קילוף צמיג ב BIG AIR = סיוט

geffen11

New member
קילוף צמיג ב BIG AIR = סיוט

לקלף צמיג ב BIG AIR זה סיוט וטעיתי כשרכשתי את האופניים. הבעיה היא לא בצמיג אלא בחישוק . אני מגיע לאופניים אחרי שנים רבות של רכיבה על אופנוע שטח ושם רכשתי מיומנות רבה בקילוף צמיגים ולכן אין להאשים אותי בפינוק יתר. גם מוכר בחנות שרכשתי את האופניים הודה שזה סיוט והציע לי לרכוש חישוקים חדשים, רק הסוכנות –רוזן מינץ , מתנערת מהבעיה ואומרת לי שפעם ראשונה שהיא שומעת על הבעיה !! ולכן המלצתי לפורום , עד שהסוכן רוזן מינץ לא יתן הסבר לפורום לא לרכוש BIG AIR .

Eli R

New member
ברשותי אופניים שכאלו ומעולם לא

נתקלתי בבעיה שתיארת
. ברשותי Merida Big Air Elite כבר 8 חודשים, ורכבתי במקומות שטרם שמעו על משמעות פס הגומי והג'יפה ולכן נאלצתי להחליף פנימיות אי אילו פעמים. לפני כחודשיים קניתי כפות אך עד אז החלפתי צמיגים תוך שימוש בכפות הידיים בלבד ולא הייתה לי כל בעיה. את הכפות קניתי לנוחות בלבד (15 ש"ח). נראה לי קצת מופרך לפסול יבואן/חנות/דגם אופניים רק בגלל שהתשובה לא נראתה לך. אם הודעתך בפורום הייתה מסתיימת ללא המשפט האחרון שלך, ייתכן וההענות להודעתך הייתה רצינית יותר מצד אותם חברי הפורום שהם בעלי הניסיון. סופ"ש נעים, אלי

roygl

New member
אני גם רוכב על BIG AIR

אצלי נוצר סדק בשלדה של מודל 2002.... עכשיו בחנות האופניים בהחלפה... חוץ מזה, אני מרוצה מאוד מהאופניים

roygl

New member
באחד הריתוכים באזור הקודקוד שליד

ציר הפדלים.

geffen11

New member
תגובה לאלי

שלום אלי אני מוכן להפגש אתך ולבדוק באם אתה יכול לקלף צמיג מהאופנים שלי ביד, לפני חודש התערבתי עם רוכב חזק והוא הפסיד. יכול להיות שהבעייה היא רק באופניים שלי או במשלוח האחרון ולכן אתה לא נתקלת בבעייה. לאור הנזיפה שלך , אני חוזר ועומד על כך שהתשובות והשרות שקיבלתי אינם עומדים בצפיות, בחנות שמכרו לי את האופניים הודו שיש בעייה ופנו לסוכנות , הסוכנות לא גיבתה את בעל החנות ושלחה אותו להתמודד איתי לבד.ומכאן החנות הציעה לי להחליף חישוקים על חשבוני. כשהעברתי את התשובה שקיבלתי לסוכנות רוזן מינץ נאמר לי שזו פעם ראשונה ששומעים על כך ולכן אינם יודעים על מה אני מדבר , אני היתי צריך ליזום ולהציע להם לבדוק את האופניים ( מה לא יכול להיות שרק אצלי יש פגם ?) ואז הציעו לי להביא את האופניים לחנות הנמצאת 150 ק"מ ממקום מגורי. זה לא שרות רציני ולכן אני עומד על דעתי וקובע שרוזן מינץ איננה סוכנות רצינית מישום שלא עומדת מאחרי המוצרים שמוכרת.

Eli R

New member
ביום שבת האחרון זכיתי לרכב עם בחור

נחמד בשם עודד שרוכב על Big Air (לא Elite). השלדת המקורית שהוא קנה הייתה שנת 2002 אולם גם אצלו (כפי שתארו חברים נוספים בשרשור זה) נסדקה השלדה והוחלפה ברוזן ומינץ במסגרת האחריות לשלדה שנת 2003. לגבי בעיית הצמיגים - סיפרתי לו על הבעיה שבה נתקלת. הוא רוכב עם הגלגלים המקוריים של דגם 2002, ואין לו שום בעיה לחלוץ צמיגים. תבדוק את העניין עם צמיגים שונים משלך ותראה עם עדיין הבעיה קיימת. לעניין השירות - אם היינו מרכזים את כל החנויות/סוכנויות/יבואנים שנפסלו על-ידי חברי הפורום המכובד, נראה לי שהיינו נאלצים לייבא אופניים ממדינה אחרת. את הערתי לגבי שירות ואנטרקציה בין מוכר לקונה/לקוח העלתי על מנת להבהיר לך שאותה סוכנות שפסלת פועלת לשביעות רצונם של רוכבי אופניים רבים אחרים. ולכן, תקנה רק היכן שמתאים לך, זכותך לעשות בכסף שלך ככל העולה ברוחך. חשוב רק להיות אדם טוב, ולרכוב כמה שיותר על אופניים (וממש לא משנה ממי קנית אותם
). שבוע טוב, אלי

