קייל!

ימימה

New member
קייל!

באופן מפתיע הגיעו פתאום חבילות קייל לשני סופרים רגילים באזור שלי ואחרי כל מה ששמעתי על נפלאותיו, מיד קפצתי על המציאה וקניתי חבילה גדולה.
ועכשיו אני רוצה להכין משהו טעים שיחבב אותו על הילדים (ילדים גדולים למדי ומהסוג שמוכן לאכול מגוון טעמים, לא צריך לחפש משהו "ילדותי").
מדובר על קייל מסולסל כך שאי אפשר למלא אותו. על מה הייתם הולכים?
 

Gidi Shemer

New member
אמנם אפשר להשתמש בקייל

כאחד המרכיבים בקציצות ירק או בתבשיל כזה או אחר, אבל אז הוא פשוט עוד ירק. אם שייק זה נועז מדי, הייתי מנסה את אופציית הצ׳פס שהילדה שלי התמכרה לו-

מורידים את העלים מהגבעולים, שמים בקערה ולשים עם שמן זית ומעט מיץ לימון. מפזרים בתבנית על נייר אפייה משוח בשמן. מפזרים מלח אם רוצים ואופים על חום בינוני גבוה למשך כ- 15 דקות עד שהעלים הופכים פריכים, אבל לא שרופים.
 

צליליתה

New member
אני שוטפת, מייבשת

מורידה מהגבעול ופורסת לרצועות
מעסה לתוך הרצועות קצת מלח וקצת שמן זית
אחרי מנוחה זה מתרכך, והופך לתוספת נעימה בסלט
(שילוב של חסה, רוקט, רצועות קייל ורצועות כרוב התקבל כאן בשמחה)
 
למעלה