קייל XY עונה 3

• פותח הנושא dor20
  • פורסם בתאריך

dor20

New member
קייל XY עונה 3

שלום, האם מישהו יודע אם התחילו לשדר/לצלם את העונה ה - 3?

adii1201

New member
כן הצילומים כבר התחילו...

אני לא יודעת עדיין מתי הם ישדרו...

dor20

New member
יודעים אם זמין להורדה דרך אתרים?

או שלא מדברים על דברים כאלה כאן ?:) את כל העונה ה -2 ראיתי ומת כבר לשלישית L*

adii1201

New member
לא מדברים על הורדות בפורום

וכמו שכתבתי בהודעה הקודמת, הם עוד לא התחילו לשדר.. כך שגם אם היה מותר לדבר על הורדות בפורום אין הורדות לדבר עליהם

נויה XY

New member
נצל"ש עתודה- הנדסת תעשייה וניהול

&* מישהו יודע לאן נעלם הלינק של הוספת סמיילים לכותרת ההודעה..? מי פה חושב על עתודה ??? מי מכיר מישהו שעשה עתודה? אתם מכירים מישהו שלמד/רוצה ללמוד הנדסת תעשייה וניהול? אני מאוד רוצה להתקבל לעתודה של הצבא במקצועה של הנדסת תעשייה וניהול, התכניון-חיפה. הבעייה היא שביום הפתוח הם אמרו דבר אחד, וחברה שלי אומרת שאחיה למד את זה וזה בכלל תיכנות מחשבים.. ולי אמרו משהו אחד בכלל.. מישהו יודע משהו? להציל אותי מהבילבול..? (שלחתי להם מייל בתכניון והם לא חזרו אלי-בקשר לתוכנית הלימודים) תודהההההההההההההההההההההההה

adii1201

New member
הסמיילים של הכותרת

ושל תוכן ההודעה זה באותו מקום זה פשוט תלוי איפה את שמה את הסמן שלך.. בקשר לעתודה, אני רק מוודאה שאת יודעת שזה 6 שנים להיות בצבא.. את לומדת לתואר ואז את עושה שירות רגיל אבל לא של שנתיים כמו כל הבנות אלא של 3 שנים ואז חותמת קבע לעוד 3 שנים... לגבי הלימודים עצמם, בעיקרון אחות של חברה שלי לומדת את זה.. אני אל יודעת אם זה בעיקר תכנות ומחשבים אבל יש בזה גם תכנות ומחשבים...

נויה XY

New member
אני יודעת שזה 6 שנים צבא

תוכלי לשאול אותה או להביא לי מסנג'ר שלה או משהו בבקשה..?

אחותי גם שוקלת את זה

אני לא ממש הבנתי מה זה אבל זה נראה לי בזבוז של זמן ושעדיף להיות בצבא מאשר לשבת וללמוד...ובעיקר להיות כל כך הרבה זמן בצבא...לא עושה לי את זה

adii1201

New member
זה נכון ולא נכון

גם אני שקלתי את זה לפני שהתגייסתי.. בעיקרון עתודה זה ללכת ללמוד על חשבון הצבא פחות או יותר (אני לא יודעת כמה בדיוק הם משלמים מהלימודים האלה) והדרישות לקבלה לאוני' הן הרבה הרבה הרבה יותר נמוכות (סתם דוג', כדי להתקבל ללימודי רפואה באוני' בירושלים צריך פסיכומטרי 800. מישי מהכיתה שלי הלכה ללמוד רפואה בתור עתודאית והדרישות של הפסיכומטרי היו 680 והיא התקבלה משהו שלא היה קורה אם לא העתודה..) עוד עניין זה שאחרי שמסיימים את התואר במקצוע שלמדת מתגייסים לצבא ומתעסקים במה שלמדת.. ז"א אין מצב שאת מבזבזת שנתיים/שלוש שנים סתם על להיות פקיד/ה (אהמ אהמ אני
) ואז כשיוצאים מהצבא כבר יש ניסיון.. יש לזה את היתרונות של זה ויש לזה את החסרונות של זה כשהחיסרון הגדול ביותר זה שצריך לעשות 6 שנים צבא! חבר של אח שלי שגדול ממני ב-6 שנים עשה עתודה והוא עדיין בצבא.. אני משתחררת לפניו
אבל מצד שני הוא כבר עוד מעט מסיים תואר שני... בקיצור חפרתי

כן אבל אחותי רוצה ללמוד תקשורת...

