קיבלתי 2 דעות מאוד שונות של שני רופאי שיניים

multiShreaded

New member
קיבלתי 2 דעות מאוד שונות של שני רופאי שיניים

לאחרונה עברתי מקום מגורים והגעתי לבדיקה תקופתית אצל רופאת שיניים במקום מגוריי החדש. הבדיקה שלה העלתה תמונה חמורה - סתימות וטיפולי שורש במספר גדול של שיניים. היא הופתעה לשמוע שעם כל זאת, אין לי כאבים בשיניים. די נבהלתי, והלכתי להתייעץ עם הרופא הקודם שלי. הוא נתן לי תמונה הפוכה לגמרי - יש צורך, לדבריו, רק בסתימה בשן אחת, ולגבי טיפולי השורש, אם אין כאבים, סימן שהמצב אינו חמור עד כדי להצדיק טיפול שורש. מכיון שמדובר בדעות שונות קיצונית, איני יודעת למי מהשניים להאמין, או כיצד עליי לנהוג. ובאופן כללי, בעניני שיניים - האם יש לטפל מוקדם ככל האפשר, או רק כשממש חייבים?

דעות שונות

נתחיל מהסוף: בשיניים רצוי לטפל מוקדם ככל הניתן. הבעיות בד"כ אינן נפתרות עם הזמן אלא רק הולכות ומחמירות ולכן רצוי לטפל בהן מוקדם ככל הניתן לפני שהבעיה גדלה ומסתבכת. לגבי הדעות השונות. אומנם רפואת השיניים אינה מדע מדויק ויתכנו דעות שונות והצעות שונות לטיפול באותו מקרה אך מכיוון שתארת תמונה קיצונית של דעות מנוגדות מומלץ כי תפני לרופא מומחה (מומחה בשיקום הפה במקרה זה) להתיעצות וחוות דעת והציגי בפניו את הדעות המנוגדות שקיבלת. בקשי הסברים לגישתו הטיפולית. בהצלחה

7575

New member
גם לי זה קרה וגם בקיצוניות

האפשרות היחידה שלך היא להצליב מידע.ושוב להצליב מידע ושוב להצליב מידע.אני אישית כאשר נקלע למצב כזה פונה לרופא שיניים ומשלם לו לייעוץ בלבד לאחר שאני מודיע לרופא שאין לי כוונה להשתמש בשירותיו.רק כך תוכלי להגיע לאמת .תזהרי מאוד

Udi 1960

New member
גם לי

מנהל המרפאה אמר לי שאני צריך טיפול שורש למרות שעדיין לא היו לי כאבים. זה נכון שהיה לי חור עמוק בטוחנת, פניתי לרופא אחר שטיפל לי בשן עם סתימה רגילה, וגם הוא נתן לי רק 10% שזה יצליח. אך אמר ששווה לנסות סתימה רגילה כי תמיד ניתן לבצע טיפול שורש. הטיפול בוצע בספטמבר וניתן להגיד שהרגישות לקור שהיה לאחר הטיפול נעלם. ואולי קצת מוקדם להגיד אך נראה לי שהטיפול - הסתימה הרגילה הספיקה. בהצלחה לכולם

למעלה