קייטנת גוונים פועלת ללא רישיון !!!

avipob

New member
קייטנת גוונים פועלת ללא רישיון !!!

לידיעתכם, קייטנת גוונים ברחוב הגבעה 40 בישוב השייכת לגב' דינה שגב הינה קייטנה בלתי חוקית ופועלת ללא רישיון. ביום ה' 8.07.04 בפגישה שנערכה בקייטנת גוונים, בנוכחות מר מני משה מהמועצה ומר מושי אשר מזכיר הישוב הובהר לגב' דינה שגב כי אסור לה להפעיל את הקייטנה ביום א' הקרוב ובכלל וזאת בהמשך למכתב סגירה שנשלח אליה ע"י המועצה כמה ימים קודם לכן. המכתב האמור נימצא במזכירות הישוב ולמיטב הבנתי היה אמור להיות מוצג ע"י מושי בפורום הישוב. לגב' שגב הובהר כי המשך הפעלת הקייטנה בניגוד לחוק הינה עבירה פלילית מסכנת את הנמצאים בה ותוגש נגדה תלונה למשטרה. ע"מ להבהיר ולחדד את הדברים, לקייטנת גוונים אין אישור ממשרד החינוך, אין אישור ממכבי האש, אין אישור ממשרד הבריאות, אין רישיון להפעלת עסק, אין אבטחה ולאור כל האמור, האישור הפדגוגי שנימצא בידי הגב' דינה שגב אינו תקף. למעשה, בהעדר כל האישורים האמורים, אף פוליסת הביטוח (במידה ואכן יש לה) אינה מכסה חס וחלילה במידה ויקרה אסון . בקייטנה אף ביקר מפקח ממשרד החינוך שדרש את סגירת הקייטנה לאלתר. מבירור שערכתי הסתבר לי כי הגב' דינה שגב הציגה לכל דורש את האישור הפדגוגי שבידה, ששווה כ"קליפת השום" וכעת מתברר כי היא אף ידעה על כך. השכם והערב מלינים אנו בפורום זה על...הקקי שעשה כלב זה או אחר, כלבים משוטטים, נסיעה עם ילד על ברכי הנהג, מערכת הכריזה מעל גן הילדים....וכו' וכו' וכו'. אין לי כל רצון חלילה וחס להטיף פה מוסר, אבל ריבונו של עולם, מי מכם שהיה שולח את ילדו בהסעה כשהוא יודע שלנהג אין ביטוח או טסט או רישיון נהיגה או האוטובוס אינו תקין ומאושר.... שיקום. לסכן 70-80 ילדים ולשלוח אותם לקייטנה פיראטית, ללא ביטוח .... מישהו מאיתנו שכח את אסון וורסאי...רק השבוע קראנו את דבר העורך של אסנת, בעלון הישוב, החסרים לנו אסונות, הרשאים אנו להפקיר את חיי ילדנו וביטחונם בקייטנה פיראטית ואיני יודע כיצד להתייחס למנהלת הקייטנה, שכנה וחברה... מכירה את ילדנו מיום לידתם...כיצד העיזה היא להונות אותנו כך....האם רק בצע כסף עמד מול עיניה... למעוניינים בפרטים נוספים: מזכירות הישוב כפר האורנים. משרד החינוך- מר שלמה דהאן 056-283178 מועצה, רישוי עסקים- מני משה 065-666218 או 02-9977112

ronpel

New member
הוצאת רשיון עסק

אכן לאור חוסר באישורים מתאימים ממספר גורמים תאלץ דינה להעביר בעזרת המועצה והוועד את הקייטנה לאחד מגני המועצה כדי לעמוד בתנאי החוק.לשימחתנו נענתה המועצה לבקשתנו למציאת פתרון למבנה לקייטנה שמלווה את הישוב בהצלחה מספר שנים כדי לא לפגוע בהמשך הפעלתה. לאחר קבלת האישורים המתאימים וביצוע הדרישות של הגורמים השונים תוכל לחזור הקייטנה למקומה. למיטב ידיעתי כמעט כל העסקים בישוב פועלים (כנראה מתוך חוסר ידיעת החוק) באופן דומה ואני ממליץ לכולם להכנס להליך מהיר של הוצאת רשיון עסק מתאים. זה כולל את כל הגנים הפרטיים,משפחתונים,חוגים או כל עסק אחר. העדר רשיון עסק ואישורים מן הגורמים השונים מסכן גם את מפעיל העסק . ההליך לא מסובך ובמקרים מסוימים אף יחסוך ארנונה לבעל העסק. במזכירות ישמחו לעזור בנושא מול מחלקת רישוי עסקים במועצה. המועצה לא נוהגת לאכוף את החוק בצורה יזומה אך ברגע שמתקבל מכתב תלונה מאחד התושבים היא מחוייבת לבדוק זאת והתוצאה היא סגירת העסק במיידי. רונן

avipob

New member
הגישה הסלחנית בה אתה נוקט מוזרה...

