קידום ה-UFC גורם למות ה-MMA?

fatnoam

Active member
קידום ה-UFC גורם למות ה-MMA?

סתם משהו שחשבתי עליו.
לפני שה-UFC נהפך למטאור שהוא היום (קחו 5-6 שנים אחורה), כל הקונספט של MMA היה אחרת בעיניי. היו מלא ליגות "מקומיות" וה-UFC היתה הליגה הבכירה בעיניי.
אפשר לומר אם ה-UFC שקול ל- NBA בכדורסל, אז pride היה כמו היורוליג וכדומה.

אני זוכר שראיתי את שוגאן מפרק אנשים בפרייד. את ראמפייג' מגיע מהפרייד ל-UFC, ומשפיל את האלוף האלמותי צ'אק לידל. אני זוכר שראיתי את הצעדים הראשונים של אנדרסון סילבה בקייג' רייג', וכמובן את פידור שולט ביד רמה בסטרייקפורס. הפרדת הרשויות הזו, אמנם פיזרה את הכשרון מסביב, אבל היה יותר מקום ליותר כשרונות, האירועים עצמם היו איכותיים יותר.

מאז ה-UFC השתלטו על עולם ה-MMA בערך.
קייג' רייג' פשטו רגל (כנראה כי כל לוחם שהיה שווה שם משהו עבר ל-UFC), וסטרייקפורס ופרייד נקנו בידי ה-UFC.

היום אני מרגיש שהענף מת. כמו אגרוף בערך. יש לך אירוע טוב פעם במאה שנה. לוחם שלא מצליח ב-UFC אין לו זירה אחרת. זירות אחרות כמו מה שנשאר מסטרייקפורס או בלאטור, לא באמת יכולות להצליח כי הן אמריקאיות, ותמיד ירגישו כמו ליגה ב' של ה-UFC בניגוד לפרייד שהיתה מתחרה אמיתית. כל אחיזת השוק עומדת אצל הנהלת השוק, ולוחם שהיא חותכת נראה כאילו נגזר דינו וחוסר האלטרנטיבות גורם לשוק להיראות רע. ה-UFC מחליטים על השיבוץ, וככה יוצא שאתה רואה אירוע אמיתי עם כוכבים פעם בשלושה חודשים, ובשאר הזמן כל מה שאתה רואה זה אירועים עלובים שהקרב המרכזי מפגיש שני לוחמים שבקושי שמעת עליהם. הגידול הזה "הכריח" את ה-UFC להחזיק מחלקות "אופסטרים" כמו FW או BW שלא מעניינות אף אחד, והקרבות בהם באים על חשבון קרבות טובים ממשקלים נורמלים שיכולת לראות. אין מה לעושת, פייבר או דומיניק קרוז הם לוחמי נישה ותו לא, זה לא מה שמעניין. זה לא שוגאן, זה לא לידל, זה לא GSP, זה פשוט לא מעניין.

ואני מרגיש שלא רק העניין שלי ירד. חבר שלי מתאמן כבר כמה שנים טובות ב-MMA והוא בכלל לא טורח עם האירועים של ה-UFC כבר, אגו טוטאל בדרך לסגירה, ואפילו הפורום המשובח הזה כבר חסר תנועה ודיונים.

אז בזמן שה-UFC גודל, ה-MMA מת.

דעתכם?

elvis18

New member
20 אלף אלופי עולם וארגונים כמו באגרוף....

במקום מונופול כמו שיש היום בMMA שהוא ארגון יואפסי , גם ממש ממש לא טוב ..

אגרוף וMMA זה מצבי קיצון לאותה בעיה ... לאחת יש עשרות ארגונים שמכריזים על עצמם כהכי גדולים ועל אלופיהם כאלופי עולם וכל מיני צרות שכאלו

ובשנייה יש ארגון על אחד , שחוץ ממנו אין כמעט מקום לשום ארגון אחר ... וכל הטוב אצלו בידיים .

מה עדיף ?

לדעתי שתי האופציות לא טובות ..צריך משהו שגם יש בו יותר מארגון אחד ראוי ,אבל גם שיהיה ליגה אחת שלטת יותר או שלטת באותה מידה , ... כמו הדוגמא שנתת - NBA וכוליי
ההפרשים בין הליגות MMA כיום ענקיים ,אין תחרות ולכן גם אין התקדמות
בשוק הכלכלי מודרני , שוק בלי תחרות זה שוק מת ..

מרקו בי

New member
קודם כל יש ארגונים קטנים שמתחזקים

גם באנגליה יש ארגון שהחליף את קייג' רייג'.
יש מחר ארוע באסיה (תיאלנד) שנקרא one fc ילחמו שם באבלו, רוג'ר הוארטה, גרגור גרייסי, אימנארי ועוד. אז יש תקוה, דרך אגב הארוע משודר באתר שלהם חינם אין כסף.
בלטור מתחזקת מאוד לאחרונה.
בקיצור הufc מונופול אבל לאורך ההיסטוריה שלהם תמיד קם ארגון שנגס בהם טיפה עד שנקנה. זה בטוח נותן מוטיבציה לפרומוטרים לעשות אקזיט כזה.
אין ספק שלנו בתור קהל עדיף שתהיה תחרות, הארועים הכי טובים של הufc היו כשסטרייקפוס עשתה ארועים מצויינים לפני הקניה.

