אההה!!! מצאתי!!!
ועכשיו גם לי בא להכין לחג...
קיגל אטריות עם צימוקים ותפוחים/אמא
250 גר' איטריות בגודל בינוני
3 ביצים
מעט שמן
3/4 עד כוס סוכר
1/2 כוס עד כוס צימוקים
2/3 כוס אגוזים קצוצים
1 כפית תמצית ווניל
1/4 כפית קינמון
קליפת לימון מגוררת דק
3 תפוחי גרנד
מלח
מבשלים את האיטריות במי מלח כ-8 דקות.שוטפים במים קרים, מסננים היטב ושמים בקערה גדולה. מוסיפים טיפה שמן לאיטריות שלא ידבקו. את התפוחים שוטפים, לא מקלפים ומגררים במגררת גסה. מערבבים קלות את כל החומרים, בוזקים מלח, טועמים.
משמנים תבנית אפיה (אני אפיתי בכלי פיירקס),שמים את התערובת בתבנית ואופים בחום בינוני כתצי שעה מכוסה בניר אלומיניום וכחצי שעה בלי.
בתיאבון
מקור:שלבתי 2 מתכונים-אחד מ"מהמטבח באהבה" של רות סירקיס ו"ניחוחות שבת וחג" של קרייזמן, חלק א'
ועכשיו גם לי בא להכין לחג...
קיגל אטריות עם צימוקים ותפוחים/אמא
250 גר' איטריות בגודל בינוני
3 ביצים
מעט שמן
3/4 עד כוס סוכר
1/2 כוס עד כוס צימוקים
2/3 כוס אגוזים קצוצים
1 כפית תמצית ווניל
1/4 כפית קינמון
קליפת לימון מגוררת דק
3 תפוחי גרנד
מלח
מבשלים את האיטריות במי מלח כ-8 דקות.שוטפים במים קרים, מסננים היטב ושמים בקערה גדולה. מוסיפים טיפה שמן לאיטריות שלא ידבקו. את התפוחים שוטפים, לא מקלפים ומגררים במגררת גסה. מערבבים קלות את כל החומרים, בוזקים מלח, טועמים.
משמנים תבנית אפיה (אני אפיתי בכלי פיירקס),שמים את התערובת בתבנית ואופים בחום בינוני כתצי שעה מכוסה בניר אלומיניום וכחצי שעה בלי.
בתיאבון
מקור:שלבתי 2 מתכונים-אחד מ"מהמטבח באהבה" של רות סירקיס ו"ניחוחות שבת וחג" של קרייזמן, חלק א'