות הבדיקה טובה. פענוחהתחלת מדרגה נזלית תחתונה (מה זה?) השוואה-אין שדה קודם להשוואה.
עין שמאל-איכות הבדיקה-אמינות הבדיקה טובה-פענוח-צמצום טמפורלי ומעט גם נזלי תחתון השוואה-אין שדה קודם להשוואה

ד"ר נ. רוזן 18.1.10 הנדון: השם שלי
הנ"ל לאחר תאונת דרכים (לפני 23 שנים.) עם פגיעה ארובתית משמאל (פגיעה קרניוצרברלית קשה.)--{אני חייבת להעיר שהפגע\יעה הקרניו צרברלית כנראה היתה מימין. בטוח לפי מה שידוע לי}. המשך- מתלוננת על הפרעה בתנועתיות העין (כמעט אין דיפלופיה.)קיימת הפרעה קוסמטית קלה במבט אבדוקציה של העין שמאל.
להערכתי מצבה הנוכחי שהינו יציב אינו מצדיק כל טיפול כירורגי מבחינת ארובת העין. בברכה חתימה וחותמת
יכול להיות שהתאמצתי אצלו להסתכל רק בעין ימין שאז זה הרבה יותר נראה טוב.

מכתב עם חתימה פרופ' איילה פולק 20.8.2010
שדה הראיה השני נראה טוב יותר, במיוחד בעין ימין. בעין שמאל אולי קצת התעייפה . סה"כ שדה ראיה הייתי מגדירה די טוב.
בנושא הפזילה-איני יודעת מדוע את חושבת שאמרתי שיש פזילה. אולי לא הייתי ברורה ואולי לא נשמעתי טוב. אצלי רשום נטיה לפזילה ולכן זה מה שאמרתי גם בפעם הראשונה וגם פעם שניה. אולי המילה נטיה לא נשמעה ברור. בכל מקרה הזמנתי גם לקפלן לבדוק את הנושא. נשמע מה יאמרו.

כתבתי את זה בפורום ואמרתי את זה וכולם אמרו לי שנטיה לפזילה זה בעצם פזילה, אבל לא נראה לי שזה נכון.

ד"ר בנימין הרטמן מומחה לרפואת עיניים ולנוירו-אופתלמולוגיה-27.6.2009
לכ' הרופאים המטפלים.
הנידון-....(אני)
בהמשך למכתבי המפורט הקודם מה23/6/09
ברצוני להדגיש כי אין שום בעיה בsaccades ואין שום צורך , כעת , בטיפול ניתוחי או אחר.
הראיה תקינה , עם תיקון מיופי קל ושדות הראיה והפונדוס תקינים. 6/6 = cc -1.0
6/6 = 0. 1- cc

לידיעתכם

זה מתוך אוסף מסמכים שמצאתי וזה לא מתוך תיק קופת חולים שם יש עוד ניירות .

lironsag

New member
צניחה-6 שאלות

1.למה קשורה צניחת גלגל העין בגלל שבר של רצפת הארובה? 2.איזו בדיקה אפשר לעשות לצניחת גלגל העין? 3.איזו בדיקה מבחינה/מבדילה בין פזילה לבין צניחת גלגל העין? 4.מה זאת אקזופוריה? 5.מה לעשות שצניחת גלגל העין נראית לאנשים ורופאי עיניים שאינם מומחים בפזילה ולנוירולוגים כמו פזילה? 6.בדיקת תנועות העין לא יכולה להחריף את הבעיה?תודה

lironsag

New member
צניחה-2 שאלות נוספות

1.אם עושים בדיקות אצל מומחה לפזילה או מראים -למומחה לפזילה?-בדיקות שנעשו בעבר ונניח שהן מספיקות, ומגיעים למסקנה שזאת צניחת גלגל העין ולא פזילה, איך אפשר לתקן/לישר/לאזן צניחה של גלגל העין?
בגלל מה עוד יכולה להיות צניחה של גלגל העין?

צניחה

נדמה לי שעניתי בעבר בתשובותי מה יכול לגרום לצניחה של גלגל העין
אני מציע שבמקום לשאול כדאי להבדק אין טוב ממראה עיניים

lironsag

New member
תשובה מפורטת

ענית על דברים קרובים ועל פזילה שהיא לא צניחה של גלגל העין ואין לי את זה בכל מקרה.
בדיקות תמיד נעשות על משהו ולא בודקות לי דברים אחרים .
מראה עיניים זאת הבעיה שלי כי זה לא בודק דברים אחרים ואין לרופאים את כל ההסטוריה של מה שקרה לי בעין, אז שאלתי במרוכז דברים בשביל לקבל תמונה אמיתית ומרוכזת. תאמין לי שהלכתי להבדק אצל הרבה בעבר והרבה פעמים קיבלתי סתירות בין התשובות, ושעכשיו שאלתי גם שאלות שעוד לא שאלתי, וצרפתי גם שאלות שכבר שאלתי בשביל לקבל את כל התשובות יחד אבל לא קיבלתי אף תשובה לצערי, ומצאתי אתמול המון בדיקות שאני צריכה לצרף לבדיקות שיש לי שכנראה לא את כולן כתבתי לך, ונדמה לי שכתבתי רק בדיקות מ, 89 , והבעיה אצלי היא שמראה עיניים מטעה. בדיוק בגלל זה שאלתי ברצף את השאלות הקודמות. אני ממש רוצה לקבל תמונת מצב כוללת,. ואני ממש אשמח למצוא זמן ולהעביר במרוכז את כל החומר שיש לי, שזה דבר שבתור אצל רופאי עיניים אין להם רצון או זמן להסתכל עליו ואין לי את הכל אצלם. ובאמת שניסיתי לשאול ולא קיבלתי תשובה ועברתי בין כמה רופאים, ומה ששאלתי אותך זה לא עלי אלא מהם הגורמים לצניחת עין, שאיננה פזילה. ומהן הבדיקות שמאבחנות את זה. אני תמיד מקבלת אצל רופאי עינים אבחנות ותמיד משהו חסר בהן, כי יש לי מקרה מורכב. לא שאלתי אותך רק על עצמי כי אתה לא בודק אותי. אני צריכה לעבור סדרת בדיקות ואין לי אפשרות לעבור אותה, אז אני רוצה מידע. מבקשת מידע. אם אני אדע את כל מה שיכול לגרום לצניחת העין אני אדע כל מה שלא רלוונטי לגבי ומה שכן רלוונטי לגבי, ואדע איזה בדיקות אני צריכה בשביל לאבחן את זה כדי שהתמונה עלי בקופת חולים תהיה נכונה, קיבלתי קוצר נשימה.

תשובה

שלום רב
מאחר ואת טוענת שאין לך פזילה על כן הפורום הזה לא יכול לענות לשאלותיך
נא להפנות אותן לםורום המתעסק בארובות עיניים ומראה עיניים

lironsag

New member
תודה, .....

.אם זה נראה כמו פזילה אבל שרירי העיניים תקינים, זאת בעיית פזילה. אני טוענת שיש לי בעיה שקשורה.
בכל מקרה אין לי מושג איזה פורום מתעסק בארובות העיניים ובמראה העיניים

למעלה