זקס11

New member
אני חושב שזה יותר מורכב

קודם כל, המונופול יצר קרבות של הטובים ביותר. אין יותר את השאלה של "מה היה אם לוחם X מפרייד היה נלחם נגד לוחם Y מה UFC".

דבר שני, שוק ה MMA מעולם לא היה ממש רווחי. הארגון היחיד שהצליח לעשות כסף מ MMA זה ה UFC. כל שאר הארגונים פשוט לא הצליחו. גם פרייד וגם SF כשלו מבחינה כלכלית, והם לא היו מצליחים להחזיק מעמד, וזאת ללא קשר ל UFC.
וכך עוד הרבה ארגונים אחרים, כולל K1.

לגבי ירידת העניין- באמת שאין לי הסבר. אולי נהפכנו מפונקים. ואולי העובדה שכמעט כל המחלקות תקועות, הורידה הרבה עניין.

fatnoam

Active member
תשובות לאלביס וזקס

ברור שזה נחמד לדעת שמי שאלוף ה-UFC בקטגוריה מסויימת, הוא גם אלוף העולם בקטגוריה הזו.

אם מסתכלים על ספורט יחידני אחר - טניס - אין שום סיבה שלוחמי MMA ירוויחו פחות. רואים הרבה יותר פרסומות ב-UFC, זה כמובן PPV, ולמעשה שחקני טניס משחקים בערך את אותו מספר של משחקי גמר (מה שחשוב) כמו שלוחם MMA נלחם בשנה.

ואז אתה מסתכל ורואה שהלוחמים האלה מקבלים 6000 דולר לקרב. בעצם פה קבור הכלב - אם הארגונים היו משלמים יותר ללוחמים, אז היתה יותר תחרות. ה-UFC לא יכל להחזיק כזה רוסטר עצום של לוחמים ובעצם לגזול מהארגונים האחרים את טובי המתחרים שלהם. בגדול ה-NBA היא הליגה הטובה בעולם כי משלמים שם משכורות הכי גבוהות בעולם.

מן הסתם המודל הזה לא יאומץ, כי ה-UFC אוהב לשלם כמה שפחות ולהרוויח כמה שיותר. אי לכך ובהתאם לזאת, המונופול שלו רק יתרחב, ואז הארגון ימשיך לשבץ קרבות חרא ולחתוך לוחמים מלהיבים כי הם לא באים לו בטוב בעין, ולחרבן עלינו הצופים.

עם כל הכבוד, לוחמים שנלחמים פעמיים בשנה, עיכוב קרבות אליפות כי מחכים למאץ' אפ שמביא יותר רייטינג וכו' זה זלזול בצופים בבית. זה למה ירד העניין. המחלקות תקועות לו כי האלופים מנקים אותן, אלא כי הארגון מונע מהם כל אפשרות להפסיד, וכן אני חושב שאם סילבה או GSP היו נלחמים 4 פעמים בשנה, הם היו מפסידים לפעמים, בדיוק כמו שפדרר הפסיד חלק מהגראנד סלאמס שלו (יש 4 בשנה, ואפשר לומר שטורניר גראנד סלאם קשה בערך כמו קרב).

AmitNHB

New member
שוב... לוחמים ב UFC לא מרוויחים רק 6 ו 6 .

זוהי משכורת בסיס שלא כוללת ספונסרים שזה יכול להיות לבד יותר מה 12 שקבילת רק על הקרב אם הקרב שלך, או חלק ממנו, מוצא את דרכו לשידור. ויש גם את הבונוסים המחלוקים: בערך 300 K לאירוע שאם מחלקים בין 20-24 הלוחמים המשתתפים זה בתוחלת עוד איזה 15- 12 K . אז אנחנו כבר מגיעים לסביב ה 75 K ללוחם שמצליח לשרוד אי שם בתחתית ה UFC, להילחם 3 פעמים בשנה, לנצח פה ולהפסיד שם שחקן שלא מתברג לטופ 200 ב ATP לא עושה יותר מיזה ואם אני מנסה לרגע לתחום את הטופ 200 ב MMA אז זה בעצם משהו כמו טופ 25 בכל מחלקה ואני חושב שלוחמי התחתית ב UFC הם בד"כ לא הרבה יותר עמוק מיזה בטופ של המחלקות שלהם אם בכלל בטופ 25, לא ?

