קיטסרף

ofiron112

New member
קיטסרף

שלום. אני רוצה להתחיל לעסוק בספורט הקיטסרף, הלכתי למועדון הכי קרוב אליי שזה הקפואה קלאב בקריית חיים. אך נאמר לי כי עכשיו חבל להתחיל את הקורס ואני צריך לחכות לפחות עד מרץ. אני ממש להוט להתחיל וכבר רכשתי לדעתי את כל הידע התאורטי שאפשר לרכוש. השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות בינתיים כדי שהכניסה לספורט תהיה לי יותר קלה ? אני מתאמן במכון, אז האם כדי לעבוד על תרגילים מסוימים שיעזרו לי בקיטסרף ? ואם עשיתי סקי מים האם זה יעזור לי כדי לעלות על המים ?

crimson ghost

New member
וואיקבורד יותר עוזר...

ואם יש לך תקציב אני מציע לך לקנות טריינר קייט שזה ללמוד להעיף עפיפון וגם זה כיף אם טריינר... זה יעזור לך אם עפיפון ולגבי הגלישה באמת הכי קרוב זה וואיקבורד אבל אני מדגיש שזה שונה!

ofiron112

New member
תודה אבל...

מזה וויקבורד ? ואיפה אפשר להשיג קיט לאימון ומה המחירים ?

poratkite

New member
קייט לאימון

אתה יכול להשיג קייט כזה אצל רוני מעתלית...זה לא זול 600-1000שח לקייט קטן 2-3 מטר או שאתה יכול לקנות איזה 8.5 או 6.5 מטר ולהתאמן איתו גם הם סביב אותו מחיר.

hagitoz

New member
תשובה ל- ofiron112

הי אופיר, לגבי השיעור הראשון, אני מאוד ממליצה לכל אחד ולא משנה מה להתחיל עם טריינר, לפחות שעה אימון לפני שמחליטים להניף מצנח אמיתי וכמובן שבליווי צמוד של מדריך! הטריינר מקנה לך את עבודת הידיים הנכונה, הבנת כיווני רוחות ושמירה על הוראות הבטיחות בכך שהטריינר לא חזק כמו מצנח ובעיקרון אין שום סיבה שתמצא את עצמך בתסבוכת ואי שליטה כלשהיא, לכן שיעור ראשון - טריינר!! בנוסף , לגבי תרגילים בחדר כושר, מכיוון שאני מאמנת כושר במקצועי אז אני יכולה להגיד לך שקייטסרפינג עובד על מספר מרכיבי כושר גופני שעליהם צריך לעבוד: קואורדינציה , סבולת שריר (שריר רחב גבי (כנפיים בשפה המוכרת) שעל מנת לחזק את שריר הרחב גבי עליך לעבוד על תרגילי חתירה) שריר היד קדמית, בטן, רגליים (כל אזור הירך הקדמית (4 ראשי) ירך אחורית (דו ראשי ירכי) ועכוז. כמו שאתה רואה רוב שרירי הגוף עובדים, פשוט גש למדריך בחדר כושר ובקש ממנו שיבנה לך תוכנית אימונים אשר תתבסס על סבולת שריר פחות עבודה על כוח ובעיקר דגש על גב + יד קדמית וכמובן לא להזניח את כל שאר הגוף :) מקווה שזה קצת יעזור, לגבי חורף או קיץ ללמידת קייט, בקיץ זה הרבה יותר קליל ונחמד אבל אם אפשר גם לתפוס ימים טובים בחורף ואתה עם חליפה טובה אז אין מה להפסיד, פשוט אל תצפה שבחורף אתה כבר תלמד לגלוש חופשי..... פירסמתי לך ולכולכם אתר כושר גופני שיכול לסייע לכל אחד ממכם/ן תהנו, חגית עוז

ofiron112

New member
לחגית

דבר ראשון תודה רבה על התגובה המפורטת. בעקרון זה בערך מה שאני עובד עליו במכון. אני מתאמן בכללי על סיבולת ז"א 20 חזרות, 4 סטים. האם זה טוב לגלישה ? ודבר שני עשיתי שיעור נסיון כזה של 20 דקות על עפיפון כוח, הרוח הייתה 17 קשר אז קצת נגררתי איתו אבל בסך הכל זה כיף חיים. האם עדיין אני צריך מדריך כדי להתאמן על טריינר או שאני יוכל כבר להתאמן איתו באופן עצמאי ? ואם כן מהו הגודל המומלצת לקנייה ? נ.ב: עוד חודש וחצי אני מתחיל !!

hagitoz

New member
אין בעד מה :)

הי אופיר, טלפון של רוני - מועדון לי-ים בעתלית: 04-9841884 אין לי את הפלאפון אבל אני מאמינה שזה מספיק. לגבי השאלה שלך - 20 חזרות 4 סטים, זה אכן מספיק, במספר חזרות גבוה אתה עובד על סבולת שריר שההגדרה המיוחדת היא: היכולת של השריר להתמיד במאמץ לאורך זמן, גלישת הקייטסרפינג ברובה עובדת על סבולת שריר ולכן עליך להתמקד במספר חזרות יחסית גבוה 20+ אבל מה שחשוב יותר הוא זמני המנוחות בין סט לסט שזה אומר, ככל שזמני המנוחות בין סט לסט יהיו קצרים יותר כך העבודה תהייה יותר מבוססת לכיוון הסבולת שריר אז שים לב :) ולגבי הטריינר, לדעתי אם תפסת כבר את הרעיון והטריינר כמעט לא נופל לך סביר להניח שאתה בשליטה מסויימת שיכולה לאפשר לך להמשיך להתאמן לבד עם הטריינר, אבל רק עם הטריינר בשלב הראשון! מקווה שעזרתי, חגית עוז

למעלה