קיטור

Salsa S

New member
../images/Emo24.gif וואי וואי....

לא חשבתי שזה עד כדי כך קשה... למי זה בדיוק נראה פשוט? אני מקווה שכשאני אגיע לרגע המיוחל, אמא שלי (שבדיוק אמורה לצאת לפנסיה) תוכל לעזור לי. ואכן מקווה - כמו שתיארו כאן מנוסות מאיתנו - שזה אכן שלב שעובר. חיזקי ואימצי, יקירתי!
ואם את עדיין רוצה לדבר בעניין הציורים, רק תגידי ונקבע. מבטיחה לבוא אלייך

עתליה9

New member
../images/Emo24.gif

דווקא לא נשמע פשוט בכלל מעניין שעד לפני חודש וחצי עוד הייתי מוכנה לצלול שוב לעניין אבל ככל שהיא גדלה אני רק רואה כמה זה לא קל אז עם שניים מתארת לעצמי שזה ממש ממש לא קל.

daldan

New member
אין לי כל כך עצות אבל הרבה אמפטיה

יכולה רק לנסות להבין, אני את רוה התחושות האלה עברתי עם יואב כשזה רק אחד!!!! תינוק בן חודשיים שלושה שלא מוכן להיות בשום מקום אחר מלבד על המנשא וגם אז רק בתנועה (לרוב גם בלילה), שעות המשבר היו שעות אחה"צ כשהזמן לא זז ובעלי בעבודה עד מאוחר. איך יהיה עם שניים אין לי מושג. אולי בגלל החשש הזה מהקושי אני דוחה את הרגע למרות שהחשק לעוד אחד כבר מדגדג לי זמן רב...... מן הסתם כמו כל דבר בגידול ילדים זו תקופת זמן שתעבור (אבל אז כבר יבוא משהו חדש...) מקווה שהקושי יעבור במהרה

Arfilit

New member
את יודעת ש-|חיבוק{ גדול

והחברות ימתינו בסבלנות. אני מבטיחה. בחיי שאם רק הייתי מגיעה הביתה שעה קודם לכן - היינו מתייצבות אצלכם פעם בשבוע. אין לי עצות טובות - כי אני לחלוטין חסרת נסיון. אולי עזרה בתשלום לשעה שעתיים בשבוע - כדי שיהיה לך זמן רק עם יובל?

ayush

New member
אויש חמודה ../images/Emo24.gif מי בכלל חשב שזה

פשוט ? לא נראה לי שמישהי כאן חושבת ככה ולו לרגע. אין לי רעיונות, רק מחשבות מפחידות
... הפתרון היחידי שנראהלי קצת מציאותי הוא להזמין אליכם הביתה חברים עם ילדים בגיל של יובלי ולקוות שאחה"צ יעבור במהרה
מקווה בשבילך (וגם בשבילי) שהשלב הזה יעבור ואוטוטו הם יעסיקו אחד את השני ואת תוכלי לנוח.

עמית@

New member
זה לא נשמע פשוט בכלל

ואני מחכה (ולא בקוצר רוח..) לימים שבהם אני אהיה על סף שבירה. כמה קשה

משוש30

New member
אהההההההה../images/Emo4.gif

אני ממש רואה את עצמי שם רק בלי הסובלנות שלך
מקווה מאד שהקשיים יתמעטו, את תמצאי את הטכניקות הנחוצות לעבור את השעות האלו בשלום ובעלך יקפיד להגיע הביתה מוקדם בחודשים הקרובים. נורא קשה! לשפוט??? בטח שלא! לרחם? נורא...וכמו בהרבה דברים האגואיסטיות שלי עולה וצפה ואני מרחמת נורא נורא על עצמי בעתיד (האולי קרוב?) שולחת לך הרבה עידוד וחיבוקים ומקווה שיתחיל להיות יותר קל

לא רוצה להפחיד אבל גם כשיש גדולים

האחרי הצהרימים לא נראים הכי טוב. כי הם צריכים שייסיעו ויחזירו אותם, ובדיוק התינוקת נרדמה או צריכה לאכול וצורחת מאחורה בכסא. כי הם צריכים עזרה בשיעורים ולבנות דינוזאור ביד אחת, הם עדיין צריכים לאכול ארוחת ערב ופיתחנו שיטות ביד אחת. הגילאים אצלי הם 11,7 וחודשיים, חודש וחצי היינו בהתקפת גזים של הקטנה כל ערב למשך שעות, כגרע יש מגמת רגיעה ו"גיליתי" את ילדי הגדולים מחדש. לכול גיל יש את הצרכים שלו ואמא שלי אומרת שאנחנו שוכחים את הקשיים ולכן עשינו את השלישי. אבל גם יש מלאן ייתרונות להפרש הגדול, הבוגרים עוזרים ונהנים מהקטנה כמו שאנחנו נהנים, בלי קנאה ובכייף של צעצוע חדש בית.

