קידום אתר אינטרנט - עשה זאת בעצמך

קידום אתר אינטרנט - עשה זאת בעצמך

שלום,

כפי שהבטחתי, מדי שבוע-שבועיים אני אפרסם מאמר מקצועי שמטרתו לסייע בקידום העסק.
השבוע אני מפרסם מאמר קצר המפרט את אבני היסוד של קידום אתר אינטרנט ואיך לעשות זאת בעצמכם.
מדובר מקווים מנחים בלבד אולם הבנה של השלבים ולמידה קצת יותר מעמיקה (כל החומר הנדרש נימצא במאמרים נוספים שבאתר) תוכל להביא אתכם למקומות יפים בגוגל.
קידום אתר במילות מפתח רלוונטיות לתחומכם הינו בגדר פרסום ממוקד ויכול להביא קהל לקוחות פוטנציאלים איכותיים.
לינק למאמר -> http://mashoomashoo.co.il/Default.aspx?TabId=150

בהצלחה ושתהיה לנו שנה אזרחית טובה ומוצלחת.

sbhome

New member
מאמר מעניין וחשוב אבל הקושי הגדול הוא היישום

מנסיון הקושי של עסקים קטנים זה היישום של העקרונות המצוינים הללו. אין להם מושג מאיפה להביא קישורים איכותיים ובטח איך לבדוק אותם, אין להם יכולת לכתוב מאמרים רבים ואיכותיים גם לעצמם וגם לצורך קידום והם ממש לא יודעים איך לשווק את עצמם ברשתות חברתיות. השיווק האינטרנטי היום הוא מורכב ומצריך מיומנויות רבות לעומת השיווק של פעם שהסתכם במודעה בעיתון המקומי. כמו שהצעת מומלץ לקרוא את המאמרים המשלימים שלך.
תודה

צודק בהחלט

יש אכן קושי ליישם את הדברים וצריך הרבה רצון והתמדה בכדי להצליח.
המאמרים שלי לא נועדו להכשיר את דור המקדמים הבא אלה לתת כמה כלים לאותם בעלי עסקים קטנים שלא יכולים להרשות לעצמם להוציא 1,000-2,000 ש"ח בחודש על קידום האתר שלהם.
גם אם יישמו חלק קטן מהדברים, התרומה לשיווק שלהם יכולה להיות גדולה. אם אצליח לייצר להם אפילו שניים שלושה לקוחות, אני את שלי עשיתי.
לגבי קישורים, המאמר הבא שלי יעסוק בהרחבה בבניית קישורים, יש למה לחכות :)

Alexsushi

New member
אחת הבעיות העיקריות שרק אחד יכול להיות ראשון.

אחת הבעיות העיקריות הקשורות לקידום אתרים היא שרק אחד יכול להיות ראשון.
בגלל בעייה זו קוראת אחת משתי התופעות:
1. רק אחד יכול להיות ראשון, ורק 10 בדף הראשון, תכלס, מעבר לא נותן הרבה.
2. התחרות על ביטויים פופולאריים הולכת ונהיית קשה יתר = צריך להשקיע יותר כסף בקידום

לכן, המפתח לדעתי הוא לא בקידום אתר, אלה בבחירת ביטוי נכון שאליו יגיעו אל האתר.

לדוגמא, אם יש לי חנות למוצרי חשמל ואני חזק מאוד בשואבי אבק.
מן ההגיון שאנסה לקדם ע"פ ביטוי של שואב אבק אבל
בחודש יש 33,100 בקשות לביטוי "שואב אבק" בתחרות גבוהה.
בחודש יש 33,100 בקשות לביטוי "מוצרי חשמל" בתחרות בינונית.
בחודש יש 90,500 בקשות לביטוי "מחסני חשמל" בתחרות נמוכה.

לכן, למרות שזהו ביטוי פחות מדויק, עדיף יהיה להשקיע בביטוי מוצרי חשמל או אף מחסני חשמל ( יותר חיפושים ותחרות נמוכה) כי מי שמחפש מחסני חשמל הגיוני שיוכל למצוא אצלי מוצרים.

