קידוח חור לציר

davesh

New member
קידוח חור לציר

אני רוצה לקצר ארון מטבח כדי לעשות מקום לקולט אדים ולכן אני צריך לקצר גם את הדלת. אזור החיתוך יהיה מעל לגובה מיקום הציר הנוכחי ולכן אאלץ להזיז את הציר. הצד של הציר המתחבר לדלת דורש שקע עגול בארון בקוטר 20 מ"מ לערך. כיצר אני קודח חור שכזה מבלי לעבור לצידו השני של הדלת?

משה פ

New member
גש למקומות שבהם מוכרים.......

חומר לנגרים חובבים. שם גם יקצרו לך את הדלתות לאורך הרצוי וגם יקדחו צלך קדחים לצירים בצורה מדוייקת. אם אתה גר באיזור המרכז \ פתח- תקווה אוכל להמליץ לך על מקום כזה.

davesh

New member
אני אקצר לבד ...

יש לי ג'יגסו (או ג'קסון בעברית) שבעזרתו אחתוך את הדלת. אני רק צריך לדעת איך לקדוח את החור ולהדביק קנט חדש.

משה פ

New member
ג'יגסו לא חותך חלק כמו שולחן ניסור.

הדבקת קנט מחייבת חיתוך חלק וישר ב 90 מעלות בדיוק. קדיחת חור לציר גם מחייבת "אנשלג" (מעצור, שבלונה), ולכן הצעתי עדיין בתוקף. המחיר של זה שווה לכל נפש. זה לא יקר.

../images/Emo15.gif מעבר למה שציינו פה על הגימור . ניתן לרכוש מקדח מיוחד לקדיחת חור לצירי מטבח.יש מאוד פשוטים בכמה עשרות שקלים. נדרשת מיומנות לא קטנה לקדוח עם המקדח הזה. רצוי מאוד להשתמש במקדחת עמוד ,ועם סטופר לפוטר ,למניעת קידוח עמוק מידי. ב BBC אפשר לראות איך קודחים עם מקדח כזה כשהוא מורכב על מברגה /מקדחה נטענת.אני כל פעם מתפעל מכושר הניחוש של הקודח שלא מפספס את עובי הלוח.

misterb

New member
למה לא?

ברוב המקדחות יש מוט פלסטיק מתכוונן שמגביל את עומק הקידוח. למה זה לא טוב למטרה זו ?

משה פ

New member
מחיר המקדח יהיה בערך מחיר הנגריה

אז בשביל מה כל השרשור הזה? זוג צירים יעלה משהוא כמו 20-30 ש'ח. ועוד הקידוח + ניסור ישר = 20-30 ש'ח. עם קנט והכל ביחד = 60-80 ש'ח. אז למה לעשות ניסיונות, ולהרוס את הדלת?

M o t t y G

New member
אם בכל זאת אתה מעונין לעשות בעצמך

אז כך בחשבון שחיתוך של ג'קסו לבד לא מספיק כיון שהחיתוך יוצא גס, אך יש אפשרות לבצע חיתוך גס עם ג'קסון (ז"א לחתוך בכוונה בכמה מ"מ יותר מהמידה הסופית) ואז להגיע למידה הרצויה ע"י הצמדת סרגל עץ (ליסט) וחיתוך של רוטר עם סכין ישרה, או ללכת לנגר. לגבי קידוח של ציר, נכון שהאידיאל זה להשתמש במקדחת עמוד אך מניסיון ניתן לחבר מקדח כזה גם על מקדחה רגילה או מברגה,(דורש מיומנות) יש להקפיד על קידוח ישר ואיטי בתחילה ואחר כך יש להטות מעט את המקדחה לצדדים לסרוגין כדי להקטין פני שטח קידוח ולמנוע עצירות של המקדחה חשוב לקבע את הדלת לפני הקידוח ע"י מלחציים או קלבה על מנת שלא כל הדלת תסתובב יחד עם המקדח. לגבי עומק הקידוח, ניתן להבחין כשהסף העליון של המקדח מגיע לגובה פני שטח העץ זה האינדיקציה לדעת שזו כמעט המידה אח"כ ניתן להלביש את הציר ולבדוק עם יש צורך לקדוח עוד כמה מ"מ. ההמלצה שלי היא 1. לבדוק התאמת מקדח לציר (מבחינת הקוטר)לפני שקודחים 2. לנסות דוגמא לפני הביצוע האמיתי (גם בחיתוך וגם בקדיחה) בהצלחה!!!

משה פ

New member
מוטי! שכחת שמדובר בחור בקוטר של

בערך 20 -22 מ'מ? פוטר רגיל הוא עד 13 מ'מ. ולקידוח בעץ בקוטר הזה משתמשים במקדח דמוי פרפר. אתה מציע לו להשתמש ברוטר, צריך לדעת ךעבוד גם בו. בקיצור, קורס נגרות שלם בשביל ציר אחד? לגשת לנגריה וזהו!!!

M o t t y G

New member
זה לא פורום עשה במו ידך?

אני הצגתי טכנית איך ניתן כן לעשות לבד, מתוך כוונה להסביר את המורכבות והוא יחליט לעשות מה שמתאים לו אפשר לתמצת את כל הפורום בהפניות לבעלי מקצוע אבל אז מפספסים משהו מהיתרונות של פורום מעיין זה!!! לגבי המקדח, כוונתי היתה שאותו מקדח פרפר ניתן להרכיב על כל מקדחה או מברגה ואני עדיין עומד על כך.

רמי נ

New member
המקדח שעליו אתה מדבר....

נקרא "מקדח פקקים" הוא בקוטר 35 מ"מ זה קוטר של ציר - דרך אגב, ( הוא עולה 60 ש"ח). המוביל של המקדח בקוטר של עד 10 מ"מ כך שהוא מתאים גם למברגה. אם יהיו לך שאלות טכניות פנה אליי ואעזור לך. בהצלחה....

למעלה