קינוחים קלילים לכבוד

קינוחים קלילים לכבוד


לרגל ההתחדשות והגעתם של ימים חמים במיוחד, הקינוחים לחג הזה במגמת קינוחים קלילים, אווריריים וטעימים במיוחד

מתכון נפלא של קציפת תפוזים טעימה וקלילה. קינוח קל ומהיר להכנה, מתאים ביותר לאירוח לאחר ארוחת חג כבדה

רכיבים:

2 כוסות מיץ תפוזים

3 כפות סוכר (ניתן להמיר בסוכר חום)

3 כפות קורנפלור

3 חלמונים

3 חלבונים

150 גרם שמנת

½ שקית ג`לטין

¼ כוס מים

כפית תמצית רום

גרידת קליפות לימון ותפוז טריות (חצי מכל אחד)

אופן ההכנה:

להמיס ב- ¼ כוס מים ½ שקית ג`לטין, לאחר מכן עוד 20 שניות במיקרוגל.

בסיר נפרד, להביא את מיץ התפוזים לרתיחה.

להמיס כף קורנפלור ב- 1/3 כוס מים, להוסיף למיץ התפוזים הרותח. להמשיך בהרתחה עד לקבלת פודינג סמיך. להסיר מהאש.

להוסיף את החלמונים בזהירות לתוך התערובת.

להקציף את החלבונים בנפרד עד לקבלת קצף יציב.

לקפל את תערובת הפודינג בעודה חמה לתוך קצף החלבונים.

להקציף שמנת. לקפל לתוך התערובת את השמנת המוקצפת ואת תמיסת הג`לטין.

להוסיף את גרידת קליפות ההדר ואת תמצית הרום.

לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

* הצעות הגשה:

בתוך גביעי יין או כוסות ויסקי מהודרות, ל"רפד" את התחתית עם קוביות שוקולד במילוי (תפוזים, שוקולד, שוקולד לבן, או כל טעם אחר המשתלב לטעמכם) או לחילופין עם חלקי עוגיות שבורות בטעמים (אוריאו, סנדביץ`, אלפחורס וכיוב`). לצקת מעל את קציפת התפוזים ומעל רוטב תותים/ פירות יער/ פרות הדר עפ"י טעמכם. לשמור בקירור עד להגשה. ניתן לפורר פנימה ומעל הקציפה שברי אגוזים ושקדים או לחילופין גרידת שוקולד.

בעת ההגשה להניח כדור גלידה (כשהקציפה מהווה 3/4 מכלי ההגשה) עפ"י טעמכם, מעל קצפת וגרידת קליפת תפוזים, וכמובן, הדובדבן שבקצפת בטופ :p

בקציפת וניל/שוקו אני ממליצה להכניס לתוך כלי ההגשה קרמבו וניל/שוקו. להפריד את העוגיה, לפוררה ולהניחה בתחתית כלי ההגשה, לשפוך מעל את הקציפה עד כ- 3/4 הגובה, להכניס פנימה את חלקו הקציפתי שוקולדי של הקרמבו כשהוא הפוך "עומד על הראש" :p, לתת לקציפה לכסותו ומעליו לפזר גרידת שוקולד, קינמון או קליפת תפוז/לימון
 
גלידת סורבה בטעמי פירות


ימי החום הכבדים כבר מורגשים באוויר. המגמה היא לעבור לארוחות קלילות יותר, למתכונים פשוטים וכבדים פחות. כך גם לגבי הקינוחים. גלידת סורבה קלילה וטעימה, בטעמי פירות העונה היא פתרון מצוין לקינוח קל ומהיר להכנה. קינוח קל לעיכול, נעים למראה וטעים לחיך

חצי ק"ג פירות (ניתן לבחור בכל פרי הקיים עפ"י טעמכם )

סירופ סוכר או לחילופין מרכיב נוזלי אחר (שמנת מתוקה, יוגורט, חלב קוקוס, מיץ פירות וכיוב`)

אופציונאלי: צימוקים לבנים וחומים, אגוזים ושקדים קצוצים דק, שוקולד גרוס, ליקר או משקה אלכוהולי.

אופן הכנה:

לשטוף את הפירות, לקלף ולהסיר גלעינים/ חרצנים, לחתוך את הפירות לקוביות קטנות ולהכניס להקפאה. לחילופין, ניתן לרכוש פירות קפואים כדי לקצר התהליך.

להפשיר את הפירות הקפואים כרבע שעה.

להכנת סירופ הסוכר יש להרתיח מים וסוכר ביחסים שווים 1:1, ולבשל על אש נמוכה 5-7 דקות. לקרר לחלוטין לפני השימוש עם תערובת הפירות המופשרים.

במעבד מזון, לערבב הכול ביחד עד לקבלת תערובת אחידה ומרקם גלידתי.

ניתן להקפיא. לפני ההגשה להשהות כרבע שעה מחוץ למקפיא.
 
עוגת טורט וניל וקצפת וניל


עוגה נפלאה עפ"י מתכון של עוגיו.נט עם שינויים קלים והתאמות עפ"י טעם

רכיבים לעוגת הטורט:

6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר

200 גרם סוכר

220 גרם קמח

שקית אבקת אפייה

כף רום/ ברנדי

כפית תמצית וניל אמיתית

קצפת וניל:

2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה

כפית תמצית וניל אמיתית

50 גרם סוכר (רבע כוס)

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

קורט גרידת לימון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ.

במיקסר מקציפים את החלבונים עד שמתחיל להתקבל קצף לבנבן. בשלב זה מוסיפים את הסוכר, כף אחרי כף, עד שמתקבל קצף יציב ורך.

בינתיים טורפים בעזרת מטרפה את החלמונים, הרום והווניל, ומוסיפים לתערובת החלבונים תוך כדי הקצפה איטית.