הגישה הסלחנית בה אתה נוקט מוזרה למדי ומאפיינת את שיטת ה"סמוך" במדינת ישראל. אדוני הנכבד, כאשר מפעיל קייטנה ובמקרה זה מדובר בדינה שגב המפעילה זה מספר שנים קייטנה בישוב וידוע לה כי ללא כל האישורים המתאימים כל פוליסת ביטוח שברשותה אינה תקפה, הרי שמדובר ברשלנות פושעת וזאת במקרה הטוב. הידוע לך מה עלול לקרות כאשר לדוגמא מתלקח אחד משקעי החשמל בבית בו מצטופפים כמה עשרות ילדים? ולכן דרוש אישור ממכבי האש על כל המשתמע מכך! האם לחינם דורש משרד הבריאות קייטרינג מוכר, בוודאי ידוע לך בכמה הרעלות המוניות מדובר מידי שנה בקייטנות וכדו' למעשה, מדובר ביותר מ...סתם אישורים פורמליים... להבנתי, פושע הוא אחד שעובר על החוק ולצערי זה המצב כאן. תודה.

avipob

New member
לא, מניעי הינם אפלים וזדוניים

נו בחייך... אפשר לחשוב שהגענו לחלם... ממש התמימות גולשת כאן! המועצה שלחה חוזר מתריע למזכירות הישוב בנושא קייטנות פרטיות כמו"כ ערכה מפגש והשתלמות לאלו המעוניינות לפתוח קייטנות 1. כולן ידעו. 2. מי שבחרה להתעלם ולא להגיע, מניעיה עימה! מן הסתם זכור מדוע נפסלו גננות הישוב לפני שנתיים מלהפעיל קייטנה ובוודאי זכור מי גם זכה מן ההפקר אתה מחפש מניעים גם כאשר אחד המשתתפים מתריע על כלב שעשה קקי במדרכה? פה אין מניעים, מדובר בחיי אדם.

ronpel

New member
לא סלחנית בכלל

כמובן שהנושא חשוב - לוועד אין תפקיד רשמי באכיפת חוקי המועצה בישוב אך יש לנו עניין שכולם יפעלו על פי החוק. ולכן במקום לתקוף את התושבים שאני בטוח שחלקם בתמימות לא מודעים לחוק אנו נעזור להם כדי שישיגו את האישורים ויבצעו את כל ההתקנות הדרושות כפי שנדרש ע"י הגורמים השונים. אני שמח שאתה מעלה נושא חשוב זה אך אין צורך להסיק מסקנות על כוונות אישיות או אחרות של בעלי העסקים. אני בטוח שכולם מעדיפים לפעול על פי החוק והסיבה היחידה שחלקם לא עשו זאת זה מחוסר ידע. אני מבקש מכל בעל עסק בישוב לפנות למזכירות בהקדם האפשרי לקבלת הדרכה לגבי הוצאת הרשיונות המתאימים. בברכה רונן

avipob

New member
המועצה פנתה ויידעה, הישוב התעלם

מושי, תבדוק במזכירות הישוב , שם יתברר לך כי המועצה פנתה לכל הישובים והפיצה מכתבים בנדון, כפי שנהוג מידי שנה!!! ידוע לי כי המועצה ערכה השתלמות בנושא והגיעו עשרות מפעילים אולם כפי שאמרתי, מי שבחר להתעלם, מניעיו עימו!!! רוב האנשים המפעילים קייטנה פרטית (ובעיקר הוותיקים שבניהם) מכירים את החוק היטב ובוחרים להתעלם ממנו כי לעיתים לא ניתן ליישמו או יישומו כרוך בעלות כספית גבוהה רוצה דוגמא, לא תמיד ינתן אישור של מכבי אש להפעלת גן/קייטנה בבית פרטי והמפעיל יאלץ לבצע לעיתים שינויים באלפי שקלים בכדי לעמוד בתקן. משיחות שלא לציטוט דווקא נמסר לי כי הישוב ידע והחליט להתעלם... מעניין למה? היתכן שכתוצאה מזה נעשתה פנייה של מספר תושבים למועצה ואני חוזר שנית...מדובר בחיי ילדינו וביטחונם מי היה נותן את הדין במיקרה של אסון חס וחלילה זה שהפעיל או זה שידע ושתק או זה שהודיע ולא פעל או אולי כולם גם יחד!!! נו, אז ההיתממות הכללית של כולם בנדון ממש מיותרת.