RONBIKE

New member
שאלה? איזה גלגלים מורכבים על

אופניים אלו. עד כמה שאני יודע מרידה משתמשת בחישוקים של אלכס-רים שהם מותג רציני בחישוקים. עובי הצמיג האפשרי שלא מתאים לגודל החישוק בגלל הלחץ יכול לגרום לסדיקה של הצמיג וקילופו. תבדוק אם קיימת בעיה כזו.

gili171

New member
תגובה בנושא היבואן.

לצערי - אני נאלץ להצדיק את הקטע של בעית היבואן. אני לא יודע אם הבעיה שהיתה לי נוצרה גם אצל אחרים אך זהו סיפורי. לפני כשנה וחודשים רכשתי BIG AIR מודל 2002 וגם לי הם נסדקו באזור הציר המרכזי . הוחלפה השלדה אך מיד עם קבלת השילדה הופיעה בעיה אחרת... הבולם האחורי נזל ושפך את כל השמן שהיה בתוכו... וזה רק ברכעבה מהחנות לבית , מרחק של 1.5 קמ'. לאחר שהוחלף הבולם (ולא מיד יש לציין) הגיע בולם נוסף שגם הוא נזל בדיוק באותה הדרך וללא נסיעה אגרסיבית או משתוללת . עכשיו אני עם בולם חדש (4 חודשים בערך) וגם הוא שפך את השמן לפני כחודש בעת רכיבה רגועה בשבילי יער בן שמן. עכשיו היבואן לא מוכן להחליף את הבולם בטענה שלא עושים את זה יותר ... למה ??? אני לא מבין. מה שכן אני בטוח... בפעם הבאה אני לא קונה אופני מרידה . במיוחד לא ביג איר ובטוח שלא מרוזן מינץ.... חבל ... באופן כללי יש לציין שהאופניים הם ברמת שלדה מעולה וחזקה במיוחד לעומת הדגם הקודם. ודרך אגב... לי יש את ה BIG AIR הרגילות . בולם קפיץ שמן אחורי . ועוד משהו.. הבולם הוא מתוצרת עצמית של מרידה.

roygl

New member
יש לי שאלה בנושא...

מאחר וגם לי נשברה שלדת ה-BIG AIR מודל 2002, מחר אני מקבל כנראה את השלדה מודל 2003. אני יודע שהם מחליפים רק את השלדה ומעבירים את כל המכלולים... ולא בולם, ככה שלא אמורות להיות בעיות, נכון? או שהבולם יושב בצורה אחרת שגורמת לו נזק? עם הבולם שלי לא היו לי בעיות עד כה...

gili171

New member
אז ככה...

רוזן מינץ לא לארג'ים כמו שהם אמורים ליהיות... לצערנו ! הבולם אומנם מוחלף בגלל אורך שונה משלדת 2002... שים לב רק לקטע של המעביר הקדמי... גם הוא צריך להתחלף (ל DEORE )... וכן, כל שאר המכלולים נשארים... לי לדוגמא הם לא חיברו את הכידון בצינור הראש כמו שצריך ויצא מצב שכמעט נפלתי עם האופניים... החלקים לא היו מתאימים מכיוון שצינור הראש עבה יותר מהצינור של 2002. בסך הכל יצא לך טוב כי השילדה החדשה הרבה יותר חזקה מהישנה... רק מה??? תשים לב טוב טוב לבולם האחורי.... אי אפשר למצוא כזה באינטרנט והוא בכלל לא מוכר...

roygl

New member
הציעו לי עוד אפשרות לבחור...

להמתין עוד חודש וחצי עד שיגיע משלוח של שלדות מודל 2004, ואז יתקינו לי שלדה מודל 2004 במקום 2003. עדיף להמתין? מצד אחד אני אשתגע עוד חודש וחצי בלי אופני הרים, ומצד שני כמה כבר ההבדלים יהיו גדולים?

gili171

New member
רגע רגע....

עדיין לא ראיתי את השלדות החדשות של 2004... אני אבדוק באתר ואחזור אליך עם תשובה.

gili171

New member
תשובה

עדיין אין פרסום על דגמי 2004 . אין תשובה לשאלה אבל מה שבטוח זה שתמיד כדאי לחכות כי עם השנת דגם העולה , עולה גם האיבזור של האופניים, אצלך אמנם זו רק השילדה, אך גם כאן צריך להיות שיפור.

למעלה