קיים אלג' פולי' למסלול קצר ביותר ?

johnny d

New member
קיים אלג' פולי' למסלול קצר ביותר ?

הנושא הזה מאוד מבולגן, אני צריך קצת סדר. אילו אלג' אתם מכירים למסלול קצר ביותר בגרף ? והאם ניתן לקבוע בזמן פולינומיאלי האם לבעית המסלול הקצר ביותר בכלל קיים פתרון ? הכל התחיל מאמרה אידיוטית באיזה ספר שמסלול ארוך ביותר שייך ל-NP, שזה ברור, אבל למה אף פעם לא קראתי משפט בסגנון: מסלול קצר ביותר שייך ל-NP ?

johnny d

New member
במקרה הכללי.

האלגוריתמים האלו, פותרים תתי בעיות של הבעיה: BFS - uncapacitated dijkstra - non-negative weights bellman-ford - no negative cycles

yuvalmadar

New member
יש בזה מן ההגיון עכשיו כשמדובר גם

בגרפים עם מעגלים שליליים. האם כפל כל המשקלות במינוס 1 לא יהווה רדוקציה מבעיה אחת לשניה? (או שאני מפספס משהו?)

ron369

New member
אתה מפספס משהו ../images/Emo13.gif

קח את המסלול הכי קצר, כפול את כל הקשתות ב-1, ותקבל את המסלול הכי ארוך, נכון?

ron369

New member
להגנתי,

אם לוקחים min-cut, ומוסיפים קשתות שליליות, מקבלים רדוקציה מאד פשוטה ל-max-cut, שהיא בעיית NPC

ron369

New member
ובמחשבה שניה!

אם לוקחים מסלול קצר ביותר, ומוסיפים קשתות שליליות, מקבלים רדוקציה פשוטה מאד למסלול הארוך ביותר! (זה ישיר, כמו שאמרתי, מכפילים במינוס 1, מריצים, ומכפילים שוב במינוס אחד, אם אני לא טועה). אבל בהחלט יכול להיות שאני מתבלבל ברגע זה.

ron369

New member
ובמחשבה שלישית, זה בדיוק מה שיובל

אמר. אני מאד מאד איטי היום, ככל הנראה.

ron369

New member
../images/Emo6.gif

אני די משוכנע שפעולה כזו לא תהיה קלה

johnny d

New member
דווקה כן :)

בהינתן אוסף מסלולים משוקללים ניתן לסדרם בסדר ליניארי, תכפיל ב 1- ותקבל סדר ליניארי הפוך. כלומר אם בגרך הראשון היה מסלול קצר ביותר או ארוך ביותר אז בגרף השני יש מסלול ארוך ביותר או קצר ביותר (בהתאמה).

johnny d

New member
החלק המעניין זה ההוכחה

ללא הנתון כי הבעיה הנגדית קשה

yuvalmadar

New member
תועיל לשתף אותי בהוכחה? ../images/Emo13.gif

(לא למדתי עדיין אף קורס בחישוביות/סיבוכיות, אגב)

johnny d

New member
התכוונתי שמעניין לנסות להבין לעומק

את העניין. הוכחות לא חסר, ההוכחה הכי פשוטה היא עם מעגל המילטון. יש גם גרסה של רדוקציה לTSP, ואחת שע"י מסחק עם תוכנית בשלמים הופכת את knapsack ל- longest path. העסק הזה ממש מבלבל, אבל הוא גם מעניין באותה המידה.

אמיתי ר

New member
באלגוריתמיקה, תלמד קצת

בנושא. אני מצאתי את הנושא מאוד מרתק
בהחלט יהיה לך כיף כקורס קיץ

למעלה