ronpel

New member
אין כוונות נסתרות

כפי שאתה מנסה להציג כנראה מסיבות שלא קשורות לעניין. המועצה הפיצה השתלמות למפעילי קייטנות שמעונינים בכך ולא חוזר בנושא רישוי עסקים. הישוב לא התעלם מכלום. להפך זו הפעם הראשונה שוועד הישוב החליט לעזור בנושא זה מאז הקמת הישוב! אתה בוחר לבדוק רק עסק בודד מסיבות שלך- אנו מנסים לעזור לכולם כי עסקים אלו נותנים פתרונות לכל תושבי הישוב. בברכה רונן

avipob

New member
בבטיחות ילדים לא מעגלים פינות

משום מה נדמה לי שאתה מתפרץ בדלת פתוחה. אף אחד לא מלין כנגד הוועד שבודאי אינו צד בנושא. יפה מצדכם שאתם מעוניינים לעזור לתושבי הישוב בכלל ומפעילי עסקים פרטיים בפרט,תבורכו. אבל, מדוע אתה מסיט את הדיון מעיקרו ומנסה להפחית מחומרתו? הפניה בנדון(קייטנה ללא רישיון) הייתה לכלל התושבים ובוודאי לא לוועד ו...לעיקר, מהמועצה יצא חוזר המנחה את מזכירי הישוב בנוגע לקייטנות פרטיות וזהוא העתק של חוזר שנשלח ממשרד החינוך. ולכן, כמה שתכחיש זאת (למרות שזה לא מתפקידך אפילו) הרי שהעתק מהחוזר הזה יוצג בשבוע הבא בפורום כמו גם המכתב הסגירה לקייטנת גוונים. בוא לא נהיח תמימים, מי שהיה צריך לדעת שהוא זקוק לעיסקו אישורים כאלה ואחרים ידע ולא פעל להשגתם!!! מי שידע שעסק זה או אחר פועל ללא כל האישורים הנדרשים העדיף להתעלם!!! פעם ראשונה שהוחלט לעזור בזה היא פעם אחת אחרי שמספר תושבים החליטו לקום ולהתריע ישירות למשרד החינוך לאחר שהם הבינו שרק משם תפתר הבעיה. אל תנסה לבודד את הבעיה ולהמעיט מחומרתה בעת שאתה מציג אותה כ"אתה בוחר לבדוק רק עסק בודד מסיבות שלך" אותו עסק, קייטנת גוונים, הפעיל ללא רשיון (ואתה מן הסתם מודע לחומרת המעשה) קייטנה בה שהו כמה עשרות ילדים. במקרה זה באמת לא משנה הסיבה, המניע... משום מה נדמה לי שגם אתה מסכים . אמת, עדיף להכשיר את השרץ מאוחר מאשר לעולם לא, אולם אוכל אותי, שחברים שילדיהם נמצאים בקייטנת היו משוכנעים כי הקייטנה מורשית וזאת מאחר שהגברת דינה שגב טרחה לנופף בפניהם את האישור הפדגוגי שלה, שאתה, היא ואף הם, עכשיו יודעים בדיוק למה הוא שווה! בקיצור לרמות את כולם בעבור בצע כסף...אדרבה ואדרבה הרם את הכפפה ותוכיח לכולנו בפורום זה כי אני טועה והכל נבע בעצם מתום לב וחוסר ידע. תודה.

