קינג ג'ורג'- אוכל לא מלכותי

oreldi

New member
קינג ג'ורג'- אוכל לא מלכותי

לדיווח המלא בבלוג פה גדול- קינג ג'ורג'

קינג גורג, סחרוב 22 ראשון לציון, טל. 052-7278080, לא כשר.

קינג ג'ורג' היא רשת מסעדות לה מספר סניפים ברחבי הארץ.

תפריט המסעדה כולל מנות פתיחה במחיר של עד 25 שקל, ומנות עיקריות במחירים של 40-70 שקל. מחירים מאוד מתונים. התפריט משלב בעיקר אוכל מזרחי, בשרים, פסטות, סלטים שונים ודגים. המנות ברובן הן פשוטות, והמסעדה יכולה להתאים למי שמעדיף תפריט רחב ולאנשים עם העדפות שונות.
לאחרונה הייתי פעמיים בסניף ברחוב סחרוב בראשון לציון. המסעדה נעימה, מעט רועשת והגוון השולט הוא שחור, מזכיר דיינר אמריקאי משודרג.


מה אכלנו?

  • על חשבון הבית קיבלנו גרגירי חומוס חמים וכרוב

עיקריות
  • הזמנו המבורגר בקר, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ ובצל סגול בתוספת צ'יפס (40 שקל) : משקל הקציצה אינו רשום, הוא היה להערכתי 200 גרם. קיבלתי קציצה בעובי בינוני, שהיתה אדמדמה מבפנים. הצ'יפס היו עבים ופריכים. זו היתה יכולה להיות מנה טובה אלמלא תועפות השמן שהיו על ההמבורגר. טעם הבשר היה טוב, וזה לא הרגיש כמו המבורגר תעשייתי, אבל השמן האפיל כמעט על כל הטעם. זה הזכיר לי את ימי הצבא. חבל שחומר גלם טוב מטופל בכזאת חובבנות ע"י המטבח.


  • כמו כן לקחנו מעורב ירושלמי קינג גורג- נתחי פרגית, כבדים ולבבות עוף ובצל על הפלנצ'ה עם צ'יפס וסלט (40 שקל): מעורב היא מנה אהובה שלא אכלתי הרבה מאוד זמן. המנה התקבלה במהירות שיא של לא יותר מ- 3 דקות מרגע ההזמנה. הבשר היה רך וטעים, והורגשו בו טעמים של גריל. כאן המנה לא היתה שמנונית. מנה טעימה ובכלל לא רעה, אך היא כללה בעיקר נתחי פרגית ומעט כבדים ולבבות.


  • שניצלונים מצופים בפירורי לחם עם צ'יפס (40 שקל): מנה מאוד בינונית. גם היא התקבלה תוך 3 דקות, אפילו פחות. הציפוי היה אנמי ולא הורגש והעוף עצמו היה בינוני, עם טעם מעט שונה מחזה עוף רגיל (בינוני זה הגדרה עדינה, התלבטתי בין זה לבין אנמי). 2 אצבעות שניצל הספיקו לי.

קינוח

  • לקינוח חלקנו בשם "שלום בית" שהכיל בצק הממולא באגוזים וקינמון ומוגש עם גלידת וניל וסירופ מייפל (27 שקל): קינוח לא מוצלח. המילוי היה מתוק מדי והבצק היה רע. הוא היה קשה מדי, דרש מאבקים עם הלסת. יתכן שהוכן זמן רב מראש וחומם באלימות במיקרוגל. אם גבר היה מביא כזה קינוח לאשתו, שלום בית לא היה פה.


