קידוחי נפט ברמת הגולן...

aשרון

New member
קידוחי נפט ברמת הגולן...

שלום לכם חברי וחברות הפורום.

חברת 'אפק' - חברת נפט אמריקאית. רוצה לקבל אישור לקידוחי נפט ברמת הגולן. אפק מתכוונת לבצע קידוחים בשיטת ה'פראקינג' הידועה כמחסלת שטחי מחיה רבים, מזהמת את האדמה וגם גרמה בין השאר לרעידות אדמה חזקות באזורים בהם התבצע הקידוח בשל הקידוחים בעומק האדמה.

ישנה קבוצה גדולה של מתנגדים לדבר ואני ביניהם ואנחנו טוענים שקידוחי הנפט האלו, יהרסו את האקולוגיה של רמת הגולן יזהמו את מי התהום שלה, וישנו את פני הרמה לעד.

רמת הגולן היא משאב טבע יקר מאוד למדינת ישראל, אסור לנו לתת לאפק או לכל קבוצה אחרת להרוס את אדמת הרמה בגלל בצע כסף.

בבקשה, שתפו פוסט זה וחתמו על העצומה, מספר רב של חתימות ידגיש את התנגדותו של הציבור למיזם המסוכן הזה. [URL]http://www.atzuma.co.il/golanyarok[/URL]

איטלקי8

New member
הסר דאגה מלבך. אף חברה אמריקאית לא תקדח ברמת הגולן.

קידוח שכזה למעשה יהווה הכרה דה פקטו של ארה"ב בבעלות ישראלית על הגולן.
חכה שמדינות ערב ישמעו על זה.

aשרון

New member
זה לא מזיז להם....

אי אפשר לחכות לזה, כל מה שמעניין את אפק זה כסף. יש כאלה שטוענים שהקידוחים והנפט יכניסו למדינה כסף, אך כל הנפט שימצאו שם לא יהיה גם ככה שייך למדינה אלא לחברה עצמה שתעשה בו מה שהיא רוצה.

אסור לנו להיות תמימי דעים בעניין הזה, קידוחי נפט הורסים את הסביבה, ורמת הגולן היא קטנה מאוד, זה ישפיע על כל הסביבה הטבעית שלה. חוץ מזה שהרמה יושבת על השבר הסורי אפריקני, הסכנה שבזיהום מקורות המים ברמה וזליגת הזיהום לכנרת.

הקידוחים האלו צריכים לקבל תשומת לב רצינית.

simo34

New member
מעניין רק איפה יגיע הרווחים לציבור אחרי הזיהום שיהיה

simo34

New member
מה אתה אומר !!!

לארצות הברית יותר חשוב עכשיו להביא את הנפט של נמל באנדר עבאס .
וכמו כל שיטה קפיטליסטית -
הירוקים זה הדבר הראשון שעולה להם בראש עכשיו -
ואני לא מיתכוון אל מלפפון ופטרוזיליה .............................

nitro11

New member
אתה בטוח שהקידוח הוא בשיטת הפראקינג?

לפי מה שאני יודע השיטה הזאת יקרה
ובמחירי הנפט של היום לא כדאי להתחיל פרויקטים בשיטה זו.

shershku

New member
בוודאות כמעט מוחלטת

זוהי השיטה שמשתמשים/ישתמשו בגולן

למעלה