אברהם ג

New member
רונן ומושי הם לא העניין! בואו נתמקד

בנושא והוא, קיטנת גוונים בניהולה של הגב' דינה שגב, עם כל החוסר באישורים הבסיסיים מהגורמים הרשמיים להפעלת עסק ביישוב. אני מדמה את מה שקרה בקייטנה זו, לנהג הסעות שמסיע את ילדינו יום יום לגנים ולבתי הספר, אנו סומכים עליו בעיניים עצומות, ולאחר 5 שנים מתברר שאין לו רישיון נהיגה. איך היינו מגיבים אז ?? אסור לשכוח שזה אינו סתם עסק לממכר נעליים לדוגמא, מדובר על עסק שבו רובם של ילדי היישוב שוהים במסגרת זו או אחרת (חוגים,קייטנות ועוד) לאורך כל שנות קיום היישוב הזה, ומתברר,בצער רב, שה"עייסק" עמד על כרעי תרנגולת. אין אישורים, אין בטיחות, אין אחריות מוניציפאלית, אין אחריות יישובית (בצדק,וזה גם לא תפקיד היישוב) ועוד כמה איינים.... ואף אחד מההורים לא חשד, יתרה מכך, גם למי ששאל, הוצג אישור "פדדגוגי" (לפי מה שתואר מעלה) וזה כבר גובל במעשים שלא ייעשו ובזלזול מקומם בנו, ההורים! דבר אחד בטוח, אני את הבנות שלי לא אשלח למקום הזה, או כל מקום אחר שבניהולה של הגברת שגב, לעולם! מי שמפר את אמוני בנוגע לילדי , אינו ראוי לשום אמון מצידי, ואני מודה לאלוהים שלא קרה שם שום אסון, שהיה מהווה עבורנו תזכורת כואבת למחסור באישורים ולהפעלת עסק פיראטי על חשבון ילדינו. ועוד לא דיברנו על העלויות, שנגבו מאיתנו ההורים, מחירים של "כפר שמריהו" שכל מי ששילם היה בטוח שמגולמים בהם כל העלויות של עסק הגון , אולם בפועל כל הכספים הללו הלכו "נטו" לכיס המפעיל, ללא שום התייחסות לבטיחות. בקיצור, עושים קופה על חשבון ילדינו וזה מכעיס אותי ! אני מקווה שמישהו יתן את הדעת על כל השנים הפיראטיות הללו, ולא יתן לזה לחלוף ע"י כמה ניירות חתומים. נזכרתי שפעם באיזהו מקום בפורום הזה, העלתה הגברת שגב טענות בנוגע ליחס לעסקים פרטיים בישוב, מעניין יהיה לקרוא את זה, אני יוצא למסע חיפושים ואם אצליח לדלות את מאיפושהוא, אעלה את המקום המדוייק לכאן (לארי, אם תוכל לסייע בחיפוש, אודה לך).

avipob

New member
האם יש יותר מצדיק אחד בסדום?

אין ספק שהנושא אינו קשור לרונן ומושי!!! טוב לשמוע שמישהו מסתכל על העיקר- "קייטנה פיראטית" ולא על הטפל- מניעים וסיבות. השורה התחתונה-בטחונם של ילדי הישוב, י ל ד י נ ו ! וחוץ מזה, איך העיזה לעולל לנו זאת,אחרי כל האימון שנתנו בה...ובאמת אין עוד מה להוסיף הנדון! אני מאוד מאוד מקווה שלמקום החלופי שינתן לקייטנת גוונים-דינה שגב יהיו את כל האישורים הנדרשים ע"פ חוק קודם לתחילת הפעילות במקום. לכל בר דעת ידוע כי: "הפעלת בית העסק תוך ניסיון לקבל אישורים בדיעבד מהווה עבירה על החוק"! אודה לכל תושב הישוב שהחוק וטובת ילדינו לנגד עיניו במידה ויטרח לוודא כי אכן כך הדבר. אברהם,כמדומני שזה הופיע בפורום ב-25/05/04 תודה.

ronpel

New member
אסור לקבוע עובדות בצורה זו

אין ספק שיש כאן כשלון של דינה ואסור שכך יפעלו עסקים בישוב. אך אתם גם מסיקים שהדבר נעשה בכוונה תחילה לשם בצע כסף. בעקבות מקרה זה - ביצעתי מספר שיחות עם בעלי עסקים נוספים בישוב כולל גני ילדים ומשפחתונים והתברר לי שכולם פעלו בדומה לדינה ובשל חוסר ידיעה ואולי תמימות לא הוציאו את כל האישורים כנדרש. ביקשתי מכולם לבצע זאת במיידי כדי למנוע אי נעימויות כמו שהיו לדינה. אני מאמין שבעלי עסקים אלה לא פעלו מתוך בצע כסף אלא מתוך תמימות וחוסר ידע. ולכן גזר הדין שאתם כבר גזרתם על דינה הוא לא במקום אלא אם יש לכם הוכחות לכך - תזכרו שמדובר בתושבת הישוב ולצאת בהכרזות מסוג תוך הסתתרות בפורום היא אסורה ולדעתי לארי צריך למחוק אותן. מה שחשוב כרגע זה בדיקה מול כל העסקים הנוספים כדי שכולם יעבדו על פי החוק וכך נבצע ממחר בבוקר. רונן

