עוגת קרמבו
עוגת קרמבו פצפוצים
לבסיס:
100 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה
3 ביצים מס' 1 (XL) מופרדות
3 כפות קמח מצה לעוגות - הקמח העדין יותר (כשלא פסח משתמשים בקמח רגיל)
2-3 כפות סוכר
1 כף רום/ברנדי/ליקר טוב שאתם אוהבים (אני שמתי קואנטרו)
לקרם:
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (אפשר כל טעם שאוהבים כל עוד זה אינסטנט פודינג ולא כזה שמיועד לבישול)
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
פצפוצי שוקולד או כל תוספת שתופסת (אני השתמשתי ב"ספליט שוקולד מריר" של MAIMON'S)
לציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כף רום או ברנדי
אופן ההכנה:
בסיס:
להמיס את החמאה והשוקולד במיקרוגל בפולסים של חצי דקה, עד שהתערובת חלקה. להוסיף רום ולערבב. להוסיף את החלמונים אחד אחד ולערבב היטב אחרי כל חלמון. להוסיף את קמח המצה ולערבב עד שהוא נטמע לגמרי.
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב אך עדיין רך. לערבב 1/3 מהקצף עם השוקולד כדי לרכך אותו ואז לקפל בעדינות את שאר הקצף לתערובת השוקולד.
לשטח בתבנית 26 משומנת ולאפות בחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) 15-20 דקות עד שקיסם יוצא נקי מהבסיס.
לתת לבסיס להתקרר לפני שממשיכים.
רצוי מאד להוסיף שקף בשלב זה, אחרי שהבסיס התקרר. ההסבר למעלה.
מוס:
להקציף יחד את הפודינג, החלב והשמנת לקרם יציב. לערבב לתוך הקרם את פצפוצי השוקולד (שמתי בערך חצי קופסה קטנה, 20-30 גרם) ולמרוח את הקרם על הבסיס.
ליישר את המלית בעזרת פלטה מדורגת קטנה או מרית גמישה.
לכסות בניילון נצמד ולקרר לכמה שעות עד שהקרם מתייצב טוב. אני מעדיפה לקרר ללילה שלם.
ציפוי גנאש שוקולד:
לשים את השמנת בסיר קטן ולהרתיח אותה. להוריד מהאש ולהוסיף לתוך השמנת את השוקולד המריר כשהוא מפורק לקוביות או מטבעות. לדאוג שהשוקולד מכוסה בשמנת ולתת לו לנוח 2 דקות. לערבב את השמנת והשוקולד עד שמתקבל רוטב חלק, מבריק וסמיך. להוסיף את האלכוהול ולערבב שוב (הפעם ויתרתי על האלכוהול בציפוי).
למזוג את הגנאש על העוגה ולהטות מעט את התבנית לכל הכיוונים כדי שהגנאש יתפזר בצורה אחידה וחלקה על פני העוגה.
לשים את העוגה במקרר לחצי שעה כדי שהגנאש יתייצב טיפה, אך לא לגמרי.
לפזר על הגנאש סוכריות קטנות או כל תוספת אחרת שבא לכם.
לכסות את העוגה בניילון נצמד ולשמור במקרר עד שהגנאש מתקרר ומתמצק (לפחות שעתיים).