קיבלתי Social security card

usaalltheway

New member
קיבלתי Social security card

1. יש איזה מדריך איך מוציאים רישיון נהיגה אמריקאי? יש לי רישיון ישראלי בתקוף ורישיון בינלאומי שפג לו התוקף. בנוסף - איך אני מוכיח לDMV שאני גר ב state שאני רוצה להוציא לו רישיון?
2. המלצה לחברת אשראי שאפתח אתה כרטיס אשראי להתחיל לבנות קרדיט?
תודה

Baba4ko

New member
רישיון נהיגה – צריך כתובת מגורים ,SSN,

2 הוכחות שזה הכתובת שלך – חוזה שכירות/כתובת דואר מהבנק/אישור מחברת החשמל/אישור מחברת הגז. אתה נגש למשרד הרישוי באזור מגורך , עושה טסט תיאוריה 25 שאלות פתוחות (אפשר להשתמש בספר שנותנים לך). אחר כך צריך לעשות טסט נהיגה (במשרד הרישוי או חברה חיצונית מאושרת לעשות טסטים) לאחר מכן נגש למשרד הרישוי עם התוצאות של טסט הנהיגה ומקבל אישור זמני שאפשר לנהוג אתו עד קבלת הקבוע.
כרטיס אשראי – בהתחלה תצטרך לעשות סיקיור קרדיט קרד ולסגור סכום למסגרת, לא להשתמש יותר משליש מהמסגרת, לעשות ליסינג לרכב , לשלם חשבונות בזמן ולאחר כ3 חודשים שימוש בכרטיס האשראי תראה קרדיט סקור שלך. יעבור עוד זמן עד שתקבל כרטיס אשראי ללא פיקדון וישחררו לך את הכסף.
אם למישהו בפורום יש דרך קצרה יותר אשמח לשמוע

liviur

New member
תלוי באיזה סטייט

אם הבחור ישתף באיזה סטייט הוא גר / עובר אליו - יוכלו לעזור לו באמת.
כי לדוגמא מה שאמרת לא רלוונטי לג׳רזי (שבו המבחן הוא על מחשב בשאלון אמריקאי של 50 שאלות בלי ספר ואין טסט לדוגמא...)
&nbsp
לגבי הכרטיס אשראי והקרדיט סקור - בגדול נכון.
ליסינג בונה קרדיט פחות מFinance אגב.
האמת נתקלתי בכמה בנקים בשנה שנתיים האחרונות שהוציאו ישר כרטיסים רגילים (אבל עם מסגרת נמוכה) כנגד זה שהמבקש היה לקוח שלהם ועם סכום סביר (10-15 אלף) בעו״ש - כולל Bank of america וChase - אבל אכן הדרך הבטוחה היא Secured Credit card.

usaalltheway

New member
מעולה תודה

אז רק להתייצב ב DMV עם רישיון, social security card והוכחת מגורים והעניין סגור? עולה כסף?

giggsy

New member
אני גם גר בDC ואם

תבוא רק עם רישיון ישראלי זה לא יספיק, כיוון שיש 2 שורות בתחתית הרישיון שהן בעברית בלבד והם לא יסכימו לקבל אותו. צריך לספק תרגום ע"י השגרירות או ע"י מתרגם מוסמך. אופציה שניה היא לעבור טסט אבל זה יכול לקחת זמן (לפחות חודש תלוי בעומס) ואתה צריך לספק את הרכב לטסט.

usaalltheway

New member
יש לך טיפים איך לתרגם עם השגרירות?

ואם יש לי רישיון בינלאומי (לא בתוקף פחות מחודש) זה לא תופס?

usaalltheway

New member
לא צריך תרגום - מניסיון

הוצאתי היום רישיון ב DC ולא צריך תרגום של הרישיון הישראלי. מספיק רישיון ישראלי בתוקף, social security card, תעודת מזהה אמריקאית (גרין קארד/דרכון/EAD) ו-2 חשבונות עם השם שלי והכתובת שלי ב DC.
(מי שבעתיד חושב להוציא רישיון ב DC - ממליץ על סניף ה DMV ב Georgetown, מכניסה ועד יציאה לקח לי פלוס מינוס שעה, כולל צילומים, מסמכים, מבחן נהיגה, בדיקת ראייה ומילוי טפסים)

usaalltheway

New member
יש לי חשבון בנק ב PNC

האם מומלץ להוציא דרכם אשראי? והבנתי שיש כל מיני סוגי אשראי כמו של חברות טיסה שמקבלים מיילים על כל רכישה - האם ממליצים?
תודה

usaalltheway

New member
המלצה לבעלי קרדיט נמוך שקוראים את זה בעתיד

Capital One אשרו לי אשראי Unsecured, מסגרת נמוכה אבל יגדל בהמשך. כל הבנקים הגדולים לא אכפת להם גם אם אתם מרוויחים 200 אלף דולר בשנה, לא ישארו בלי היסטוריית קרדיט, חבל לכם על הזמן והציון קרדיט.

guy56782

New member
רק לגבי הכרטיס אשראי

אני הוצאתי כרטיס אשראי כסטודנט אבל בשלב כלשהו רצינו גם כרטיס על שם אשתי כדי שהיא גם תבנה סקור. שאלנו בסניף של סיטי בו יש לנו חשבון checking, והיה להם מסלול שממש מיועד לאנשים שעשו relocation לארהב עם ״עבודה טובה״ אבל ללא היסטורית אשראי. הם ביקשו מכתב verification מהמעסיק (עם המשכורת והתפקיד) ונתנו לה ללא היסטורית אשראי כרטיס credit (לא secured) עם מסגרת של 12000.

למעלה