avipob

New member
רונן הגזמת, למחוק הודעות???

רונן, אני מקווה שזה נאמר ולא במחשבה תחילה. מי שפנה למשרד החינוך לקבל רישיון פדגוגי לקייטנה ידע (וגם מהם) לאילו דברים נוספים הוא זקוק כדי להפעילה כחוק. לפני שנתיים פורסם מכרז לקייטנה בגן הישוב ושתי הגננות שלנו לא זכו. לכולם ידוע למה, ומה היו התנאים במכרז. רונן, קייטנה היא לא דוכן פלאפל,חנות מתנות או חנות בגדים, בקייטנה האמורה מצטופפים עשרות ילדים !!! אז באמת, מכיר אני אותך כאדם ישר, רציני ומעשי, חדל להיתמם!!! כדאי שתפנה מחר בבוקר למועצה ותברר מולם את כל הפרטים, תחכים יותר. נכון שמדובר בתושבת הישוב, אולם כאחד מאלה שעקבו אחר הפרשה מקרוב אני יכול לספר לך שהיא סתם מיתממת וזה בעצם מה שכואב בכל הסיפור, היא עבדה על המון הורים במשך כל השנים וגם כעת. שוחחנו בנדון עם מפקח משרד החינוך שמעון שמעון, עם שמעון דהאן אחראי הפיקוח, עם מני משה רישוי עסקים מהמועצה כל התמונה ברורה לחלוטין מובן לנו לחלוטין כי על אנשים אלו ואף על אחרים הופעלו לחצים אדירים ע"י הגב' שגב וחבריה...ודי לחכימה ברמיזה (ממש מיותר להיכנס לפרטים..) אין לנו דבר נגדך, אינך מעורב בנושא מעבר לזאת שזכותך ככל תושב אחר בישוב להביע את דעתך ואף אם היא אינה בקנה אחד עם דעתינו. אבל מדוע אתה ממשיך להגן עליה ולתקוף אותנו אם אינך מעורה בפרטים? לגופו של ענין, כל קייטנה שתיפתח ביום א' במבנה של הישוב מבלי שיש בידיה את כל האישורים הנדרשים מלכתחילה וכפי שנדרש בחוק, תוגש כנגדה וכנגד מי שאישר לה זאת תלונה מיידית במשטרה !!! תודה. רונן, אני עדיין מזועזע מגישתך לסתימת פיות, חדל מזה, לא ראוי ולא הולם

ronpel

New member
לא סותם פיות לאף אחד

אבל האשמות כה חמורות כפי שעולות מהודעותיך צריכות להבדק לפני פירסומן ברבים ובטח לא דרך האתר תוך הסתרת שמות. לדעתי זה נוגד את תקנון תפוז אבל בשביל זה יש את לארי שיבדוק. צריך גם לתת לפחות זכות תגובה הולמת למי שמאשימים. אין לי וויכוח על העובדות כי אני לא בקיא בפרטים אבל נראה לי שזו לא הדרך לטפל בזה גם אם טענותיך נכונות. הסר דאגה מליבך - פתיחת הקייטנה במבנה הגן של המועצה תעשה רק באישור המועצה לאחר קבלת כל האישורים. לישוב אין יכולת להשפיע בנושא גם אם נרצה. בשל חומרת טענותיך - אני חושב שמן הראוי שתפגש איתי או עם מושי כבר מחר כדי להציג את הנושא. לנו הוצגה תמונה שונה לחלוטין. רונן

