קיורטן

142hori

New member
קיורטן

שלום רב
אני בן 19, גובהי 1.82 מ' ומשקלי 65 ק"ג. יש לי פצעי אקנה על הגוף מדי פעם ובגלל שהעור שלי נוטה לפיגמנטציה יש לי כתמי פוסט-אקנה רבים בגב, בירכיים ובישבן (אזורים אלו נראים ממש "מנומרים"). אני מטופל קיורטן 40 מ"ג ביום מזה שלושה חודשים. יש שיפור בינוני במצב העור. אני חייל ומקבל טיפול מרופאי חיל הרפואה.
שאלתי הראשונה היא האם הטיפול הזה אכן מתאים לטיפול בכתמי פוסט אקנה (ולא רק בפצעים עצמם). שאלתי השניה היא לגבי המשך הטיפול וסיומו. איני סומך על הרופאים הצבאיים במאת האחוזים ולכן הייתי רוצה את המלצתך לגבי המשך נטילת התרופה לאחר ששת החודשים הראושנים. האם נהוג להמשיך ולנטול את התרופה במינון נמוך לאחר שישה חודשים על מנת לתחזק את התוצאה (בהנחה שתוצאות בדיקות הדם תקינות). אם כן, לכמה זמן ומהו המינון הנהוג. כמו כן, איך נמנעים מהתפרצות של אקנה לאחר תום הטיפול, מה שקורה בקרב חלק מן המטופלים.
תודה רבה

קיורטן

שלום רב,
הטיפול אינו משפיע על כתמי הפיגמנטציה, משך הטיפול לאקנה נקבע ע"פ מינון מצטבר לרוב מדובר על 100-120 מ"ג לקילו (6-8 חודשי טיפול - תלוי מינון כמובן).
לגבי משך הטיפול לאחר גמר הטיפול, במידה ויש תגובה טובה עם הגעה למינון מקסימלי - מומלץ להפסיק.
רפואה שלמה

כתמים לאחר אקנה

כתמים לאחר מחלת אקנה הינה סוג של צלקת. רואקוטן אינו מטפל בצלקות אקנה מכל הסוגים. ממליץ לפנות למרכז המשולב לאסתטיקה כי אנו מתמחים בטיפול בצלקות בכלל וצלקות אקנה בפרט

למעלה