בכל אופן, לנושא הדיון. אני כמובן מסכים איתך לגבי הירידה בעניין אבל אני לא חושב שהמונופוליות של ה UFC היא הסיבה. בין כל הפציעות לטקטיקות העגיבה ע"ש גרג ג'קסון מסתתרות להן הסיבות האמיתיות לטעני. כמובן שגם תפזורת האירועים של UFC לא תורמת. הנה לדוגמא הסופ"ש יש לנו שני אירועים די גרועים שביחד יכלו להיות אירוע לפחות ברמה המניחה את הדעת לאירוע TV באירלנד... וכן, יש גם קצת פינוק. צריך להסתכל במראה ולהודות.
למעט פידור ב UFC, די קיבלנו בשנים האחרונות את כל מה שייחלנו לו בתילת שנות ה 2000. את רב הקרבות הגדולים שרצינו, קיבלנו. ה MMA (טוב, ה UFC) הגיע למייןסטרים. שיאים נשברו ובסה"ך אם מסתכלים על האיגרוף, המצב עדין סבבה.

ok6

New member
דעתי בעניין

דיינה וויט נוהג לומר שספורט הmma הולך להשתלט על העולם ולהיות בקליבר של הnba nfl וכו...
אני חושב שהספורט קרוב לנקודה שבה הוא יפסיק לצמוח (וחבל) מכמה סיבות:
1)אין מה לעשות mma זה ספורט שמאוד קשה "לעכל" ולהבין במיוחד לקהל המיינסטירם, אני הגעתי לmma מk1 ולקח לי הרבה זמן להבין ולאהוב את הספורט.. אז לעבור עליו מכדורגל וכו זה לא עניין פשוט.
גם בתור אוהד שעוקב כל כך הרבה שנים אחרי הספורט עדיין יש קרבות שמאוד קשה לצפות בהם בגלל האלימות והדם (חריטונוב vs שילט לדוגמא..) אני יכול לומר מנסיון שהרבה חברים שניסתי להציג להם את הספורט פשוט לא מסוגלים להתחבר בגלל האלימות שבו.
(אולי באמת הגיע הזמן להוריד את עניין המרפקים על הקרקע? או לפחות לאזן אותו עם ברכיים על הקרקע כדי לנטרל את היתרון למתאבקים?)
2) אין מה לעשות אבל הרבה אנשים פשוט בוחרים להתעלם או להשמיץ את מימד הקרקע, גם בגלל שהוא מורכב וקשה להבנה והרבה פעמים ואת זה אי אפשר להכחיש הרבה אנשים לא יכולים להתחבר למראה של גברים שוכבים אחד על השני בטייץ קצר(עצוב אבל זה באמת מרתיע הרבה אנשים..)
3)אני חושב שבשנים האחרונות במיוחד בעידן הפריחה של ה ufc עניין צבירת הניקוד לשם ניצחון בא לידי ביטוי במיוחד אם תסתכלו על הרבה קרבות מעידן הפרייד, גם אני בתור אוהד לא אשלם לראות קרב של ג'ון פיץ' או חניך של מחנה ג'קסון כי אין מה לעשות זה פשוט משעמם :\
4)עניין המשכורת תמיד עולה ובצדק- קשה למשוך אתלטים ברמה גובהה כשאתה משלם פחות לעומת ענפי ספורט מובילים אחרים במיוחד עם הסיכון הגדול שיש בספורט ה mma
5) אני חושב שעניין הכלוב עושה יחסי ציבור לא טובים לספורט- לא משנה מה תמיד כלוב יעורר מחשבות על חיות לעומת זירה שיותר מקובל לחשוב עליה כמקום שבו אנשים נלחמים, נכון שיש לכלוב את היתרונות שלו אבל שמנסים למכור לאנשים ספורט שבו נלחמים בכלוב אפשר להבין את הרתיעה מהעניין.

yair_bar

New member
מנהל
כל עוד אין חוק כמו בג'ודו שיש לקום מהקרקע

אחרי נגיד 20-30 שניות אם אין הכנעה - הספורט לא יתרומם. אהה, וכמובן שצריך לאסור על מתאבקים להיכנס לספורט. זה מוריד מאיכות האטרקטיביות של הקרב.

דיינה אומר - באמת איש חסר אינטרסים

אגב, אני חושש וכתבתי את זה בעבר שהספורט אכן יצבור תאוצה אך ייפול בעיקר בגלל רגולציה כאשר לוחם מפורסם ימות בזירה במהלך קרב. יש באמריקה המון כוחות והמון קולות נגד אלימות בעיקר בטלוויזיה. מוות בזירה, עם כל הצער שבדבר, יחזיר את הספורט עשר שנים אחורה וייאסר לשידור ולא יאשרו קיום אירועים במדינות

AmitNHB

New member
בגדול מסכים. יחד עם זאת הספורט כבר תפס מקום

מכובד בין ענפי הספורט המובילים ואני לא בטוח שיש שינוי קוסמטי זה או אחר שיגרום לקפיצת מדרגה משמעותית נוספת. מכאן והלאה זה כבר עניין של כן עוד ברוק לא עוד ברוק.

למעלה