avipob

New member
רונן, הטענות נבדקו קודם לפירסומן

יש להדגיש, לא בהתקפה עליך ו/או על מושי עסקינן! למען הסר ספק, אנו מדברים אך ורק על טענות בנוגע לקייטנת גוונים המופעלת ע"י דינה שגב ברח' הגבעה 40 בישוב. אין לנו כל טענות כלפי אחרים למעט התרעמות פה ושם בנוגע לתגובה וכו' לכן, טרחנו ופרסמנו את שמות האחראים לטיפול בנושא, מהמועצה וממשרד החינוך בצירוף מספרי הטלפון שלהם ע"מ שכל דיכפין יוכל לפנות אליהם ישירות ולבדוק את האמור. בהחלט אף אנו ואני באופן אישי(!!!) שוחחתי עימם ואף עודכנתי על ידם בנוגע למתרחש וכן בנוגע לפגישה שנערכה גם עם מושי ביום ה' בקייטנה לתדהמתי ואני מדגיש זאת, שמעתי את אשר התרחש שם, בודאי תעודכן ע"י מושי במידה ותפנה אליו. עוד נמסר לנו כי היא מפעילה לחצים בלתי פוסקים על כל הסובבים לאשר לה את הפעלת הקייטנה וזאת למרות שאין בידה את הרישיון הנדרש, תברר ותיווכח. זה כשלעצמו אבסורד ומעיד כאלף מונים על חוסר תום לב. כבר בשבוע שעבר נמסר לה מכתב סגירה מהמועצה והעתקו נימצא במזכירות הישוב, במידה ולא נשתדל לפרסמו מחר. מר מני משה ידע אותנו כי מדי שנה לכל הישובים מופץ דרך המועצה חוזר ממשרד הפנים בנוגע לקייטנות. למיטב הבנתינו מהשיחה עימו, אף לגב' דינה שגב הוצע להשתתף בפגישה בנוגע לקייטנות, אולם היא בחרה שלא להגיע. אשר ע"כ אין לה להלין אלא על עצמה. רונן, החסרים לנו אסונות, הרי ברור לך מה טיבם של האישורים הנדרשים ופה לא מדובר בקייטנה/צהרון של עד חמישה ילדים אלא בכמעט שבעים (!) הידוע לך למשל מה צריך לכלול בתוכו תיק העזרה ראשונה לכמות כזאת של ילדים? לצערנו, ההחלטה לצאת עם הנושא לפורום הישוב נבעה מתוך התחושה שאף אחד לא יידע את ההורים ולמרות הכל הקייטנה הולכת להמשיך ולפעול ואפילו בניגוד לחוק ולביטחון הילדים. לגבי זכות התגובה ההולמת למי שמאשימים, אדרבא שיפתח פיו ויאירו דבריו, מן הסתם ישנם רבים שממתינים לתגובתו המאחרת להגיע... יש אף האומרים כי תגובתו הגיעה דרך השמות "תושבת" ו"שונא רשעים" אבל... לאלוקים הפתרונים. רונן, מחד אתה כותב כי "אינך בקיא בפרטים" אולם מאידך כתבת כי "הוצגה לכם תמונה שונה לחלוטין"(!?) בהחלט אנו מעריכים את הגינותך, בדוק בבקשה את כל הנושא ביחד עם מושי, יש לך את כל הפרטים ללא יוצא מן הכלל,ברור שהוצגה לכם תמונה שונה לחלוטין, לא חשבנו אחרת,במידה ותרצה תבין לאחר בירור כל העובדות כי תום לב מצד הגב' שגב לא היה כאן לחלוטין. נקווה שאף תסיקו מסקנות להבא. בכל אופן, לאחר שהגב' שגב תשיג את האישורים ותפעל ע"פ חוק, נרד מהנושא. תודה.

1אורנים

New member
אפרופו משפחתונים-על פי החוק

על פי החוק המעוות של משרד החינוך, משפחתון/פעוטון/גן מחויב באישורים רק כשמבקרים בו באופן קבוע מעל 8-10 ילדים מעל גיל שלוש. בבירור מקיף שערכתי בעבר במשרד החינוך זו התשובה שניתנה לי (יש לי תשובה באימייל מהאחראית בנושא במשרד החינוך- אני אנסה למצוא אותו ולהעלותו לפורום). גם לדעתם זו פירצה איומה בחוק כי כל אחד יכול (ועושה זאת) לפתוח בביתו מסגרת לילדים כאוות נפשו ואם הם בני פחות משלוש אין אפשרות לכפות על הגננת/מטפלת פיקוח. אז מעל גיל 3 הילדים לפחות אמורים להיות מוגנים על ידי החוק בגנים ובקייטנות (אכיפה זה כבר משהו אחר), במשפחתונים המצב מזעזע.

