קינואה פיקנטי לסטודנטים ../images/Emo98.gif
מתכון סטודנטיאלי נחמד שמיועד לשרת לא רק סטודנטים אלא את כל אותם אנשים שאין להם כוח/זמן להשקיע בבישול. עוד יתרון במתכון הזה הוא שלא חייבים לחמם את האוכל לפני שאוכלים אז אפשר לקחת בקופסא ללימודים/עבודה... ולאלה שלא אוהבים קינואה – גם אני לא ממש השתגעתי על זה, אבל זה יוצא ממש נחמד. תנסו לפחות. מה צריך? טוב זה עניין של טעם אז יש גמישות גדולה בכמויות... אני רושמת את הכמויות שאני השתמשתי בהם: קינואה – 2.5 כוסות בצל – 2 בינוניים שום – 5-6 שיניים (!!!) תפו"א – 2 בינוניים שעועית ירוקה, גזר גמדי, תירס ואפונה – בכמות מספקת לסיר 5 ליטר פפריקה – כפית קארי – חצי כפית כמון – כפית כורכום – חצי כפית פלפל שחור ומלח חצי כוס מים מה עושים? את הקינואה מכינים כרגיל (לשטוף היטב את הקינואה במים זורמים. לכל כוס קינואה 1.5-2 כוסות מים + 0.5-1 כפית מלח, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה עוד כ-20 דקות עד שכל המים נספגים/מתאדים). בסיר נפרד מטגנים את הבצל והשום עד שמזהיב, מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד כמה שניות, מוסיפים את הירקות (אפשר כולם ביחד) והמים ומאדים עד שמתרכך. מוסיפים את הקינואה ואוכלים בתיאבון.
מתכון סטודנטיאלי נחמד שמיועד לשרת לא רק סטודנטים אלא את כל אותם אנשים שאין להם כוח/זמן להשקיע בבישול. עוד יתרון במתכון הזה הוא שלא חייבים לחמם את האוכל לפני שאוכלים אז אפשר לקחת בקופסא ללימודים/עבודה... ולאלה שלא אוהבים קינואה – גם אני לא ממש השתגעתי על זה, אבל זה יוצא ממש נחמד. תנסו לפחות. מה צריך? טוב זה עניין של טעם אז יש גמישות גדולה בכמויות... אני רושמת את הכמויות שאני השתמשתי בהם: קינואה – 2.5 כוסות בצל – 2 בינוניים שום – 5-6 שיניים (!!!) תפו"א – 2 בינוניים שעועית ירוקה, גזר גמדי, תירס ואפונה – בכמות מספקת לסיר 5 ליטר פפריקה – כפית קארי – חצי כפית כמון – כפית כורכום – חצי כפית פלפל שחור ומלח חצי כוס מים מה עושים? את הקינואה מכינים כרגיל (לשטוף היטב את הקינואה במים זורמים. לכל כוס קינואה 1.5-2 כוסות מים + 0.5-1 כפית מלח, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה עוד כ-20 דקות עד שכל המים נספגים/מתאדים). בסיר נפרד מטגנים את הבצל והשום עד שמזהיב, מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד כמה שניות, מוסיפים את הירקות (אפשר כולם ביחד) והמים ומאדים עד שמתרכך. מוסיפים את הקינואה ואוכלים בתיאבון.