קידוש

golllll

New member
קידוש

אני רוצה להתחיל לעשות קידוש.. הבעיה שאני לא יודע מה צריך לקרוא, מישהו יכול להגיד לי מה אני אמור לעשות ולהגיד את הדברים הבסיסייים..? תודה..

הדלקת נרות..עכשיו

ברכה על היין לערב שבת....ויכולו השמים והארץ וכל צבאם..אם יש גבר הוא מקריא..בסידור..ויש גם ברכוניות לשבת שאפשר לקנות בחנות של כלי קודש וזהץ..נראה לי המוציא לחם מן הארץ...על החלה ושתהיה שבת שלום

אופירA

New member
מנהל
למה לא לקנות סידור תפילה ב-20 ש"ח

בחנות לתשמישי קדושה או לספרים ליד הבית? (סידור ספרדי אם העדה של אבא שלך ספרדית, וסידור אשכנזי אם העדה של אבא שלך אשכנזית. יש הבדלים בנוסח התפילות). מחזיקים כוס יין/מיץ ענבים מלא, בעמידה, ואומרים: יוֹם הַשִּׁשִּׁי. וַיְכֻלּוּ הַשָּׁמַיִם וְהָאָרֶץ וְכָל צְבָאָם. וַיְכַל אֱלֹהִים בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי מְלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה וַיִּשְׁבֹּת בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי מִכָּל מְלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה. וַיְבָרֶךְ אֱלֹהִים אֶת יוֹם הַשְּׁבִיעִי וַיְקַדֵּשׁ אֹתוֹ כִּי בוֹ שָׁבַת מִכָּל מְלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר בָּרָא אֱלֹהִים לַעֲשׂוֹת. סַבְרִי מָרָנָן, בָּרוּךְ אַתָּה יְהֹוָה אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם בּוֹרֵא פְּרִי הַגָּפֶן. בָּרוּךְ אַתָּה יְהֹוָה אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם. אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוׂתָיו וְרָצָה בָנוּ. וְשַׁבַּת קָדְשׁוֹ בְּאַהֲבָה וּבְרָצוֹן הִנְחִילָנוּ. זִכָּרוֹן לְמַעֲשֵׂה בְרֵאשִׁית. (כִּי הוּא יוֹם) תְּחִלָּה לְמִקְרָאֵי קֹדֶשׁ, זֵכֶר לִיצִיאַת מִצְרָיִם. (כִּי בָנוּ בָחַרְתָּ וְאוֹתָנוּ קִדַּשְׁתָּ מִכָּל הָעַמִּים), וְשַׁבַּת קָדְשְׁךָ בְּאַהֲבָה וּבְרָצוֹן הִנְחַלְתָּנוּ. בָּרוּךְ אַתָּה יְהֹוָה. מְקַדֵּשׁ הַשַּׁבָּת. (ספרדים אומרים את הנוסח בלי הסוגרים, ואשכנזים מוסיפים את מה שכתוב בסוגריים).

../images/Emo45.gifגם אני בעד דבריה של אופיר!

סידור תפילה עלה לי 40 ש"ח...ואחד מהודר למדי..ובבית יהודי זה חלק ממורשת..ושייכות..ומלא בדברי חוכמה ופיוטים.. אל תראי בכך שלב של חזרה בתשובה או של החזרה בתשובה... ראי בכך קשב ללב וחיבור למעשי אבות >>הורי לא מתפללים ואין בביתם סידור לי יש כמה (ליום טוב..לשלושת הרגלים...וספרי תפילה ועוד..) וזה גרם לי 'להרגיש טוב' ורק במובן של כבוד לעבר, אפילו (אני ממש חילונית..)

למעלה