קיימנו מסיבת סיום שנת לימודים

גליה13

New member
קיימנו מסיבת סיום שנת לימודים

בכתתו של הבן שלי (11 ילדים)- במשך כל השנה הם השתתפו בפרויקט של "אתגרים"- פרויקט פשוט נפלא- בו הם יוצאים פעם בשבועיים לטבע- מטפסים על הרים- עושים סנפלינג- עוברים גשרי חבלים -= במסיבה הם הראו לנו את כל מה שלמדו (לא לא מתאים לעיניים של אמהות פולניות)- פשוט משובב את הלב- חלק מהילדים מוגבלים מעט פיזית- וכולם עשו את הכל חוץ מ... חוץ מכמובן הבן שלי- שלא עזרו על התחנונים ולא עשה כלום, חוץ מלעזור למדריך לקשור את הילדים- נראה לי שהיתה לו קצת אימת ציבור. בזמן שהילדים הראו את יכולתם אנחנו האמהות כאבנו אתה העובדה , שבאיזור כמו שלנו אין לילדים כל פתרון סביר- לאחר שיסיימו את בית הספר היסודי.. אחת האמהות הציעה להתאגד וללחות על ראש האיזור לעשות משהו. כמובן שמיד הצטרפתי עליה- לא מאמינה שיצא מזה משהו (מה לעשות נולדתי פסימית)אבל להזיק לא יוכל.

דליה.ד

New member
התארגנות הורים.

התארגנות הורים הולידה את הכיתה שלי לפני 6 שנים, על אפו וחמתו של משרד החינוך....! והנה בשנה הבאה אני מתחילה כיתה א´ cp , 6 שנים אחרי הא´cp הראשונה שלומדה בבית ספר רגיל. יש אצלינו בביה"ס קבוצת הורים שהולכת להקים כיתה קטנה לילדיהם באחד מהמוסדות החינוכיים הקיבוציים באיזור בגלל שלילדים אין מסגרת מתאימה. לפעמים חייבים לקום ולעשות מעשה ולפעמים זה הופך לשליחות! חזקי ואמצי!

Diana M

New member
סוף שנה

מסיבות סיום..אני תמיד חשה משהו עצוב במצבים הללו, מן סיום של עוד פרק. "אתגרים" היא תוכנית מדהימה. אחת התוכניות היותר מוצלחות שמופעלות במסגרת החינוך המיוחד. אתגרים מסייעת לבנות ולטפח בטחון ודימוי עצמי כמו ששום פעילות בית ספרית או אחרת לא תוכל לעשות. הרבה מילדי החינוך המיוחד בעלי נסיון רע בכל הקשור לגופם. הם לא ממש סומכים עליו והוא לא ממש מקור של הנאה עבורם. במסגרת התוכנית הם מגלים את היכולות הפיזיות שלהם מחדש וחווים הצלחות. זה עושה פלאים להרגשה האישית, לבטחון והדימוי העצמי. גם לילדים ללא בעיות מוטוריות או פיזיות זו חוויה יוצאת מן הכלל. גליה, אני נזכרת בגן הילדים כיצד כולם הופיעו ורק הבן שלי התמיד בסרבנותו. בתחילה זה עשה לי הרגשה לא ממש טובה אפילו מבוכה. אך בהמשך אמרתי לעצמי הוא לא צריך לעשות שום דבר עבורי אלא עבורו. לא רוצה שלא יופיע ופתאום הרגשתי טוב יותר. אז בנך לא הופיע, אבל הוא היה איש תפאורה ועזרים. בלי הסיוע שלו אחרים לא היו מצליחים להופיע. אז אולי באמת תקף אותו פחד קהל, אבל איזו דרך יפה הוא מצא על מנת בכל זאת להיות בשטח מבלי ממש להופיע. כל הכבוד לו. ולגבי פניה לראשות המקומית, בהחלט עשוי לסייע. נבחרי ציבור נוטים להקשיב לבוחרים לעיתים יותר מאשר לאנשי מקצוע. אז להזיק זה בטח לא יזיק. אגב, קיבלת כבר תגובה לגבי המכתב ששלחת למנהלת? דיאנה

למעלה