שירן עוגות מעוצבות
New member
קינוחים קלילים לכבוד
לרגל ההתחדשות והגעתם של ימים חמים במיוחד, הקינוחים לחג הזה במגמת קינוחים קלילים, אווריריים וטעימים במיוחד
מתכון נפלא של קציפת תפוזים טעימה וקלילה. קינוח קל ומהיר להכנה, מתאים ביותר לאירוח לאחר ארוחת חג כבדה
רכיבים:
2 כוסות מיץ תפוזים
3 כפות סוכר (ניתן להמיר בסוכר חום)
3 כפות קורנפלור
3 חלמונים
3 חלבונים
150 גרם שמנת
½ שקית ג`לטין
¼ כוס מים
כפית תמצית רום
גרידת קליפות לימון ותפוז טריות (חצי מכל אחד)
אופן ההכנה:
להמיס ב- ¼ כוס מים ½ שקית ג`לטין, לאחר מכן עוד 20 שניות במיקרוגל.
בסיר נפרד, להביא את מיץ התפוזים לרתיחה.
להמיס כף קורנפלור ב- 1/3 כוס מים, להוסיף למיץ התפוזים הרותח. להמשיך בהרתחה עד לקבלת פודינג סמיך. להסיר מהאש.
להוסיף את החלמונים בזהירות לתוך התערובת.
להקציף את החלבונים בנפרד עד לקבלת קצף יציב.
לקפל את תערובת הפודינג בעודה חמה לתוך קצף החלבונים.
להקציף שמנת. לקפל לתוך התערובת את השמנת המוקצפת ואת תמיסת הג`לטין.
להוסיף את גרידת קליפות ההדר ואת תמצית הרום.
לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
* הצעות הגשה:
בתוך גביעי יין או כוסות ויסקי מהודרות, ל"רפד" את התחתית עם קוביות שוקולד במילוי (תפוזים, שוקולד, שוקולד לבן, או כל טעם אחר המשתלב לטעמכם) או לחילופין עם חלקי עוגיות שבורות בטעמים (אוריאו, סנדביץ`, אלפחורס וכיוב`). לצקת מעל את קציפת התפוזים ומעל רוטב תותים/ פירות יער/ פרות הדר עפ"י טעמכם. לשמור בקירור עד להגשה. ניתן לפורר פנימה ומעל הקציפה שברי אגוזים ושקדים או לחילופין גרידת שוקולד.
בעת ההגשה להניח כדור גלידה (כשהקציפה מהווה 3/4 מכלי ההגשה) עפ"י טעמכם, מעל קצפת וגרידת קליפת תפוזים, וכמובן, הדובדבן שבקצפת בטופ
בקציפת וניל/שוקו אני ממליצה להכניס לתוך כלי ההגשה קרמבו וניל/שוקו. להפריד את העוגיה, לפוררה ולהניחה בתחתית כלי ההגשה, לשפוך מעל את הקציפה עד כ- 3/4 הגובה, להכניס פנימה את חלקו הקציפתי שוקולדי של הקרמבו כשהוא הפוך "עומד על הראש"
, לתת לקציפה לכסותו ומעליו לפזר גרידת שוקולד, קינמון או קליפת תפוז/לימון


לרגל ההתחדשות והגעתם של ימים חמים במיוחד, הקינוחים לחג הזה במגמת קינוחים קלילים, אווריריים וטעימים במיוחד

מתכון נפלא של קציפת תפוזים טעימה וקלילה. קינוח קל ומהיר להכנה, מתאים ביותר לאירוח לאחר ארוחת חג כבדה
רכיבים:
2 כוסות מיץ תפוזים
3 כפות סוכר (ניתן להמיר בסוכר חום)
3 כפות קורנפלור
3 חלמונים
3 חלבונים
150 גרם שמנת
½ שקית ג`לטין
¼ כוס מים
כפית תמצית רום
גרידת קליפות לימון ותפוז טריות (חצי מכל אחד)
אופן ההכנה:
להמיס ב- ¼ כוס מים ½ שקית ג`לטין, לאחר מכן עוד 20 שניות במיקרוגל.
בסיר נפרד, להביא את מיץ התפוזים לרתיחה.
להמיס כף קורנפלור ב- 1/3 כוס מים, להוסיף למיץ התפוזים הרותח. להמשיך בהרתחה עד לקבלת פודינג סמיך. להסיר מהאש.
להוסיף את החלמונים בזהירות לתוך התערובת.
להקציף את החלבונים בנפרד עד לקבלת קצף יציב.
לקפל את תערובת הפודינג בעודה חמה לתוך קצף החלבונים.
להקציף שמנת. לקפל לתוך התערובת את השמנת המוקצפת ואת תמיסת הג`לטין.
להוסיף את גרידת קליפות ההדר ואת תמצית הרום.
לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
* הצעות הגשה:
בתוך גביעי יין או כוסות ויסקי מהודרות, ל"רפד" את התחתית עם קוביות שוקולד במילוי (תפוזים, שוקולד, שוקולד לבן, או כל טעם אחר המשתלב לטעמכם) או לחילופין עם חלקי עוגיות שבורות בטעמים (אוריאו, סנדביץ`, אלפחורס וכיוב`). לצקת מעל את קציפת התפוזים ומעל רוטב תותים/ פירות יער/ פרות הדר עפ"י טעמכם. לשמור בקירור עד להגשה. ניתן לפורר פנימה ומעל הקציפה שברי אגוזים ושקדים או לחילופין גרידת שוקולד.
בעת ההגשה להניח כדור גלידה (כשהקציפה מהווה 3/4 מכלי ההגשה) עפ"י טעמכם, מעל קצפת וגרידת קליפת תפוזים, וכמובן, הדובדבן שבקצפת בטופ
בקציפת וניל/שוקו אני ממליצה להכניס לתוך כלי ההגשה קרמבו וניל/שוקו. להפריד את העוגיה, לפוררה ולהניחה בתחתית כלי ההגשה, לשפוך מעל את הקציפה עד כ- 3/4 הגובה, להכניס פנימה את חלקו הקציפתי שוקולדי של הקרמבו כשהוא הפוך "עומד על הראש"