קידום הכרת מושג הא-מיניות בציבור

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
קידום הכרת מושג הא-מיניות בציבור

הזכרנו בעבר כבר את הצורך בכך שהמושג א-מיניות ומשמעותו יהיו ידועים יותר בציבור. האם אתם חושבים שכדי לעשות משהו אקטיבי בנושא? בשנה החולפת שמחנו על אמצאי התיקשורות. שבהחלט עבדו, אבל במידע. חשבתי אולי כדי לנסות לפנות למשרד החינוך ולדרוש מהם להוסיף לשיעורי חינוך מיני גם את נושא הא-מיניות. אני בתוחה שזה לא יהיה פשוט, אבל נראה לי שגם אם המושג היה מוקר היה מקום להעלאת נושא הא-מיניות בשיעורים מסוג זה. אבל במצב הקיים היום זו הדרך הטובה ביותר להכניס את הנושא למועדות הציבור. כך שאם משרד החינוך יהיה מוכן לכך, הצלחנו. ואם לא, אז יש לנו כלי לנשות ליצור רעש בנושא הזה בתיקשורת. מה שגם יעזור לקידום ההקרות במושג. מה אתם חושבים?

אולי עדיף שנושא ישאר כלא מוכר

בסך הכל אין הרבה א-מיניים. וגם אם נכניס את ענין הא-מינים לתודעה, יכול להיות מצב שהוא יקבל גם תפנית שלילית כמו שקורה עם רוב ההומואים-הסתרת הנטיות, הפחד מתגובות החברה וכו'. לדעתי אם יש אדם שהוא א-מיני הוא לא צריך לדבר על זה אבל אם וקורה שנפתחת שיחה בנושא מיניות בכלל, אז אין צורך להתבייש..

p019

New member
למה?

למה אתה חושב שאדם א-מיני לא צריך לדבר על זה. אני מסכימה שהוא לא חייב אם הוא לא רוצה. אבל "לא צריך"? לא חזק מידי? אם לא הבנתי אותך נכון, אני מתנצלת. בקשר להקרות עם המושג. לדעתי זה חשוב שהוא יהיה מוקר ממספר סיבות. בין אדם לעצמו: אולי הכי חשובה, שאנשים צעירים, לא יחשבו שמשהו לא בסדר איתם. או ירגישו לבצע דברים שמצפים מהם, כיוון שהם לא שמעו על המושג א-מיני, ולא יודעים שהם לא לבד. כמו שקרה לי כשאני גדלתי, ולא היו לי קלים להיתמודד עם הסביבה. בין אדם לסביבה: אם אדם א-מיני יחליט שהוא רוצה לחסוף את הצד הזה שבו לקרובים לו, הוא לא יצטרך להסביר להם במה מדובר, ולשכנע אותם שזה קיים (לפחות, פחות מאשר היום). זה יהיה יותר קל, כיוון שזה יהיה מוקר. וסיבה שמציקה לרבים מאיתנו, בני זוג: אם המושג יהיה מוקר, אולי יהיה יותר קל להכיר א-מיניים אחרים, מה שיקל על א-מיניים למצוא בני זוג (למי שמעוניין כמובן). כן, סביר להניח שנתקל באטימות, כפי שקורה מדי פעם בפורום הזה. כן, יתכן שמדי פעם תיווצר הגדרה שגויה של המושג בחברה ונצטרך להאבק בזה. אבל בסופו של דבר להימנע מתפיסה שלילית של א-מיניות ע"י הסתרת התופעה לא תעזור לאף אחד. אדם א-מיני שלא רוצה שידעו שהוא א-מיני, זה לא משנה אם אנשים סביבו יודעים מה זה א-מיני או לא. ואדם שרוצה שידעו - יהיה לו ארבה יותר קל להיחסף.

לדעתי בגלל שהמושג לא מוכר

אז לא יהיו תגובות שליליות..לא אמרתי להסתיר, אבל לא צריך להתחיל לפתוח על זה שיחה כשלא צריך, רק אם מדברים על הנושא

