אבי - שלום וברכה!
צר לי על תגובתי המאוחרת, אולם רק לפני זמן מה נכנסתי לפורום ואני מנסה להתפנות להתיחסות. מאחר ואתה מעודכן בפרטים באמצעות משה מני מהמועצה אזי מרבית הפרטים שעדכנת בהם נכונים. אני מבקש לנצל הזדמנות זו ולהציג את עמדתי כפי שהוצגה עד כה לפני כל מי שביקש לשמוע: א. בראיה מקצועית ונטולת מניעים אני סבור שבאופן חד משמעי יש לאכוף את החוק בכל תחום שהוא. נכון הדבר לגבי חוקי התנועה, איכות הסביבה, חוקי עזר שונים, ארנונה ושימושים בנכס, חוקי הבניה, רשיון עסקים וכדומה. המועצה שלנו (הממונה על אכיפת חלק מהחוקים הללו) משתפרת בתחומי האכיפה, וגם אם הדבר לא נוח לאחדים מאיתנו, עדיין זו הדרך היחידה שאני מכיר להסדיר חיים מוניציפליים וחיים בכלל באופן שיוויוני, אחיד, הוגן ובטוח. אני ער לתגובות הנזעמות של הנפגעים, אך אני סמוך ובטוח כי תחושת הפגיעות הינה זמנית, ואנשים בוגרים מסוגלים לקחת את נסיונם אל עבר עתיד נכון יותר, ואף להעביר מסר לסביבתם אשר ימנע מאחרים את הסבל. ב. לאכיפת החוק יש יתרונות, וכדוגמא במקרה שלפנינו, עשויה אכיפת החוק להציל את דינה (ואת עובדי הציבור הממונים על אכיפתו) מפני תביעות, חלילה, אם יתרחש ארוע עם נפגעים (וכאחד שהיה בין המחלצים המקצועיים באסון וורסאי - אני גם יודע מקרוב על מה אני מדבר). בקרות מקרה כזה עשויה עמידה בתנאי החוק גם להציל חיי אדם, גם להציל ממון רב וגם להציל את האחראים מפני עצמם עת יצטרכו לתת לעצמם דין וחשבון יומיומי לפני המראה. בשיחותי עם דינה המלצתי לה לראות במקרה הזה דוגמא והזדמנות לשפר ולתקן, והיא אכן הפנימה זאת בשמחה ובאופן בוגר כמצופה ממחנכת בישראל. ג. אופן אכיפת החוק נתון לשיקול דעת. לעיתים מתקיים הליך בדיעבד של עמידה בתנאי החוק, ולעיתים מתן הזדמנות לפני הענשה משיג את המטרה ביתר תוקף. ככלל, עד שלא הוכח אחרת, אדם בוגר יכבד יותר את החוק והממונים על אכיפתו אם תינתן לו הזדמנות לפני ענישה בסגנון "אי ידיעה איננה פוטרת מעונש". זו אמונתי האזרחית. בעייני דינה נמצאה אמינה ועיניינית ועל כן קל היה יותר לסייע לה. במקרה שלנו מדובר על סיוע לא רק לדינה באופן אישי אלא לעשרות משפחות שבחרו לשלוח את ילדיהם לקייטנה שלה, ועלולות למצוא עצמן ללא פתרון מהיום להיום. לצורך כך אימצנו את ראשינו וקשרינו ומצאנו פתרון בדמות השכרת גן ילדים שאיננו פעיל כרגע ומעבר להזנה באמצעות קייטרינג מאושר ע"י משרד הבריאות. העולה משיטת עבודתנו היא כי אם מתאמצים ניתן למצוא פתרונות במסגרת החוק. צריך קצת רצון טוב, ומספיק אויר כדי לפעול. אויר זה כמעט ולא היה באמתחתנו בעקבות הלחצים שהפעלת, והתוצאה היתה עלולה להיות קשה לקבוצת הורים גדולה מאוד. לסיכום המסר: כוונתך היתה רצויה, אך מעשיך נטו להפרזה. להבא אשמח אם תבחר בהסבת תשומת ליבי/נו לנושאים מסוג זה מתוך מטרה למצוא פתרון ולא רק לאכוף באופן מיידי את החוק עד תומו. בכל מקרה, אבי, תבורך על כך שהפכת קטליזטור אשר עשוי להציל את דינה ומשפחות רבות בישוב, וכן ברכות לי לדינה על יכולתה לפעול תחת לחצים כבדים ביותר למען מציאת פתרון, בגמישות ובכובד ראש הראוי, כאמור לעיל, למחנכת בישראל.