קייל-איך אוכלים אותו?!

VEGANGIRL

New member
קייל-איך אוכלים אותו?!

היי, רציתי לדעת קצת מידע על דרכי הכנה/בישול של הקייל
אפשר לאכול אותו איך שהוא בסלט? (כמו חסה,רק לשטוף?) האם הוא טעים ככה? כי שמעתי שהוא מר..
האם אפשר להכין אותו בתנור יחד עם האנטיפסטי?
ולהוסיף למרק? או שהטמפרטורה של החימום במרק תהרוס את הערכים התזונתיים של הקייל?
אשמח למתכונים פשוטים להכנה :)
 
אני מבשלת אותו

או בתוך אורז כירק חתוך פנימה, או ממלאה את העלים שלו כמו שממלאים כרוב או עלי גפן
אפשר להכין אורז עם עדשים ולמלא בו את העלים, להניח כף או שתיים מילוי במרכז העלה, לגלג או לקפל, להניח את המקופלים בתבנית אפיה ואחרי שהיא מלאה לשפוך מעל רוטב. אפשר עגבניות עם הרבה שום ומעט סוכר, אפשר חלס קוקוס עם קארי מדרס. מכסים ומכניסים לתנור בערך לחצי שעה.

אפשר לחתוך אותו דקיקות דקיקות כמו שעושים עם עלים אחרים שטעמם מריר או חריף ולהכניס לסלט , כל סלט.
כנ"ל במרק.
יש מי שמכניס אותו לשייק ירוק.
אפשר לטגן בצל ועליו לאדות רצועות קייל וכרוב, לתת לזה להתבשל עד שמתקרמל
 

צליליתה

New member
מתי בעצם העונה של הקייל?

לא ראיתי בזמן האחרון

אפשר להכין כמו אנטיפסטי, אבל מאוד חשוב שהעלים יהיו יבשים לגמרי, ולהזהר שלא ישרף, אחרת זה הפוך מר. כשזה יוצא כמו שצריך, ועוד לא פיצחתי לגמרי את סוד ההצלחה, זה יופי של נשנוש. קראתי בכמה מתכונים שממליצים לערבב עם קצת שמן אבוקדו לפני האפיה, ולפזר מלח רק אחרכך. כך אני עושה.

אני אוהבת קייל מבושל ברוטב עגבניות, מעל אורז, או פסטה.
 

Gidi Shemer

New member
שלש האפשרויות החביבות עלי

1. חי- בתוך שייק ירוק עם בננות

2. אפוי- מאד פשוט, מעסים את העלים במעט שמן זית, מפזרים מלח גס (ואפשר קצת לימון). משטחים בתבנית ואופים בחום בינוני-גבוה ל- 15-20 דקות. זה גם נקרא צ'יפס קייל

3. מבשלים ביחד עם תבשילים אחרים ואז מתייחסים לזה כמו מנגולד או משהו דומה.


ולבסוף, אם אתה זוגתי- שהיא גרסה אנושית לארנב- פשוט לנשנש את זה חי. לי זה מר מדי ככה.
 


 
למעלה