יעל י

New member
ילדים זו שמחה....

מבינה מאד מאד נכון שלי יש ילדים גדולים יותר אבל לא סתם אומרים ילדים גדולים בעיות גדולות שולחת לך חיבוקים ועידודים דרך המחשב נסי אולי יותר להזמין אלייך אם יותר קל אבל אל תוותרי על חברה כי זה טוב גם בשבילך סכמי עם אהוד על יום אחד בשבוע שהוא יחזדור יותר מוקדם וןתהיו יחד או את תהיי ב"חופש" חזקי ואמצי

אמממאאא

New member
ניסיתי וגם הצלחתי...

לעשות את זה עם אחת בת שנה וחצי (ההפרש בן הגדולות)ואח"כ עם שניים שלושה ארבעה חמישה... (כולם קטנים כשהחמישי נולד הגדולה היתה בת 7 וחצי) זה רק בראש אפשר להניק על הספה מול וידאו כשיובל מצויד בבקבוק/תפוחים חתוכים (שבמקרה הכינותי מראש) ואפשר להזמין נערה חמודה לשעה וחצי בשעות הקשות. לגבי האוטו אנחנו בבית פרטי אז אני חוגרת תינוק קודם ואז לוקחת את הפעוט או הפוך. מבטיחה לך שעם חמישה קל יותר שווה לנסות

רות י

New member
לי קשה עם השתיים שלי, למרות שהבכורה

ענקית (בת שבע וחצי) והנאגט כבר בת למעלה משנתיים. השעות שבהן אני חוזרת מהעבודה עד טקסי ההשכבה השונים קשים לי, ומהווים התמודדות יום יומית. אין לי תובנות. אני מניחה שלך קשה פי כמה וכמה מאשר לי, בשל ההפרש הקטן ביניהם, ובשל העובדה שיובל בעצמו עוד פעוט. חזקי ואמצי. כולם עושים את זה, ובהצלחה רבה. זה שהם לא מקטרים בפנייך, לא אומר שזה לא קשה. מותר להישבר, מותר לקחת עזרה במידת הצורך. בסוף מוצאים את האיזון ואת הדרך הקלה והנעימה לצלוח את השעות הקשות עם מינימום נפגעים בנפש וברכוש. תחזיקי מעמד.

גלשני

New member
אין לי תובנות.

אבל מקריאה של כל השרשור אני מבינה שאת לגמרי לגמרי לא לבד. תחזיקי מעמד, לי את נשמעת גיבורה אמיתית

swann

New member
מנסה להבין, ולהתכונן לעתיד

כי מתישהוא גם לי יהיה עוד אחד, ופה זה כבר יהיה קשה. כמובן שזה כבר נושא לדיון האם לחזור או לא לחזור לארץ ומתי ולאן... אבל תחושת הלבד מאוד מאוד מוכרת ואצלינו זה מחוסר ברירה. אני מקווה שעד אז אולי יהיה קצת יותר כסף (הלואי) ואפשר יהיה לשכור עזרה, ונראה שזה פתרון אידיאלי למצב הזה. וכמובן שיש את הפורום לקבל בו קצת תמיכה וירטואלית ואולי קצת טיפים על איך מסתדרים עם שניים ובעל שעובד כמו חמור (וגם לומד <בעצם חורש> במקרה שלנו). רוב החברות שלי כאן בטורונטו שיש להן שני ילדים נעזרות במישהו או בהורים (לפחות בן זוג אחד כאן עם כל המשפחה מילדות או נערות)... עוד לא ראיתי איך זה באמת עובד. אם יהיו לי תובנות אשמח לעזור. אולי אפילו לקרוא הודעות בנושא בלהיות הורים בחו"ל - זה הכי "בלי עזרה" שיכול להיות, לפחות מבחינה סטטיסטית.

ashlaya

New member
../images/Emo24.gif כמה שאני מבינה

הרגשתי שאני מזדהה עם כל מילה שלך ! אין לי מילים כמה שגרמת לי לבכות - אני עוברת את אותו הדבר רק היום אמרתי לחצי את כל מה שכתבת כאן ! מה קורה אחרי שהחצי שלך חוזר מהעבודה? אצלנו איך שהוא מגיע נכנס לאמבטיה במשך שעה בילוי עם הגדול אח"כ אוכלים ביחד - די הולך לישון והוא מתפנה ליובל אלה רגעי המנוחה שלי מקווה שזה אכן עובר (כם היסוי מצפון לגדולים) והם לא זוכרים את זה

מאז

New member
זה מה שמצפה לי בקרוב...

