קילוף שוב

שינרא

New member
קילוף שוב

בכדי להקל עלי את הקילוף, הכנסתי למיקרוגל, את שיניי השום בקליפתם.
אך אויה, החימום היה ארוך מדי, ושיני השום, נהיו רכות .
הקילוף היה קל מאוד.
האם איבדתי בכך את יתרונות השום החי?
 
הטעם בעיקר

יש מי שממליצים להעדיף שום מבושל או מאודה על פני חי- טענות שהוא חריף מדי, שחומרי התנגודת בו שנלחמים בחיידקים רעים גורמים נזק לחיידקים רצויים, שום חי וחריף יכול לגרום לצריבה במערכת העיכול לטענת המתנגדים לשימוש החי ועוד כהנה וכהנה.

מן הטענות הללו ניתן להבין כי אכן חלק מהחומרים הפעילים נהרסים בעת הבישול אם כי כנראה שלא הכל.
לעומתם יש טוענים ההפך הגמור ואלה רבים וטובים.

לפי האחרונים עדיף לצרוך אותו חי ומעוך.
מאמר מדגמי _ מקורות
http://www.cancerhelp.org.il/patien...-Cancer-Diseases/Garlic-and-Cancer-Prevention
 

שינרא

New member
משמע, אין החלטה.

כמו כמעט בכל נושא.
יש מתנגדים הם "הוכחות" ויש ממליצים עם "הוכחות".
 

ladybug6

New member
כדי להקל על הקילוף תחתכי לאורך, באמצע

ואז פשוט תמשכי את הקליפה עם הסכין.
או לחילופין, הדרך האהובה עלי - תחתכי את הקצה העליון והתחתון ואז תמשכי את הקליפה עם הסכין. לוקח שתי שניות.
 

שינרא

New member
לאורך השן?

ישנו קצה אחד בו תפוסות הקליפות.
אותו יש לסלק ורק אז אולי יהיה קל יותר.
 

ladybug6

New member
אפשר ככה או ככה

אני אישית מעדיפה לחתוך את הקצה העליון והתחתון, כמו שאמרת. ואז הקליפה יורדת בקלות עם הסכין.
אפשר גם פשוט לחתוך לאורך, כאילו לחצות את השן. מה שנוח לך.
 

Gidi Shemer

New member
השיטה הפשוטה ביותר לטעמי

עם להב של סכין אך בצד הרחב שלה (כלומר- 90 מעלות לתנוחה הרגילה של חיתוך)- מניחים את הלהב על השום.

מניחים את שורש כף היד השניה על הלהב בדיוק מעל השום, ומועכים קלות. מספיק לשמוע קול של מעיכה. לא צריך להשתמש ביותר מדי כח.

לוקחים את השום, אוחזים אותו מכוון הקצה ה"תפוס" ושולפים אותו מהקליפה. נשלף בקלות.
 

שינרא

New member
אני זקוקה למראה עיניים

בכדי להבין.
למשל מה שנראה בסרטון המצורף, לא הלך.
 

Gidi Shemer

New member
בבקשה

https://www.youtube.com/watch?v=0ry3XHH5yTk

ואגב, קצת off, אבל הקליפ שצירפת? זה בא מבחור שכדאי לא ללמוד ממנו הרבה דברים, לא רק איך לקלוף שום
 

שינרא

New member
בקשר לבחור, מסכימה איתך

הגברת מראה איך למעוך, תודה
לזה אינני זקוקה.
נכון שגם לקלף את השיניים היא מראה, את זה אני כבר יודעת.
לדעתי בשיטת החימום זה הולך מהר יותר.
 


אמנם אין לי ממש ניסיון עם שום, אבל כך ראיתי שאורי שביט עושה בסדנאות שלה ובדיוק התכוונתי לכתוב על זה, והקדמת אותי
 

ladybug6

New member
גם זו שיטה טובה

פשוט הרבה פעמים אני לא עובדת עם קרש חיתוך ועל השיש לא בא לי למעוך שום אז מעדיפה לקלף ישר מעל הפח.. (הרגלים של אנשים עם מטבחים קטנים)
 
לנו יש מן חתיכת גומי

שמכניסים אליה את שן השום מגלגלים בלחץ קל ויוצאות שיניים מדוגמות- ללא מגע סכין בכלל. הקליפות נפרדות אחר כך מנערים את הצינור מעל הקומפוסטר/הפח וממשיכים בלי להסריח את הידיים
http://www.celim.co.il/products/217932
http://cat-il.com/42650
לי יש כזה אדום וירוק בהיר

פטנט פשוט ומוצלח
 

שינרא

New member
אני זוכרת כשיצאו צינורות אלה לשוק.

יותר חשוב לי לדעת כפי ששאלתי בפתיחת השרשור
האם עדיף השום חי או מבושל קצת .
 
למעלה