קיטנות לילדים עם צרכים מיוחדים

Diana M

New member
קייטנת קיץ בחינוך המיוחד../images/Emo50.gif

שלום רב לכולם. תרשו לי לברכם על פתיחת פורום כה חשוב. אני מורה לחינוך מיוחד (ל"ל),אמא לילדים מקסימים.אני עוקבת בעניין רב אחרי התפתחות של הפורום שלכם והיום החלטתי לכתוב בפעם הראשונה. רציתי להציע לדבר על הנושא החשוב כמו קייטנות בקיץ (ראיתי שדליה ועוד משהו ,סליחה שלא זוכרת ) סיפרו על כמה רעיונות. אנחנו בבי"ס עובדים גם עד 15 באוגוסט ועקב מצב הבטחוני אין לנו כמעט טיולים כפי שהיה בשנים קודמות.ז.א. שכל הפיעלויות במסגרת בי"ס. מאוחר יותר אתאר את תוכנית הפעילויות שלנו בקיץ. היא די מגוונת אך עדיין אני מחפשת רעיונות רעננים ומקוריים כמו הידרו טרפיה ,רכיבה טיפולית ,גינון טיפולי ,טיפול בעזרת בעלי חיים וכו´ האם משהו יכול להמליץ על אנשי מקצוע מתחומים אלו ואחרים באיזור השפלה? תודה גלית

Diana M

New member
גלית ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה גלית ויופי שהחלטת להפוך לאקטיבית בפורום אמת, גם אנחנו (במקום בו אני עובדת) הרגשנו נח ובטוח יותר לבנות תוכנית חופשה שתתרכז בעיקר במסגרת החינוכית. למרות שההנחיות של משרד החינוך בהחלט מעודדות יציאה לטיולים וחזרה לשגרה. אך אני מסכימה עם כל עמיתי החשים כי נכון להם יותר להשאר במקום בטוח, בתחום המסגרת. ולמעט ככל הניתן ביציאות. אם כי איני בעד המנעות מוחלטת. מפני שחייבים לזכור כי הילדים איתם אנו עובדים זוכים לצאת לפעילות חווייתית פחות מילדים אחרים. אישית, איני חושבת כי תוכנית החופשה צריכה לכלול תרפיות (אלא אם כן המדובר במסגרות הזכאיות להמשך תרפיה גם בחופשה, כגון משותקי מוחין) מפני שתרפיות למינהן הם הליכים טיפוליים וככאלה דורשים זמן והמשכיות. וסיבה נוספת , לאפשר לילדים חופשה אמיתית כמו כל האחרים שתכלול כייף וחוויות ללא קונוטציות טיפוליות. יחד עם זאת זה בהחלט יכול להיות רעיון נהדר לשלב מטפלים אך "ללא טיפול ישיר". אנחנו למשל סיכמנו עם המרפאה בעיסוק שתגיע ל-4 שעות במשך החופשה(שעתיים כל פעם) לגן טיפולי אך במקום טיפול כזה או אחר, תפעיל אותם כקבוצה, בפעילויות מים, גיגיות, קצף, צבעי אצבעות, מאכל ועוד. לגבי גינון טיפולי, אברר ואשלח לך מידע. וכן אצרף תוכנית שבנינו לאחת המסגרות. ושוב ברוכה הבאה ויופי שאת כאן גלית

Diana M

New member
שיחזור הודעתה של גלית שנמחקה בטעות

הודעתה של גלית נמחקה בטעות. וכך גם תגובתי אליה להלן הודעתה ותגובתי משוחזרות. דיאנה

א תי

New member
רעיון לקיטנה

אין לי שמות להמליץ לך באיזור השפלה. גם אנחנו במאמצים לגבי מציאת רעיונות לקיטנה. מה שאנחנו עושים שכל כיתה צריכה להכין פעילות לשיכבה שלה פעמיים במשך הקיטנה, וכך, יש לנו גם בסיס לפעילויות. אנחנו לא מביאים מרפאים למינהם, אלא פעילויות כיפיות יותר כמו ליצנים, מורות לאומנות, "טבחים צעירים" וכו´. אם יש למישהי רעיון להפעלה נשמח לקבל! (רעיון של הפעלה שאנחנו יכולים להעביר בתוך כתלי בית הספר)

רעיונות..

מוזיקה -נגנים שונים המנגנים בכלים שונים - לירה, נבל, חליליות, גיטרה, אקורדיון.. לחשוף את הילדים לצלילים ולקצבים שונים. בעבר היו אצלנו כאלה שניגנו על צינורות וכלי מטבח. צריך לשקול אם זה אכן מתאים לאוכלוסיה איתה את עובדת >לשלנו זה לא כל כך התאים..> לנסות שיתוף פעולה עם המתנ"ס המקומי ולשאול על אפשרות ביצוע קונצרט בשיתוף הקונסבטוריון. אני הצלחתי להשיג את זה בהתנדבות. נסי ליצור קשר עם נוער לנוער בישוב מגורייך - השנה הם בסימן שילוב בקהילה וישמחו לבוא לפעילות >נגינה, שירה, משחק חברתי והפעלה< פעילות אמנותית - קיץ בסימן ים: רצוי לחלק למספר תחנות - או שהתחנה נשארת והאנשים מתחלפים או שכל קבוצה מכינה עבודה אחת בכמות שתספיק לכולם. מכירה את הבקבוקים שבהם חול צבעוני? אצלנו לקחו מעט חול עם צבע גואש, ערבבו והניחו להם להתייבש. נוצר גוש חול שאותו פיררו על מגרדת. את החול אספו לקופסאות קטנות שהניחו באמצע שולחן. כל ילד קיבל בקבוק ומילאנו יחד חול צבעוני בתוכו. בסוף הפעולה צריך לאטום את הבקבוק עם מעט שעווה. הכנת קרטיבים משותפת / סלט פירות / עוגיות - לסיום יום הפעילות. הפעלה במים - אם יש לכם מתקני חצר ניתן להפוך אותם למגלשות. על המגלשה להניח מזרון >עמיד במים< ולחבר אליו צינור, כך שהמזרון יהיה רטוב, להניח מתחת למגלשה גיגית או בריכה מלאה מים, ולתת לילדים להחליק. מי שלא מסוגל - איש צוות ישמח לעזור. גיגית מלאה מים ובתוכה דגי מפל צפים. להכין חכות עם מגנט ולתת לילדים לנסות לדוג. אפשר לתת להם להתחרות ביניהם. תיאטרון בנושא הדייג ודג הזהב - כשהילדים עצמם שותפים או סיפורים נוספים בנושא. >תירס חם למשל כשהקינוח הוא תירס..> שרשראות מצדפים, הדבקות עם חול ועוד ועוד.. בהצלחה!

למעלה