בכדי להקל עלי את הקילוף, הכנסתי למיקרוגל, את שיניי השום בקליפתם.
אך אויה, החימום היה ארוך מדי, ושיני השום, נהיו רכות .
הקילוף היה קל מאוד.
האם איבדתי בכך את יתרונות השום החי?
יש מי שממליצים להעדיף שום מבושל או מאודה על פני חי- טענות שהוא חריף מדי, שחומרי התנגודת בו שנלחמים בחיידקים רעים גורמים נזק לחיידקים רצויים, שום חי וחריף יכול לגרום לצריבה במערכת העיכול לטענת המתנגדים לשימוש החי ועוד כהנה וכהנה.
מן הטענות הללו ניתן להבין כי אכן חלק מהחומרים הפעילים נהרסים בעת הבישול אם כי כנראה שלא הכל.
לעומתם יש טוענים ההפך הגמור ואלה רבים וטובים.
שמכניסים אליה את שן השום מגלגלים בלחץ קל ויוצאות שיניים מדוגמות- ללא מגע סכין בכלל. הקליפות נפרדות אחר כך מנערים את הצינור מעל הקומפוסטר/הפח וממשיכים בלי להסריח את הידיים http://www.celim.co.il/products/217932 http://cat-il.com/42650
לי יש כזה אדום וירוק בהיר