קיימות תרופות "כשרות למהדרין"?

הר תבור2

New member
קיימות תרופות "כשרות למהדרין"?

העובדה שאנחנו לא יודעים מה בדיוק יש בתוך התרופות - אם זה כשר למאכל או לא - אז ברגע שאני חולה וחוץ מהמחלה גם אני מוסיפה את ה"תרופה הלא כשרה למהדרין" - אז יש לי התלבטויות קשות ביותר. קשה לי להבין מדוע אין פיקוח הילכתי מסוג בד"ץ לגבי כל מרכייבי התרופות והמשחות . לדוגמא - נושא הריח . אני לא יודעת אם המחלה או התרופה גורמים לריח המוזר. בכל אופן אני ממש חוששת שיש מרכיב בתרופה שאיננו "כשר" . נניח רכיבים שמגיעים מבעלי חיים לא כשרים. לדעתי - הגוף שלי ברגע שמקבל רכיב לא כשר בתרופה - פשוט יוצא מדעתו. מדוע אין "רוקחות יהודית למהדרין" למקרים כאלה? ברגעים קשים אנחנו לא רוצים לפתוח "חזית חדשה" נגד ה"קדוש ברוך הוא.... - קשה לי להאמין ש"קדוש ברוך הוא" מסכים לחלקיק לא כשר בתרופה

את רצינית?!

א. מאד פשוט לברר ממה עשויה התרופה- בררי!
ב. לעצם העניין- יש המון פרטים הלכתיים בזה שמתירים לך. בררי ואל תפעלי מתוך תחושות בטן. למשל אם את חולה שיש בו סכנה זה מותר או תרופות שנמצאות בתוך כמוסה אף על פי שנעשות מדברים אסורים נחשבות כפסולות לאכילת כלב, והן מותרות.
ג. זה שאת לא לוקחת תרופה מצילת חיים זו העבירה, לא להיפך.
פיקוח נפש דוחה הרבה דברים, אפילו שבת, ובודאי ובודאי הלכות מאכלות אסורים. להציל נפש אחת מישראל זה לגמרי למהדרין.
אני מנסה להבין מאיפה מגיעה ההתלבטות, ולמה לחשוב שעדיף לך למות ולקיים מצוות?!
על זה נאמר בויקרא יח- "וּשְׁמַרְתֶּם אֶת חֻקֹּתַי וְאֶת מִשְׁפָּטַי אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה אֹתָם הָאָדָם וָחַי בָּהֶם אֲנִי ה'" - וחכמים פירשו "וחי בהם- ולא שימות בהם". התורה העדיפה את החיים על פני קיום התורה. ולמה את מעדיפה למות?

חושבת שאף פעם לא נתקלתי במחשבה הזו

ראיתי אננשים שקבלו טיפולים לצידי באנקולוגיה ,
ואפילו הרופא שלי הוא חובש כיפה שחורה והוא אדם דתי
והתרופות הם בעיקר מוצרים כמכלים ,
לא עשויות ממזון כשר או לא , כי זה מציל חיים

למעלה