(אני כבר מבוהלת, הפשוש יהיה בע"ה בן שנה ועשר בלידה)

לצאת לצאת לצאת לצאת

אני גיליתי שהרבה יותר קל לי בחוץ. כשאני בבית אני מצפה *מעצמי* ליותר, כי אני בבית. כשאנחנו בחוץ או כשיש עוד אנשים איתנו בבית שלנו, יותר קל לי. אני יותר מרוכזת בילדים ובצרכים שלהם מאשר בצרכים שלי או של הבית, והזמן עובר יותר בקלות. ממתי זה ככה? מהרגע הראשון. בערך מאז שיהב בן 3 שבועות. אפילו הלכנו ככה לים כשהיה קיץ. לאן לצאת? זה קל. בימים יפים - אפילו לשעה לגן משחקים. קר? מתלבשים. בימים פחות יפים - משחקיות, חברים עם ילדים, דודים, דודות, הורים שלך, להזמין חברים עם ילדים אליכם. לצאת מהבית עם שניים זה אכן קשה. אבל זה גם ענין של state of mind. לאיש יותר קשה לצאת עם שניהם מהבית כי הוא רואה את כל התיקים והדברים שצריך. אני לא רואה את זה. אצלי הגדול יושב בצד של המדרכה והקטן בצד של הכביש. אז אני מכניסה את הגדול לאוטו, סוגרת את הדלת. הולכת לצד השני, שולפת את הקטן מהמנשא, מכניסה, קושרת, סוגרת את הדלת. חוזרת לצד הראשון, פותחת את הדלת, קושרת את הגדול, מכבה את האזעקה שהתחילה לצרוח, סוגרת את הדלת ומתניעה. נשמע ארוך? פחות מדקה. ספור. גשם? שטויות. הכל ענין של state of mind. אבל, שמונה בערב אני לא רוצה לשמוע מהם. השכבה זה אחריות של אבא שלהם. שיחזור בשבע. לא מעניין אותי. הוא שם אותם לישון. קוקיה, חיבוק גדול לעידוד, תנשמי עמוק. זה תיכף משתפר. תיכף הם יתחילו לדבר באוטו מאחור ואת תנזלי מאושר. תיכף הקטן יתחיל לאכול מוצקים והגדול ירצה להאכיל אותו. זה עוד רגע משתפר. מבטיחה. ממעמקי הצרחות של יהב אנחנו מדי פעם מטפסים על האוורסט של האושר. זה תיכף משתפר.

cookie1

New member
אצלינו חלקות העבודה היא שבערב

אני גם מקלחת וגם משכיבה, וכמובן גם מניקה, ומטבע הדברים גם מגישה ארוחת ערב כי אז אהוד לא בבית. נראה לי שזה בדיוק הזמן לשיחת חלקות עבודה עם הבעלול אחרת אני באמת אשתגע...

cookie1

New member
ולמה אני עושה הכל ? בגלל רגשות

האשמה. אהוד לא אוהב לקלח, אז מזה נתתי לו פס, ויובל רוצה שרק אמא תשכיב אותו, אז כמו אמא טובה פיתחתי רגשות אשם שזה בגלל שהוא לא מקבל ממני מספיק תשומת
ובהשכבה הוא משלים חסכים. כנראה שהוא יצטרך ללמוד להסתפק באבא...

שיחה עם האיש בהחלט במקום

שיפסיק לעבוד עד כל כך מאוחר. אין שום דבר שיקרה אם הוא יצא חצי שעה יותר מוקדם מהעבודה. וגם לא יקרה כלום אם הוא יקלח את יובל. גם האיש שלי שנא את זה בהתחלה. עכשיו זה זמן איכות שלו עם עדי. את יהב אני מקלחת בבוקר ובזה נגמר הענין.

למעלה