קייטנה

קייטנה

שלום חברים,

הבן משולב בגן רגיל עם סייעת.
האם מגיעה לו קייטנה שמופעלת בגן במהלך חודש יולי ? או קייטנה אחרת ? הכוונה ללא תשלום ?
האם הוא זכאי לשעות של הסייעת ?

תודה.

SMADAR55

New member
האם הכוונה לקייטנה שמפעילה העיריה?

כלומר, קייטנה עירונית שפועלת במתחם הגן ?
ילד על הספקטרום המשולב שילוב יחידני זכאי לסבסוד בלבד בעלות של קייטנה שבפיקוח עירוני. הסבסוד הוא בהיקף של כ- 500 ש"ח ומגיע מאגף הרווחה. הילד צריך להיות מוכר ברווחה כאוטיסט, צריך לחתום על ויתור סודיות, הצהרה על הכנסה חודשית (באמצעות הרווחה בעיריה), משלמים רגיל ורק אחרי חודשים (מנסיוני - חצי שנה !!!) אגף הרווחה מעביר את התקציב לעיריה והם מעבירים להורה. תהליך מסורבל , מתיש ומעצבן.
כאשר נרשמים לקייטנה שאינה בפיקוח עירוני אין זכאות לסבסוד. אולם, יש קייטנות שניתן לקבל אליהן השמה דרך הרווחה - לדוגמא, קייטנת הספארי. צריך לעקוב אחרי הפרסומים מטעם הרווחה או אלו"ט.

SMADAR55

New member
אני רשמתי את הבן לקייטנה חברתית מטעם העיריה

קייטנה שנפתחת לבוגרי כתות ג' ו- ד' מטעם העיריה. זה פרוייקט חדש שנפתח השנה. היוזמה של העיריה בעקבות לחץ ההורים להוזלת עלויות קייטנות עירוניות. העלות- 1,002 ש"ח לעומת 1,300 ש"ח לקייטנה עירונית רגילה ולעומת 675 ש"ח לקייטנת בי"ס קיץ לילדי כתות א' וב' (בי"ס קיץ זו קייטנה המסובסדת ע"י משרד החינוך).

פניתי לרווחה בבקשה לטפל בקבלת הסבסוד לקייטנה . קיבלתי תשובה שככל הנראה אין זכאות משום שאני לא זכאית לכפל הנחות......
אולם, המחיר שנקבע לקייטנה הוא ע"י העיריה , העלות הנמוכה יחסית היא עפ"י התעריף שהם קבעו ולא קיבלתי כאן שום הנחה ביחס לאף הורה אחר !
סבסוד לילדים אוטיסטים מגיע בכלל מתקציב אגף הרווחה וזה לא על חשבון תקציב העיריה !
בקיצור, העיריה טרם נתנה לי תשובה סופית בנושא. הם חושבים, מבררים וכו'. בינתיים פניתי בנושא למרכז המשפחה של אלו"ט. הם אמרו שבמידה ואקבל תשובה שלילית הם יעבירו זאת להתייחסות של הייעוץ המשפטי של אלו"ט.
נראה מה יהיה.

3מרגו

New member
עד איזו שעה בכלל פועלות הקייטנות כאלה?

אצלנו במתנס זה חצי יום.כלומר,גם יתנו חינם לא יזיז.

אריאל 40

New member
מדהים איך שזה משתנה מעירייה לעירייה

אצלנו בי"ס קיץ עולה בכ-55% פחות מהסכום שציינת.

SMADAR55

New member
אצלינו יש אבחנה בין בי"ס קיץ לבין קייטנה חברתית

בית ספר קיץ זה לבוגרי כתות א' ו-ב' ויש להם סבסוד של משרד החינוך ולכן העלות נמוכה יותר- אצלינו בעיר זה בסביבות 600 ש"ח. העלות משתנה בין הערים.
קייטנה חברתית זו יוזמה של ראש העיר בעקבות מחאת הקייטנות . הקייטנה מיועדת לבוגרי כתות ג' ו- ד, מתכונת ממש דומה לבית ספר קיץ אך מכיוון שאין סבסוד של משרד החינוך, העלות היא 1000 ש"ח.

למעלה