קיימת בעיה אשר מפריע לי לעבוד ללמוד

Ayal36

New member
שלום. אני רוצה להתעייץ. זה יהיה סיפור ארוך כי אני לא יודע לכתוב בקצרה. אני בן 36, אני נולדתי חולה לב, בעיות עם ריאות, יש לי אלרגיות רבות, אני הרבה דברים לא מבין כמו איזה מחלות יש לי איך לטפל בהכנה לעבודה איך לחסוך כסף ועוד הרבה דברים לכן יהיה קשה לספר לי על הרבה דברים. יש לי בעיית עור והעור נהיה אדום ומגרד כאשר אני אוכל או שותה אוכל או משקה מסוים ואני לא יודע למה יש לי בעיות בעור כי לא בדקו עד היום ורק רופאים שיש להם הבנה בעור מאוד יקרים כי הם רופאים פרטיים. אני רווק ללא ילדים, אני עני, חסר אמצעים, בלי מקצוע, אין לי רשיון נהיגה, אני חסר נסיון עבודה. אני מוכר לרווחה. לא שירתתי בצבא. לא היה מי שהוא שידאג שאני אכנס לשירות לאומי (ואין כסף שבדרך כלל מקבלים אלה אשר משרטים בצבה. אני עושה הכל מה שאני יכול, אך כל השנים לא מצליח להתקבל לעבודות. אני מכיר הרבה עבודות. אני גר בדירת עמידר. בדירה יש בעיות של בידוד ורטיבות. החלונות דקים, התריסים מקולקלים. לקחתי הלוואה במשך שנים לעשות שיפוץ פרטי. ההלוואה בסכום 100,000 ש"ח. אני עדיין משלם על ההלוואה. אני חיי בתנאי מחייה קשים מה שמוביל לדלקת ריאות. עדיין קיימים בעיות בדירה: הקירות מתקלפים, התיקרה מתקלפת, הדלתות שבורות, יש בלטות שבורות, יש פטריה בחדר אמבטיה. אני מתלונן לכל גורם ומבקש פתרון לבעיה, אך אף גורם לא עוזר. אסור לי לעבוד בכל עבודות הפיזיות וגם בנקיון (אני לא יכול לעשות נקיון, כי אני לא יכול לנשום את כל הריח של המכשירים לניקיון. אני לא יכול לשטוף אותה, רק עם מים וסבון וזה לא מספיק לריצפה שתהיה נקייה). שיפוצים, אינסטלציה (אני לא יכול לעשות עבודות קשות ופיזיות). אני לא יכולתי לרכוש מקצוע. אין לי כסף במשך שנים לממן קורס. אני לא יכול לקבל אחוזים לנכות בביטוח לאומי (אני לא יודע האם המצב הבריאותי אז ועכשיו יתן אחוז נכות כי עף אדם לא הסביר לי על מה נותנים נכות). אני הולך לבד שנים רבות לוועדות של ביטוח לאומי ולא הצלחתי להוציא שום אחוז בנכות. הרבה מתעלמים ממני. אני הולך שנים רבות לרווחה על מנת לבקש אוכל, בגדים, נעליים. אך עדיין לא קבלתי. אני שנים הולך ללישכה והם לא עוזרים למצוא עבודה. הלישכה לא נתנה ולא נותנת קורס. הביטוח לאומי עושה לי בעיות ויש חודשים שהם לא משלמים לי כסף. אני הרבה זמן לא נוסע באוטובוס, לא הולך למסעדות, למקומות בילוי, טיולים, כי אין כסף. אני רק יכול לאכול אוכל מותאם, כי יש לי בעיה שכל פעם עור הפנים והידיים נהיה אדום ומגרד נורא קשה עם אני אוכל אוכל לא מתאים. אני ניסיתי הרבה ראיונות עבודה, אך ללא הצלחה. הבגדים שלי נראים רע מאוד וקרועים. אני נראה לא בסדר, כי הרבה שיער על הראש וזקן ואין כסף לעשות תספורת ולקנות מכונת גילוח ולגלח זקן. אני ניסיתי לבקש בהרבה חנויות, שוק, מפעלים שנמצאים קרוב בעיר שאני גר כסף לאוכל, אך לא רוצים לתת. אני משתדל לאסוף צדקה, אך לא מצליח. גיליתי שאין לי כישרון לרקוד, לשיר, ואני לא יודע לנגן בכלי נגינה. אני לא יכול להציע לאנשים משהו תמורת צדקה (אני שמתי לב שאנשים שאין להם כסף או מקבלים מעט מביטוח לאומי אוספים צדקה בעזרת שירה בציבור או נגינה בכלים). אני גם ניסיתי לאסוף בקבוקים בשכונה, אך לא הצלחתי, כי אין מספיק בקבוקים, כי הרבה אנשים אוספים בקבוקים. אני הלכתי הרבה לעורכי דין לעזור לי עם ביטוח לאומי ולקבל נכות, אך הרוב המכריע רוצה קודם כל אפילו מעט כסף, אך אין לי מה לתת. מעט עורכי דין שהם עובדים בחינם לא מתעסקים עם ביטוח לאומי. אני פניתי לעובדים סוציאליים בהרבה אירגונים, אך הם טוענים שאין להם איך לעזור לי. אפילו לי אין הנחה לכלום. אני עושה השתדלות להכיר הרבה אנשים בפייסבוק, ובאתרים ומנסה את מזלי איתם שואל האם אפשר להמליץ אליי לעבודה קלה, אך כולם כאחד אומרים לפנות ללשכה. אני משתדל לבקש מעמותות אך הם לא נותנים שום דבר, וגם יש עמותות אשר לא עונים לי כאשר אני עושה פניות בכתב. אני ניסיתי להתקבל לשירות לקוחות, פקיד. עבודות שלא יכול לעבוד חנות, מאפייה, שמירה, נקיון, מטפל, טבח, לשטוף כלים, ריצפה, חלונות. לא עברתי שום אבחון בבית הספר וכמבוגר (הרבה אנשים ברווחה שאלו אותי אך אני ביקשתי הסבר ואמרו שזה חייב לעשות איבחון רק כדי לדעת מה מפריע לי. אני לא מצליח להרשם לאדם שמבין בראש ויודע מה מפריע לי להתקדם בחיים האישיים ובעבודה.
האם משהוא היה בבעיות כמו שלי ויצא מבעיות אלה?
איך לשכנע את הביטוח לעזור לי ?
איך לשכנע לתת נכות בלי שום סיכוי להצלחה עד עכשיו?
איך לשכנע את הרווחה לתת לי עזרה?
משהוא יודע על פי איזה דברים כולם (ביטוח, רווחה, עמותות) נותנים עזרה?
האם להמשיך לכתוב לעמותות ולחפש שם עזרה באוכל, נעליים, בגדים?
האם יש מקומות שנותנים כסף לאיבחונים או הנחה?
האם אני יכול עדיין לשרת בצבא למרות הגיל?
איך להיות ברור בכתב ובעל פה לביטוח שהם באמת יעזרו לי ולא יגרמו לי כאב?
איך להיות ברור בכתב ובעל פה לרווחה שהם באמת יעזרו לי ולא יגרמו לי כאב?
איך להיות ברור בכתב ובעל פה לעמותות שהם באמת יעזרו לי ולא יגרמו לי כאב?

למעלה