קיט 80 סמ"ק - חוקי?

yuvalfra

New member
קיט 80 סמ"ק - חוקי?

התקנת קיט 80 סמ"ק על קטנוע 50 סמ"ק (צילינדר, בוכנה, אגזוז לחץ...) לרשיון 50 סמ"ק - חוקי? ואם לא האם יש איזשהי דרך להתפס? משומה יש לי הרגשה ששוטר שיראה רכיבה ב-100 קמ"ש לא יעצור ויתחיל לבדוק חלקים פנימיים :) אז בקיצר מומלץ?

TheReverend

New member
לא חוקי../images/Emo70.gif

השוטר שיעצור אותך לרשיונות אמנם לא ידע אם יש קיט 80 אבל אם חו"ח תעשה תאונה והשמאי ביטוח יתפוס קריזה וייבדוק - אתה אוכל אותה מכל הכיוונים, עכשיו אתה מוכן לקחת את הסיכון הזה? טיפולים רפואים יכולים להיות מאאאאאווודדד יקרים

מאיהק

New member
הבנתי שבנוספ לזה שזה

לא חוקי < הביטוח בטל ברגע שעולים על זה וברגע שמגיע שמאי הוא מיד יזהה את הקיט>, זה גם שוחק את האופנוע יותר האם זה נכון?

הנושא נטחן כבר....

הסיכוי שמישהו יתפס עם הקיט הזה (גם אחרי תאונה) הוא סיכוי זהה לכך שהבן אדם יזכה בלוטו בערך. בקיצור... לא חוקי... אבל לא נאכף ולא נתפסים על זה בקלות. לשיקולכם.

dptnl

New member
מתעלק על השרשור ../images/Emo3.gif

האם הרכבת קיט על קטנוע מקורר אוויר מהיר יחסית בקטגוריית ה50 (speedake) תגרום לנזק? אני שואל בגלל שכעת על השעון האופטימי הוא מראה 87 מקסימום,אני נוהג לרכב על 80 במהירויות משתנות מדי פעם ,והייתי רוצה עוד כוח בבינעירוני (וכן,שאני אתגייס אני אאלץ לעלות על איילון בכל זאת) אין לי כסף לביטוחים של כלים גדולים יותר, מה אתם אומרים? אגב,כמה קמ"שים בממוצע יוסיף לי אגזוז משופר?

dptnl

New member
מה שרשם פותח השרשור

צלינדר,בוכנה,אגזוז לחץ ואני חושב שגם צריך קרבורטור יותר גדול

ixmix

New member
1. אין סוף. 2. איילון.

אין סוף לשיפורים. צילינדר+בוכנה, אטמים, אגזוז לחץ, קרבורטור שונה המאפשר זרימת דלק רבה (בתערובת שונה לעיתים), וריאטור ורולים חליפיים, רצועת קבלאר, משקולות פרונט / פרונט חליפי, צמיגים. לגבי איילון - אסור לך לסוע שם עם קטנוע 50. גם נושא זה נטחן.

dptnl

New member
בנוגע לאיילון

ידעתי מאז ומתמיד שאסור לעלות עם 50 סמ"ק על "דרך מהירה" כלומר דרך עם התמרור הכחול של ה55... מאחר והתמרור מורה על "לא יעלה כלי רכב איטי על דרך זו", כלומר כלי רכב שלא יכול ו\או אסור לו במסגרת החוק לעבור מהירות זו.הקטנוע שלי כמובן מוגבל אך ורק בחוק. חשבתי על זה, אני הולך לשרת עוד 3 חודשים בתל השומר, וכל יום לנסוע לשם מהבית (רחובות), גם ככה כל בוקר יש פקקים, ככה שנסיעה על השוליים במהירות איטית (כמה כבר אפשר לנסוע בשוליים בפקקים) לא תקרע את המנוע, ולא תפריע לאף אחד. מה גם ששעת החזרה שלי תהיה בעומסים. דיברתי עם כמה אנשים מבוגרים בעלי 50 סמק בזמן שחיכיתי במוסך (הרוב שמגיע לשם זה קטנועי 50), והם אמרו לי שהאכיפה מצד המשטרה לעניין היא אפסית, ושהם חופשי עולים על איילון. אם הקטנוע היה נוסע 50 קמ"ש מקסימום מילא, אבל הוא מגיע כמעט ל90 שאני לא עובר את ה80 שזו לדעתי מהירות סבירה לכל הדעות לנסיעה בנתיב הימני למרות שרוב הנסיעות יהיו בפקקים בשוליים.מה גם שהוא קטנוע נדיר יחסית ושוטר צר עין לא יבחין בעובדה שהוא 50. מבחינת עברות על החוק ... מאז שעליתי על שני גלגלים נהייתי גם ככה "עבריין תנועה" ככה שעל המצפון שלי זה לא ישב. חיישנים רמזורים הרבה פעמים לא מזהים אותי, וכאשר אני במקום נידח באמצע הלילה אני נאלץ הרבה פעמים לחכות דקות ארוכות שמישהו יגיע בפחית "להציל" אותי, וכשזה לא בא,אני מסתכל ימינה שמאלה ימינה שמאלה ו...לצערי הרב עובר באור אדום הרבה פעמים אני נאלץ להיות ממש אחרי קו העצירה על שפת הצומת, שאיזו פחית לא תעיף אותי קיבינימט בעיר אני מצפצף על ימין ועל שמאל להתריע במקומות מסוכנים לפחיות שלא "רואות אותי" ועוד שנייה נכנסות לי לתוך הנתיב בלי להסתכל אני חונה כדרך קבע על מדרכות כי אין לי זכות לחנייה (כמו שאין לי זכות לנתיב נסיעה) ועוד ועוד ... מוכר לכם? בטח ,כולנו בד"כ עושים ככה,לא משנה מה יש לנו בין הרגליים לעלות על איילון? שטויות.

כRובי

New member
רחובות-תל השומר, כל יום ל3 שנים על

50 סמ"ק ? קנה מנוי לרכבת - בסה"כ ייצא לך זול יותר.

dptnl

New member
רכבת תהיה לי בחינם, בהצגת חוגר

הבעיה זה להשאיר אותו בתחנת רכבת. אני אנסה בהתחלה לנסוע איתו,גם ככה יש פקקים ככה שאני לא אאמץ את המנוע כל הזמן, ואם הוא ישאר שלם (וילדי הפרחים של גבעת שמואל לא יטפלו בקטנוע שיחנה מחוץ לבסיס
) אסע איתו, אם לא, מקסימום אני באמת אסע איתו עד לתחנת רכבת\אוטובוסים ויחנה אותו שם. במקרה הכי גרוע, אני אחליף לכלי גדול יותר 125 או 150 סמ"ק, ואשלם פי שניים ביטוחים

אחי אני בדיוק אותו דבר...

כנראה שכולנו אותו דבר עוברים בלילה באדום ברמזורים עם חיישנים, נעצרים אחרי המעבר חצייה כדי שהפחית מאחור לא תעיף אותנו לאחרי הצומת, ומצפצף לכל אוטו שלא יעיפו אותי, לפי דעתי הדבר הכי חשוב בקטנוע זה הצופר! תודה לממציא!
אופנועיסט שנימאס לו כל פעם לחתום מחדש! מישהו יכול להסביר לי איך עושים חתימה קבוע? אההה???????
אופנועיסט דנד"ש...לא שמים לב שזה משתנה?

למעלה