קינג סולומון ../images/Emo47.gif
נשאלתי במסרים פרטיים לגבי סלמון קפוא, טרי וכו', ומאחר ונראה כי יש כמה וכמה מתעניינים חשבתי לענות לכולם כאן. סלמון קפוא מיובא לארץ ע"י כמה וכמה יבואנים, בעיקר מן האוקינוס האטלנטי. אינני מומחה לעניין אך נאמר לי שהסלמון הנורבגי נחשב למשובח ביותר, בעוד שהקנדי נפוץ יותר אך משובח פחות. מאחר והמחיר הקמעוני דומה, שווה לבדוק. מגיע כדגים שלמים (בדר"כ לא יותר מ-6 ק"ג), סטייקים (פרוסות רוחב), פילה (פרוסות אורך) ופלייקים. את הסלמון הקפוא יש להפשיר במקרר, בתוך מסננת פלסטיק (או חומר לא ריאקטיבי אחר) מעל קערה שתקלוט את המים. את הסלמון המופשר יש להכין ולאכול ביום בו הופשר. בשרו של הסלמון המופשר יותר flaky מזה של הטרי, ועל כן אינו מתאים לכל צורת הכנה. אופני ההכנה המועדפים (עלי) לסלמון מופשר הם אידוי (בישול באדים) ואפיה במעטפת בצק או מלח. גם טיגון הולך (סטייקים וקציצות). מאד לא מומלץ להכין טרטר, סושי, סשימי, סביצ'ה וכד', בעיקר בגלל נחיתות הטעם לעומת הסלמון הטרי. סלמון מצונן מיובא מסקנדינביה (למיטב ידיעתי, כיום יש רק יבואן אחד - ניק שולבה). זהו סלמון טרי שצונן ל-4 מעלות, והוטס לארץ בקירור. המשלוח מגיע לחנויות בארץ תוך 24 שעות מרגע שהדג נארז בחו"ל. מגיע כדגים שלמים, בכל גודל (בדר"כ בין 3 ל-12 ק"ג). מתאים לכל צורת הכנה (כמו סלמון טרי). כשקונים - לעשות בדיקת טריות כמו לכל דג טרי אחר (זימים, בשר מוצק, ריח), למעט העיניים (נאמר לי כי הצינון גורם לעכירות העין). כמו דג טרי - להחזיק בקירור לא יותר מ-72 שעות. עדיף להכין ולאכול באותו יום. סלמון טרי אין חיה כזו (בארץ הקודש). היכן לקנות רק בחנות דגים המוכרת לכם ואשר אתם סומכים עליה. כבר זכיתי לראות בסופרמרקט (וגם בחנויות שלא אנקוב כאן בשמן) סלמון קפוא ומופשר הנמכר כטרי, דגים שאיש לא ידע מתי נידוגו או הופשרו, ושאר מרעין בישין. מחרובסקי ("מול ים", נמל ת"א) מביא סלמון קפוא (בעבר גם מצונן, אינני יודע אם גם היום) פעמיים בשבוע. שולבה (אזה"ת רעננה) מביא סלמון מצונן פעמיים בשבוע. כדאי תמיד לקנות ביום הגעת המשלוח, ולהכין (ולאכול) תוך 24 שעות.
נשאלתי במסרים פרטיים לגבי סלמון קפוא, טרי וכו', ומאחר ונראה כי יש כמה וכמה מתעניינים חשבתי לענות לכולם כאן. סלמון קפוא מיובא לארץ ע"י כמה וכמה יבואנים, בעיקר מן האוקינוס האטלנטי. אינני מומחה לעניין אך נאמר לי שהסלמון הנורבגי נחשב למשובח ביותר, בעוד שהקנדי נפוץ יותר אך משובח פחות. מאחר והמחיר הקמעוני דומה, שווה לבדוק. מגיע כדגים שלמים (בדר"כ לא יותר מ-6 ק"ג), סטייקים (פרוסות רוחב), פילה (פרוסות אורך) ופלייקים. את הסלמון הקפוא יש להפשיר במקרר, בתוך מסננת פלסטיק (או חומר לא ריאקטיבי אחר) מעל קערה שתקלוט את המים. את הסלמון המופשר יש להכין ולאכול ביום בו הופשר. בשרו של הסלמון המופשר יותר flaky מזה של הטרי, ועל כן אינו מתאים לכל צורת הכנה. אופני ההכנה המועדפים (עלי) לסלמון מופשר הם אידוי (בישול באדים) ואפיה במעטפת בצק או מלח. גם טיגון הולך (סטייקים וקציצות). מאד לא מומלץ להכין טרטר, סושי, סשימי, סביצ'ה וכד', בעיקר בגלל נחיתות הטעם לעומת הסלמון הטרי. סלמון מצונן מיובא מסקנדינביה (למיטב ידיעתי, כיום יש רק יבואן אחד - ניק שולבה). זהו סלמון טרי שצונן ל-4 מעלות, והוטס לארץ בקירור. המשלוח מגיע לחנויות בארץ תוך 24 שעות מרגע שהדג נארז בחו"ל. מגיע כדגים שלמים, בכל גודל (בדר"כ בין 3 ל-12 ק"ג). מתאים לכל צורת הכנה (כמו סלמון טרי). כשקונים - לעשות בדיקת טריות כמו לכל דג טרי אחר (זימים, בשר מוצק, ריח), למעט העיניים (נאמר לי כי הצינון גורם לעכירות העין). כמו דג טרי - להחזיק בקירור לא יותר מ-72 שעות. עדיף להכין ולאכול באותו יום. סלמון טרי אין חיה כזו (בארץ הקודש). היכן לקנות רק בחנות דגים המוכרת לכם ואשר אתם סומכים עליה. כבר זכיתי לראות בסופרמרקט (וגם בחנויות שלא אנקוב כאן בשמן) סלמון קפוא ומופשר הנמכר כטרי, דגים שאיש לא ידע מתי נידוגו או הופשרו, ושאר מרעין בישין. מחרובסקי ("מול ים", נמל ת"א) מביא סלמון קפוא (בעבר גם מצונן, אינני יודע אם גם היום) פעמיים בשבוע. שולבה (אזה"ת רעננה) מביא סלמון מצונן פעמיים בשבוע. כדאי תמיד לקנות ביום הגעת המשלוח, ולהכין (ולאכול) תוך 24 שעות.