לסיכום: נכון שלא צריך לצפות לבשורה מיוחדת בקינג ג'ורג', אבל לסטנדרטים קולינריים סבירים כן ניתן לצפות. המחיר אמנם הוגן , אבל התחושה היא שהמנות הוכנו בצורה חובבנית. מה שבעיקר הרגשתי, שלא היתה שם נשמה. ובלי נשמה- אוכל לא יכול להיות טוב. לצאת ידי חובה ותו לא. מבאס







 
אם ההמבורגר היה מלא שמן סימן שחומר הגלם לא היה משובח

ונטחן מבשר עם הרבה שומן שנמס בצלייה. אבל כדי לתת מחירים זולים, מתפשרים כנראה על חומר הגלם.
 

oreldi

New member
היה על זה המון שמן טיגון

ופחות שומן של ההמבורגר (כמו בהמבורגרים של הויטרינה למשל).
כאילו הטביעו את זה בדלי שמן, שכחו להספיג אותו והגישו לשולחן.
 

oreldi

New member
לטבח של קינג ג'ורג' התשובה

אפילו אני, עם יכולות הבישול הבינוניות מינוס שלי, יודע שלא צריך להוסיף שמן להמבורגר.
הטבח של קינג ג'ורג' כנראה לא יודע. יתכן מאוד לדעתי, שההמבורגר טוגן במחבת עליה טוגנו דברים אחרים קודם לכן בשמן עמוק ולכן ספג את כל השמן. זה היה נורא ואף גרם לי לצרבת. זה לא היה רק שומן של בשר. לא הייתי כותב סתם.
 
ברור שלא כתבת סתם וברור שהיה שמן. הדיון הוא על מקור השומן.

במחבת לא מטגנים בשמן עמוק אלא בכלי מיוחד, כמו הצ'יפסר. מהתמונה שצירפת זה נראה צלייה ולא טיגון, בטח לא עמוק,לפי הכתמים הכהים יותר על החלקים הבולטים של הקציצה.

אבל לא משנה בעצם.
 

oreldi

New member
אוקיי


מודה שאני לא מבין לעומק בכל שיטות הבישול ולא הייתי צריך להיכנס לשאלה למה היה כל כך הרבה שמן על ההמבורגר.
 

Gרר

New member
מהיכרות שלי עם סניף הבורסה שלהם

אני בהחלט מזדהה עם הבוטום ליין. הרגיש לי כמקום בינוניות זה שם המשחק שם.
 
מהות הרשת להגיש אוכל זול

יצא לנו להיות מספר פעמים בסניפים שונים של קינג ג'ורג' בכל רחבי גוש דן. מהותה הרשת היא, כפי שציינתי בכותרת, להגיש מנות בתימחור סביר, וזה מגיע כמובן על חשבון האיכות.
אף מנה שאכלנו שם לא הייתה יוצאת דופן בטעמה, היו גם הרבה מנות שאכזבו מסיבה זו או אחרת.
בכלל, קהל היעד שהרשת פונה אליה הן משפחות עם ילדים, שלא מעוניינות לקרוע את הכיס והרבה חבר'ה צעירים שאין להם גרוש על התחת ועדיין רוצים לצאת לאכול בחוץ ולגמור את הסיפור ב-50 שקלים ודרומה מכך.
 

Gרר

New member
לא רחוק מקינג ג'ורג' בבורסה

יש את המנזה שמגישה גם כן ארוחות מלאות ב-50 שקל. הבעיה העיקרית שם שזה מקום יותר קטן ודי צפוף בצהרים וגם שעות הפתיחה שלו מוגבלות. אבל באמצע שבוע אם הייתי צריך לבחור בין המנזה לקינג ג'ורג' בלי לחשוב פעמיים הייתי הולך למנזה. האוכל שם למרות שהוא מאד פשוט ובסיסי - טעים יותר. יש יד יותר טובה על הטעמים (כנראה בגלל שזה מקום קטן ולא רשת תעשייתית) ומקפידים לשים כמה שפחות שמן.

אבל מן הסתם למשפחה עם כמה ילדים קינג ג'ורג' אכן מתאימה ויתר כמו שאתה אומר. אני על המשבצת של צהרים בעבודה תמיד העדפתי להמנע מקינג ג'ורג'. לא הרגשתי שהיא שווה את התמורה במיוחד שבאותה תמורה אכלתי טוב יותר במנזה ואפילו ב"תבשילים" שהיא בשתי דרגות פחות מהמנזה אבל גם היא נותנת תמורה לא רעה עבור 50 שקל וגם היא לא רחוקה משם.
 
למעלה