תושבת

New member
מה אתה רוצה דווקא מדינה שגב?

לאחר עיון בכתוב אני חייבת להגיב על כל העלהום הזה. בתור אמא לילד שמשתתף בקיטנה של דינה זו שנה רביעית אני מבקשת ממך "אדון" AVIPOB אל תספר לי שאני מפקירה את ילדי. הקיטנה של דינה היא מופת ודוגמה לקיטנות אחרות כולל נושא הבטיחות. על מה אנחנו מדברים על שלושה אישורים מהמועצה אותם אישורים שמעולם לא אכפו מהמועצה ולכן דינה ועוד עסקים שכמותה מעולם לא ידעו עליהם. וזה הופך אותה לפושעת גדולה? יש לי הרגשה שמניעך AVIPOB אינם כשרים ומוסריים כלל וכלל. ראשית העיתוי צורם לי משהו.... דווקא עכשיו החלטת פתאום שמפריע לך שלדינה חסרים כמה אישורים ובמקום לגשת ישירות אליה ולהתריע החלטת לצאת ולרדוף אותה במלחמת חורמה משולחת רסן לחלוטין. תמוהה בעיני מדוע דווקא בחרת בדינה כנס דגל מלחמתך בשחיתות כאשר כאמור כולנו יודעים כי כמו דינה ישנם לא מעט גנים פרטיים אשר חסרים את אותם אישורי מועצה. ובכל זאת בחרת בדינה... מאוד מעניין אותי מה מניעך? מה שבטוח כשרים הם לא!!!!!! . לכן בטוחה אני כי הכל יבוא על מקומו בשלום וילדי יוכל להנות מהקיטנה למרות נסיונותיך הניבזיים ואל תספר לי כי את טובתי וטובת ילדי אתה רוצה.

avipob

New member
ברור שהודעתך היא הודעה מטעם...

ואולי אפילו נכתבה ע"י .... ברור עוד כי חשבונך חסר הפרטים בפורום תפוז כמו חשבון "שונה רשעים" נפתח בשעה האחרונה! ולמה? מתוך נסיון נואש להתנגח ולסלף עובדות. שיהיה לך ברור, אף קייטנה פרטית בישוב (במידה וקיימות נוספות) לא מפעילה עשרות ילדים (ולכן הסיכון גבוה) כמו קייטנת גוונים ולכן לא אתייחס לטענה זו שהעלת. שלושת או חמשת האישורים החסרים שאת מזלזלת בהם כל כך הם לעיתים הדבר היחיד המבדיל בין חיים למוות!!! פניה בנושא הקייטנה נעשתה מס' ימים קודם לפתיחתה, תבדקי במועצה. לא תשכנעי אותי שבטיחות ילדך/ילדיך אינם חשובים לך עד שאת מוכנה לשלוח אותם לקייטנה פיראטית. אם קראת את הודעותי בעיון ותשומת לב, אם שמעת על כל האסונות המתרחשים במדינתנו חדשות לבקרים, הרי תביני שהדבר האחרון לו אנו זקוקים בישוב הזה הוא אסון נוסף חס וחלילה. למרות כל האמור, ברור לי כי הודעה זו, כמו נוספת שנכתבה בפורום, נכתבה מטעם... ו/או על יד... בן אדם שפוי בר דעת לא יעיז לכתוב את אשר כתבת. תודה. דרך אגב, היכנסי בבקשה לאתר משרד החינוך בנושא רישוי עסקים/קייטנות ואולי תביני מה נדרש ועל מה מדובר. ושוב פעם תודה.

בושה ! ! !

avipoob או כל מי שקוראים לך, לעניות דעתי המעשה שעישתה גובל בחוצפה ציבורית ובושה לנו כפורום ישובי שאנו מקבלים את מעשיך בשיויון נפש. אין לי בעיה עם כל טענותיך כלפי חוקיות הקייטנה אני מסכים שיש ליידע את הורי הילדים בדבר,אולם ישנן דרכים יותר נאותות לכך, אתה בחרת להסתתר ולנצל במה זו של הפורום כדי להשתלח בדינה, שבמשך שלושה ימים רצופים אתה משתלח ללא רחם בדינה ומעשיך ראויים לגינוי חריף. ואנו תושבי היישוב, האם אנו מוכנים שיכנס לחיינו (לפורום) מישהו בעילום שם וישתלח בתושב יישוב שתרומתו לקהילה ידועה לכולנו. כולנו מדברים על תרבות דיון וטוהר לשון, אני שואל שוב האם אנו מוכנים לקבל התנהגות זו? לסיכום - דינה גם אני וגם זיוה מרגישים צורך עז לחזק את ידיך בתקופה זו, לא נשכח את אותם רגעי קסם של בנותינו ששהו באחת מפעילותיך, חזקי ואימצי. זוהר