בוא נשווה להומוסקסואלים

עכשיו יש רעש כלפי ההומוסקסואלים, יש שמתנגדים אליהם, יש שמשמיעים הערות תוקפניות, אבל יש גם חוקים שתומכים בהם, יש הרבה קבלה בקהילה. בעבר, לא היתה קבלה כלפיהם כלל. התייחסו אליהם בתור דברים טמאים, דברים שמתרחקים מהם. עכשיו יש רעש, אבל בעבר היה דיכוי. ראית את "american beauty"? רואים את הלחץ שיש על אדם שם להסתיר את הנטיה שלו, ואת העוצמה של הלחץ. במצב של היום, תהיה תגובה שלילית כלפי הא-מיני. המון פעמים, אנחנו מקבלים תגובה שאומרת שאנחנו בעצם הומוסקסואלים בהכחשה, מיניים בהכחשה. אנחנו לא בסדר. אנחנו לא פועלים כמו שהטבע אמר. אנחנו פגומים. אנחנו פגומים?? האנשים האלו לא מכירים אותנו, מי הם שיגידו לנו דברים כאלה? אם יכירו אותנו, כמו שהם מכירים הומוסקסואלים, הם לפחות לא יחשבו שאנחנו יוצאי דופן מהחברה. יהיה להם זמן לחשוב על הא-מיניות לפני שיפגשו אותך ואותי, והם יגיבו בצורה פחות אימפולסיבית. זו דעתי, לפחות.

p019

New member
../images/Emo135.gif

דיברתי ארבה על הנטיה (או חוסר נטיה) שלי אם חברים ומשפחה. וכן, כיבלתי גם תגובה שלילית. אבל הרוב, אחרי שהבינו במה מדובר, קיבלו אותי כמו שאני. זה לא קל להיות שונה. במיוחד בנושא שהינו כל כך קיצוני, אצל ארבה אנשים, בכיוון ההפוך. אבל אם משהו אומר לך שאתה פגום זה אומר שהוא לא מבין מה המשמאות של להיות א-מיני, או שהוא כל כך אתום ששום דבר לא ישנה. כבר קראו לנו בארבה שמות בפורום הזה, אבל חלק מזה נובע מכך שהמושג לא מוקר. אני לא מנסה לשכנע אותך לספר לאנשים שאתה א-מיני. זו החלטה שלך וזה בהחלט גם טלוי באנשים סביבך. יש פה ארבה שלא סיפרו לאף אחד. וזה בסדר. בשביל זה קיים הפורום. כדי שיהיה לנו עם מי לדבר. מתי פעם ראשונה שמעת על המושג א-מיניות?

הם תמיד מנסים לתת תירוצים

סליחה על האיחור בתגובה. שיתפתי מעט אנשים בזה, אבל הם תמיד מנסים להגיד שאני בעצם לסבית, שבעצם לא פגשתי את האדם הנכון כמעט 26 שנה, שאני טראומתית, שאני מדחיקה, שאני צריכה טיפול. הכל חוץ מלהגיד שזה הטבע שלי. אני משתדלת לספר רק לאנשים שאני יודעת מראש שיקבלו את זה.

avi1283

New member
רעיון טוב

אבל יש כרגע שיעורי חינוך מיני? בבית ספר שלי לא היה, והאם מדברים שם על הומוסקסואליות? אם גם על זה לא מדברים אז הסיכויים שלנו ממש קטנים, אני מניח גם שסקסולוגים מעבירים את השיעורים האלו אז קודם כל שהם לפחות ידעו שזה קיים ולא משהו שצריך לשנותו כמו שאני מניח שחלקם חושבים. בכל מקרה לנסות אף פעם לא מזיק, מעניין איך זה בארצות הברית. הדרך הכי טובה להעביר מודעות זה לדעתי דרך טלויזיה וסרטים, בעיקר משם לדעתי הגיעה המודעות להומוסקסואליות, הבעיה היא שספק אם במאים ישתמשו בדמויות א-מיניות, כנראה שצריך שא-מיני יהיה במאי בשביל שזה יקרה, כמו שגל אוחבסקי עושה סרטים על הומואים. הממ... יש סיכוי שאת לומדת קולנוע יחד עם המתמטיקה? :)

p019

New member
לא אמרתי שזה קל.

כשאני למדתי היה שיעור. זה היה די סיוט מבחינתי. אם הייתי יודעת אז מה שאני יודעת היום, זה היה אחרת. אבל כיוון שלא, אז העברתי את השיעור עם היידים עם העוזניים. לחשוב שסקסולוגים מעבירים שיעורי חינוך מיני זה מתקדם מצדך. אני חושבת שאלו מורים שקיבלו חוברת אם הסברים על מה לדבר. אם לא מדברים על הומוסקסואליות, זה אפילו יותר טוב, אפשר לדבר עם פעילים הומוסקסואלים ולפתח את המעבק יחד. דווקא יש לי 5 יחידות בקולנוע, עד כמה שזה מפתיע אבל בזה זה ניגמר. חשבתי לחתוב סיפור קצר ולשלוח לעיתון, אבל לא הצלחתי לגבש משהו.

למעלה