קיזוז שעות נוספות

מצב
הנושא נעול.

rafruf

New member
קיזוז שעות נוספות

קיזוז שעות נוספות
האם יש חוק שאוסר על המעביד לקזז שעות נוספות שבוצעו, מימים שבהם עבדתי פחות מיום עבודה מלא. באותו עינין עבדתי בשבת ונרשמו לי שמונה שעות כ200% בתחילת אותו שבוע נעדרתי מהעבודה בגלל מחלה והבאתי תעודת מחלה . המעביד קיזז את השעות שעבדתי בשבת מיום המחלה האם חוקי ?

כעיקרון, אסור לקזז שעות נוספות

קיזוז שעות נוספות
האם יש חוק שאוסר על המעביד לקזז שעות נוספות שבוצעו, מימים שבהם עבדתי פחות מיום עבודה מלא. באותו עינין עבדתי בשבת ונרשמו לי שמונה שעות כ200% בתחילת אותו שבוע נעדרתי מהעבודה בגלל מחלה והבאתי תעודת מחלה . המעביד קיזז את השעות שעבדתי בשבת מיום המחלה האם חוקי ?
כעיקרון, אסור לקזז שעות נוספות
בשעות חסר רגילות. אבל ניתן לקזז את השכר היסוד ה'רגיל' של השעה הנוספת בשעת החסר הרגילה. כלומר, אם נניח עבדת ביום אחד שעה נוספת אחת ומגיע לך עליה תשלום של 125%, אזי ניתן לשלם לך עליה רק את ה-25% הנוספים ולקזז את שכר הבסיס הרגיל שלך משעת חסר שהחמצת במהלך יום עבודה אחר.

שיר ורד

New member
הערה

קיזוז שעות נוספות
הערה
אם עבדת בשבת 8 שעות, זה לא נחשב שעות נוספות , אלא עבודה ביום המנוחה השבועי. בגין עבודה כזו אתה זכאי לתשלום שכר של 150% או תוספת חופשה של יום וחצי. אם המעסיק נוהג לתת הטבה לעובדים העובדים בשבת ולשלם להם 200% , הוא יכול להתנות הטבה זו, ולשלם אותה רק למי שעבד לפחות את שעות העבודה הרגילות באותו חודש. אבל, תנאי כזה צריך שיהיה ברור לכל העובדים. מעבר לכך , בניגוד להעדרות ללא סיבה , שבודאי מאפשרת למעסיק לא לתת הטבות שמעבר לחוק, העדרות בגלל מחלה, היא חוקית ולהערכתי אסור לבטל לך גם את ההטבה של 200%, אלא אם כן זה הוגדר בבירור בחוזה העבודה.

rafruf

New member
תודה לגליה ולשיר

קיזוז שעות נוספות
תודה לגליה ולשיר
האם תוכלו להפנות אותי לקישור שבו כתוב החוק שאוסר קיזוז שעות נוספות. שוב תודה

שיר ורד

New member
זה לא כתוב בחוק אבל נקבע בתקדימים

תודה לגליה ולשיר
האם תוכלו להפנות אותי לקישור שבו כתוב החוק שאוסר קיזוז שעות נוספות. שוב תודה
זה לא כתוב בחוק אבל נקבע בתקדימים
בבית הדין הארצי לעבודה בקישור המצורף, מוסבר התקדים , כולל דוגמא למקרה שכן ניתן לקזז שכר שעות נוספות מול שעות ההעדרות

מצב
הנושא נעול.
למעלה