השתלחות בעילום שם ונאיביות מיתממת

1. הנוהג של הפצת ידיעות ודעות בעילום שם, ובפרט כאשר יש באלה האשמות חמורות ואישיות - הינו פסול מבחינה חברתית וציבורית, ומהווה שימוש לרעה באינטרנט. אפילו נניח שאין בדברים המובאים על ידי "avipob" משום לשון הרע, לא ברור לי מדוע "נושא הצלב" מסתתר מאחורי סיסמא ואינו כותב דבריו תחת שם אמיתי. כתושב הישוב אני מעונין לדעת עם מי יצרתי שותפות גורל, לטוב ולרע. בדרך כלל לאלמוני/ת יש מה להסתיר, וסיבה לבושה. הגילוי הנאות מחייב את מביא ההאשמות לחשוף את שמו, וכן כל ענין או נגיעה שיכול להיות לו לקייטנת גוונים, כגון, קרבה פיזית, מסחרית, וזאת על מנת שאנו כקהל קוראיו נוכל לבחון את נקיון כפיו - שוב לא מבחינה המשפטית דווקא, אלא כשכנים. למיטב הבנתי, קייטנת גוונים אינה פועלת במחתרת זה מספר שנים. דבר קיומה בקיץ זה היה ידוע ברבים ואף פורסם בכל הישוב לפני שבועות רבים. מדוע נדמה שרק עתה פנה המאשים לרשויות, וזאת באופן שיוצר נזקים חמורים ביותר לא רק לגב' שגב אלא לעשרות משפחות ולילדים עצמם? אילו טוהר רשיון העסק ובטיחות הילדים היה בראש מעינייו, האם לא היה פונה כבר מזמן, מבעוד מועד, על מנת למנוע את פתיחת הקייטנה, דבר שהיה מותיר לקיטנה די זמן לטפל בבעיות - הפורמליות בעיקרן - לפני פתיחת הקיטנה? גם אם פעל המאשים במסגרת זכויותיו, ישנו מצרך יקר המציאות הנקרא דרך ארץ, ולא ניתן להאשימו בהחזקת עודפים ממצרך זה. המאשים תחת שם בדוי וללא גילוי נאות שקול למשליך פסולת במקום אסור באישון ליל. עצם הפעולה בעילום שם פוגמת בתוקף הדברים - וזאת כאשר אין ספק שהכותב צודק בכך שעל פי חוק, עסק חייב ברשיון. 2. בנוסף, בטחון המאשים ברשויות המדינה מרשים ומגלה נאיביות רבה - או לחילופין היתממות וחוסר תום לב. אין חולק שרשיון מסוג זה טעון רשיון; אך בין זאת לבין האשמת מנהל העסק ברשלנות, בעצימת עיניים ובסיכון ילדים ישנו מרחק רב. רשיון העסק אינו מעניק תעודת ביטוח כנגד סיכונים ומפגעים. מבני ציבור אינם דורשים בד"כ רשיון עסק - אולי אינו מודע הכותב לחומרת המפגעים האובייקטיבים הקיימים במבני ציבור, שמשטר הפיקוח עליהם שונה, לרבות כאלה המשמשים לחינוך, לרבות - אולי - גנים ביישובנו? כמה רשיונות עסק ניתנים ללא בדיקה הנדסית או תברואתית של ממש? יש להבחין בין ההשלכות הפורמליות - כבדות המשקל בכוח, כמו בתחום ביטוח, כפי שציינת - לבין ההשלכות האמיתיות. אמיתית, עסק ללא רשיון אינו מסוכן יותר מעסק בעל רשיון רק מתוקף העדר הרשיון. יש לקוות ואף להניח שהדבר יוסדר במהירות האפשרית, בדרך זו או אחרת. תומר ברודי

למעלה