קיבלתי 21...כדאי לערער?

denver

New member
קיבלתי 21...כדאי לערער?

שלום אני מלש``ב, זומנתי לקב``ן ולעוד ועדות רפואיות בגלל כל מיני דברים שאמרתי בראיון שלא הייתי צריך להגיד. בסוף קבעו לי פרופיל 21. אני יודע שאני יכול לערער על כך, אבל אני מתלבט אם כדאי. כי חייל קרבי אני לא אהיה. לתרום למדינה יש דרכים אחרות. אם מישהו יודע מה ההשלכות שיכולות להיות לכך שאני לא אשרת בצהל בגלל סיבות נפשיות (מקומות עבודה וכו`) אז בבקשה שיכתוב, כי אני ממש לא יודע מה לעשות. יש לי רק עוד 28 יום לערער... האם כדאי? למה כן? ולמה לא? תודה רבה רבה

after

New member
פרופיל 21

איננו נציגי הצבא ולכן לא ננסה לשכנע אותך כן להתגייס אך בכל זאת כדאי שתיקח בחשבון מס` דברים: ראשית, לגבי מקומות עבודה- מעט מקומות מציבים כתנאי שירות בצבא, אולם הרבה מקומות יבחרו שלא להעסיק אותך כשיוודע להם כי לא שירתת בצבא, בעיקר אם ישאלו אותך מדוע, ותציין כי השתחררת בשל פרופיל 21- שיש לו קונוטציות שליליות ביותר (יכולת הסתגלות נמוכה, אי התאמה למסגרת וכו`). בנוסף חשוב כי תיקח בחשבון שתקופת השירות הצבאי, גם אם לא בקרבי, מזמנת חוויות והתנסויות, ברמה החברתית ואף המקצועית(אם תעסוק במקצוע מעניין). זו תקופה שמפתחת עצמאות,בגרות ואישיות מגובשת יותר גם בשל חוויות של קושי והתמודדות. עם זאת, כמובן שיש גם אפשרויות קורצות באזרחות שיאפשרו לך לחוות חויות ולהקדים את בני גילך בהתנסויות שונות- לימודים, חו``ל וכו`. בכל מקרה, שקול היטב את האפשרויות לפני שתחליט. בהצלחה, צוות אפטר.

למעלה