קידוד ב cPanel public_html

shaldag3

New member
קידוד ב cPanel public_html

חברת האיחסון היא Hostgator
קיבצי קוד האתר ב public_html מקודדים ב ansi
והטקסט בעיברית בהם מופיע בצורה תקינה .
לאחר ביצוע שינוי כלשהוא בקובץ (אפילו הוספת רווח) דרך ה Code Editor ב cPanel ושמירתו מופיעה ההודעה :

The system was unable to save your document in “ANSI_X3.110-1983” encoding. Most likely, your document contains characters incompatible with “ANSI_X3.110-1983”.
The system has updated your document to “UTF-8” encoding. Verify that the file opens correctly in your application

והעיברית הופכת לג'יבריש באתר אך נשארת תקינה בקובץ הקוד .

אם אני מוריד את קוד העמוד למחשב הוא נשמר כקובץ PHP אך העיברית מופיעה בו כג'יבריש ( לדוגמא: דוגמניות = ãåâîðéåú ) . כלומר העיברית תראה בצורה תקינה באתר לאחר עריכה והעלאה של הקובץ חזרה רק אם העידכון יבוצע באותו ג'יבריש.

האם קיים פיתרון לבעיה ברמת ה cPanel ואם לא באיזה ממיר קידוד אוכל להשתמש על מנת להגיע לג'יבריש "הרצוי" ?

בתודה מראש

FreeSoft

New member
נדמה לי שעשית סלט קטן

עד כמה שאני זוכר אין קבצים של cPanel בpublic_html כך שאני מניח שאתה מנסה לערוך קבצי מקור של האתר שלך. שנה את הקידוד ל utf-8 without bom.
דאג לגיבוי לפני כן כי ייתכן שתצטרך להזין את הטקסט בעברית מחדש.

shaldag3

New member
תודה . התכוונתי להגעה לקבצי ה public_htm

דרך ה cPanel (לא עקרוני) . שינוי הקידוד ל utf-8 בעורך באתר הופכת את העיברית בקובץ לג'יבריש הזה : ��������

FreeSoft

New member
נכון ובגלל זה:

" דאג לגיבוי לפני כן כי ייתכן שתצטרך להזין את הטקסט בעברית מחדש."
ואגב, לא בטוח שזו פרקטיקה טובה לעבוד ישירות על השרת. תתחבר עם ftp המועדף עלייך.

shaldag3

New member
ניסיתי להוריד קובץ קוד קריא עם FileZilla

מהאתר למחשב ושוב קיבלתי �������� .
אין בעיה למצוא ממיר קידוד מ ãåâîðéåú לעיברית הבעיה היא למצוא ממיר הפוך : מ ãåâîðéåú לעיברית .
או שבכל זאת קיים פיתרון שלא על בסיס המרה עצמית .

למעלה