מקפלים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, עד שהתערובת אחידה לגמרי. מוזגים את התערובת לתבנית האפייה, מיישרים ואופים כ- 25-30 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש לגמרי.

מצננים את העוגה לגמרי.

קצפת וניל:

מקציפים יחד שמנת מתוקה, סוכר ווניל עד שמתקבל קצף רך. בשלב זה מוסיפים את האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף לקצפת יציבה

סירופ:

50 גרם סוכר

50 גרם מים

3 כפות אייריש קרים או אמרטו או ליקר וניל (או כל ליקר אחר עפ"י טעמכם)

הופכים את העוגה על מנת שהחלק הישר שלה יהיה החלק העליון, והיא תהיה אסטתית יותר. חוצים לרוחבה לשני חלקים שווים. מרטיבים את שני החלקים בסירופ. משתדלים שלא להספיג את הטורט יותר מדי, אך גם לא מעט מדי. הכמות של הסירופ אמורה להספיק בדיוק לשני החלקים.

מורחים כשליש מכמות הקצפת וניל על חלק אחד של העוגה, וסוגרים עם החלק השני של העוגה. מצפים את העוגה מכל הכיוונים עם הקצפת. עדיף להתחיל בדפנות ורק לאחר מכן לעבור לצפות את החלק העליון.

* מי שממש ממש רוצה להשקיע, קרם פטיסייר הוא המושלם לעוגה זו במקום קצפת הווניל.

** הצעה להגשה: שקדים פרוסים או בוטנים מסוכרים העוטפים את דפנות העוגה, גרידת שוקולד ע"ג העוגה, "שושני" קצפת לעיטור.
 
ואת הקמח הרגיל

ממירים בקמח תפו"א, קמח מצה, קמח אורז, קמח תופח הכשר וכיוב'.
כיום ישנן הרבה מאוד חלופות לקמח הרגיל

 

bali

New member
מנהל
הכל נראה מעולה


תודה על הרעיונות הטעימים
 
טארטלטים במילוי קרם פטיסייר ופירות


מיני טארטלטים במילוי קרם פטיסייר ופירות – כשר לפסח (ע"ב המתכון הנפלא של הקונדיטורית חני לשם).
אני כ"כ אוהבת אותם ועוד כשהם מגיעים במיני
.
המתכון המקורי של חני לשם הוא עם אבקת קקאו וקרם פירות, אני בחרתי לוותר עליו, להשאיר את מיני הטארטלטים "לבנים", ולהשתמש במילוי קרם פטיסייר משובח ופירות

רכיבים:
1/3 כוס (50 גרם) קורנפלור
1/3 כוס (50 גרם) עמילן טפיוקה
2 כפות (25 גרם) קמח כוסמת
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
2 כפות גדושות (30 גרם) שקדים טחונים
1/3 כוס (50 גרם) אבקת סוכר
1/2 ביצה גדולה קרה
אופן ההכנה:
1. מנפים לקערת מערבל עם וו גיטרה את הקורנפלור, העמילן הטפיוקה, קמח הכוסמת, החמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
2. מוסיפים לקערה את המלח, השקדים הטחונים ואבקת הסוכר ומערבבים קלות.
3. מוסיפים לקערה את הביצה תוך ערבול במהירות איטית. מגבירים את מהירות המערבל ומערבלים רק עד לקבלת בצק. מקררים היטב.
4. מרדדים את הבצק (הקר) לעובי של כ-2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מניחים כל עיגול בתבנית מיני טארטלט ומהדקים בעדינות.
5. מניחים על כל עיגול בצק תבנית מיני טאטרלט נוספת (ריקה) וחותכים את שולי הבצק המיותרים. מקפיאים את הטארטלטים כשהם בין שתי התבניות.
6. אופים את הטארטלטים (כשהם עדיין בין שתי התבניות האישיות) בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות. מוציאים ומצננים.
7. מסירים בעדינות את התבניות העליונות. אם תחתית הטארטלט עדיין רכה או רטובה מחזירים לתנור לכמה דקות נוספות (ללא התבנית העליונה). שומרים בטמפרטורת החדר בכלי אטום עד לשימוש.
קרם פטיסייר: (מתכון של קרין גורן המוכשרת)
חצי ליטר חלב
5 כפות קורנפלור
4 חלמונים
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 מקל וניל, חצוי לאורכו
אופן הכנה:
ממיסים קורנפלור במעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס). מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל, ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים – טורפים כל הזמן. מחזירים הכול לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של דקה מקסימום). מעבירים לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד
מוסיפים קצפת לקרם הקר:
במיקסר מקציפים את קרם הפטיסייר הקר עד שהוא חלק ללא גושים. בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה. מערבבים יחד את הקרם והקצפת.
מרכיבים את הטארטים:
ממלאים את הקלתיות בקרם, ומקשטים בפירות טריים.

טיפים/ המלצות שלי:
*לזגג את הפירות עם נפאז` או מירואר (זיגוגים עמידים במיוחד המשווים מראה מבריק ויוקרתי). לחילופין, ניתן להשתמש בריבת משמשים מומסת עם מעט מים, אך לקחת בחשבון שהיא נספגת פנימה ואינה משווה מראה מבריק כמו הזיגוגים הנ"ל.
** לממהרים/ות ניתן להמיר את קרם הפטיסייר בקרם וניל (1 מיכל שמנת מתוקה, 1 כוס חלב, חבילה של אינסטנט פודינג וניל ולהקציף עד לקבלת קרם יציב ואחיד).

 

iWrite

New member
מקסים! תכננתי להכין כאלה לפני כמה שבועות

לעבודה ובסוף לא היה לי זמן. תודה על המתכון/תמונה :)
 
למעלה