אין ויכוח

את צודקת בהחלט ואני ממליץ לך לקרוא את המאמר שלי בנושא מילות חיפוש ולראות בעצמך שזאת באמת צורת העבודה הנכונה.
בהרבה מקרים מאוד קורץ לנסות ולקדם בביטוי "המתבקש" שישר קופץ לנו לראש אבל בדרך כלל התחרות על ביטוי נפוץ שכזה היא גדולה.
על כן, אנו משתדלים לחפש את הדלת האחורית ולמצוא מילות חיפוש עליהן התחרות נמוכה יותר.

לגבי המקום הראשון, נכון, תמיד עדיף להיות ראשון, מה גם שעל פי מחקרים שנעשו לא מזמן המקום הראשון גורף 53% מהקליקים.
אבל גם המקום השני עם 15% והשלישי עם 9% ואפילו הרביעי והחמישי עם 6% ו-4% בהתאמה יכולים להביא יופי של תנועה לאתר.
4% מ-90,500 חיפושים הם 3,620 גולשים, לא רע בכלל למקום חמישי :)

sbhome

New member
זה נכון, אבל אפשר לא להיות ראשון ולבלוט מאד

מאז שגוגל מציגה תוצאות מעורבות שימוש מושכל בוידאו, תמונות, גוגל מקומות, מוצרים ועוד כמה טכניקות יגרום להופעה בעמוד הראשון באופן בולט ביותר ומושך גולשים אפילו יותר מהתוצאה הראשונה

jud181

New member
טיפים למקדם החדש

היי,
אהבתי את המאמר שכתבת ולדעתי הוא קולע למטרה שלשמה הוא נכתב (הצגת עולם המקדמים בפני בעלי עסקים קטנים שאין באפשרותם להשקיע סכומי כסף גדולים מדי חודש לקידום מקצועי).
כמה הרחבות בנושא:
1. לגבי קישורים נכנסים לאתר -
בעקבות עדכוני גוגל והכיוון שאליו נושבת הרוח (יוזר אופטימיזישיין) כל מי שעוסק בקידום צריך לבחור את הקישורים שהוא יוצר בפינצטה, על מנת להמנע מקישורי ספאם.
טיפ קטן לחוששים מקישורי ספאם ישנים / קידום שחור :
את הלינקים הנכנסים לאתר אפשר לבדוק דרך גוגל וואב מאסטר.
אם אתם חודשים שישנם לינקים לא כשרים אליכם וכבר עברתם את השלב של פנייה לבעל האתר בבקשה להסרת הלינק ישנו כלי חדש של גוגל שנקרא : disavow-links בוואב מאסטר שדרכו אפשר לבקש מגוגל להתעלם מהקישור הלא רלוונטי.
2. לגבי תכנים כפולים -
צודק גיא שיש להזהר מאד מפרסום תכנים משוכפלים.
יש את הכלי copyscape שבודק האם התוכן בדף מסויים נמצא במקום נוסף ברשת. וכמובן אפשר לבצע חיפוש של פסקה (עד 250 תוים) בגוגל.

גילוי נאות :
אני מעביר קורס של לימודי קידום אתרים במרכז להכשרת עובדים להייטק, HackerU

דנה461

New member
איך אני מקדמת

שלום אני רוצה לקדם את ביטוי תיקון מזגנים לעמוד הראשון איך אני מקדמת

קידום אתר

היי דנה,

ראשית לא מומלץ לקדם אתר בביטוי אחד ולא משנה כמה הוא טוב.
את המילה "תיקון מזגנים" מחפשים 9,900 פעמים בממוצע בחודש אולם זהו חיפוש כלל ארצי. האם תרצו להגיע לכל לקוח בארץ?
אם בכל זאת תרצי לקדם רק בביטוי זה את יכולה לנסות לקדם בקידום ממומן דרך Google Adwords.
את יכולה לפנות אלי בפרטי ואשמח לתת לך מענה הולם יותר לנושא וגם לייעץ לך בהתאם.

למעלה