קינואה

רותם 1186

New member
קינואה

אהלן כולם,
השבוע החלטתי לקחת את אתגר הקינואה ולהוכיח לעצמי, שאני יכול לאכול את זה ואפילו להנות.
לא עמדתי באתגר. זה יצא נוראי!
יש למישהו כאן טיפ לתיבול? אולי אני טועה איפשהו בדרך?

תודה רבה ובתאבון :)
 

Gidi Shemer

New member
אני מתבל אותה פשוט

אבל כמגוון הטעמים כך מגוון האהבות/סלידות

אני אישית אוהב מעט פפריקה וכורכום או קארי. אני מאד אוהב גם להוסיף פטרוזיליה או כוסברה טריות ממש בסיום הבישול.

בכל מקרה, אני לא מבשל קינואה ״עירומה״. זה כמעט תמיד מלווה בבצל ושום מאודים, אחר כך ירקות שונים שמצטרפים למחבת, ורק בסוף גברת קינואה מצטרפת.
 

ימימה

New member
רעיון שלמדתי כאן

הוא לבשל את הקינואה בהרבה מים (כמו פסטה) ואז לסנן ולתבל. זה מוציא ממנה את המרירות הקלה שיש בה. אחר כך אפשר להוסיף בצל מטוגן+גזר מגורד ופטריות שטוגנו איתו. התיבול אצלי במקרה כזה הוא רק מלח ופלפל. נסה גם את הקינואה האדומה, הטעם שלה יותר עדין.
 
בזמנו

בימים הטובים ההם, לפני שהגוף שלי החליט להטיל חרם על הקינואה, אהבתי לבשל אותה עם עדשים כתומות, לתבל בכורכום ועלים כמו שמיר, פטרוזיליה, כוסברה וכו'.
 

ella100

New member
הדרך הפשוטה והקלה להכין קינואה:

שופכים על הקינואה מים רותחים.
המים הרותחים מוציאים מהקינואה את המרירות.
אחרי 10-15 דקות שופכים את המים (עם המרירות),ממשיכים את הבישול
כפי שמבשלים אורז,בורגול.כל אחד בדרכו.
&nbsp
פעם ראשונה שאכלתי קינואה,היתה במסעדה שיש לה מנות טבעוניות.
המרירות היתה בלתי נסבלת.האחראית משמרת "לא הבינה" מה לא טעים לי.
&nbsp
כשלמדתי את שיטת ההכנה שתיארתי מעלה (מטיבעונית),אין יותר קינואה מרירה.
פשוט,קל,קצר.
 
למעלה