מה שלא כל כך יעזור לה אחרי זה
אני לפחות הייתי מעדיפה לעשות צבא ורק אחר כך ללכת ללמוד,זה פחות זמן בצבא וככה אפשר להיות עם אנשים בגיל שלך....

../images/Emo122.gif עכשיו דיברתי עם אחותי ואהמ יש לי טעות

היא אמרה לי פעם שהיא רוצה ללמוד משהו שאחרי זה הלימודים לא יעזרו לה אבל עכשיו היא לא זוכרת והיא לא רצתה ללמוד תקשורת
איך הגעתי לתקשורת?

נויה XY

New member
חחח

ובנוסף, כבר בשנה השניה לצבא הם נותנים לך לעשות תואר שני, ואת הראון הם ממנים- 8500 ש"ח.. וכבר בשנה השלישית המשכורת עולה, ובקבע 3 שנים בדרגת קצינה הם משלמים לך יותר מאשר לקצין שלא עשה עתודה. =) אבל הבעיה היא שאני רוצה לדב עם מישהו שעבר את זה כבר כדי לשמוע חוות דעת אמיתי כי חלק אומרים שזה מצויין חלק אומרים שהמקצוע לא מעניין...

Spidi man

New member
לא שווה, לא כדאי.

להתחייב לצבא, בשביל מה ? למה לא לעשות את זה אחרי הצבא, אחרי טיול, ולהרוויח יותר באזרחות ? יש לי כמה חברים עתודאים. אחרי כיתה י"ב הם המשיכו ללמוד, דבר שמאוד קשה, חלקם סיימנו, וחלקם לא. מה שאומר שחלק בעצם ביזבזו זמן (גם שנה, ואפילו שנתיים) - לא התגייסו ולא סיימו. חשוב לזכור שלא רק מדובר בלימודים אקדמאים (שהם קשים מבגרויות) אלה גם במערכת צבאית (הרי את עתודאית של צה"ל) שמפקחת על כל ציון וציון שלך, והם יכולים להחליט שמציון מסויים הם גם מוצאים אותך מהפרוייקט, דבר שלא נעים..(וקרה לחבר שלי) לאחר שסיימת את הלימודים והתגייסת, תגלי מערכת צבאית עקומה (איפה עדי שתספר ??) משכורת צבאית בסיסית + לשלוש שנים, וקבע ארוך ומייגע שגם בהם לא תרוויחי את מה שאפשרי באזרחות. בקיצור..לדעתי לא מומלץ. אני הצלחתי להתחרט בדקה ה90 ולהתגייס רגיל, אחרי שחתמתי
. גם אני לפני לא ידעתי מה עדיף. היום אני לא מתחרט..

adii1201

New member
עקומה זו מחמאה למערכת הצבאית../images/Emo6.gif

ואיזו משכורת בסיסית בראש שלך?! מי יכול להתקיים מ-352 ש"ח בחודש?!
יש לי רק משהו אחד להגיד- הצבא זה ז*ן אחד גדול והדבר האחרון שחכם לעשות זה להתחייב להישאר שם לתקופה ארוכה כ"כ לפני שאת יודעת לאן את נכנסת.. אנשים עושים את הטעויות האלה לא רק עם עתודה אלא גם בחתימת קבע מראש בשביל תפקיד ואח"כ מתחרטים על זה.. תשמעי מה שעוז אמר לך כי הוא צודק.. תלכי לצבא תעשי ת'שנתיים שיש לך לעשות אם יבוא לך תצאי לקצונה ואולי תחתמי קבע אם לא אז לא ואז תלכי ללמוד.. יש דברים שצריך לעשות עם כולם.. צבא ולימודים אקדמאיים זה אחד מהדברים האלה.. אני מבטיחה לך שאת לא תתחרטי מה גם שלמקצוע שאת רוצה אין בעיה רצינית במיוחד להתקבל מחוץ לצבא.. זו דעתי

Spidi man

New member
352 שקל זו המשוכרת הכי בסיסית בצבא.

היא תקבל קצת יותר בתור עתודאית (בערך 600 שקל).

adii1201

New member
אה הבנתי..

וחשבתי שהתכוונת בבסיסית לבסיסית להתקיימות
כי זה הדבר האחרון שאפשר לעשות עם המשכורת שאני מקבלחת.. להתקיים

למעלה