קינוחים שהכין הרברונן - פרווה

קינוחים שהכין הרברונן - פרווה

הרברונן - ב- 2004 הכין ארוחת בת מצווה והעלה את המתכונים
ביניהם היו גם כמה קינוחי פרווה שנראה לי שימצאו חן בעיניכם ...
http://www.mathamim.co.il/index/redir.asp?id=669
זה במילים שלו -

פרפה שקדים במנות אישיות
קונים שקדים מסוכרים בחנות איכותית וקוצצים לפירורים לא הכי קטנים במעבד מזון
מקציפים 1 ריץ' עם מעט תמצית וניל
מקציפים 4 חלמונים עם מעט סוכר ושתי כפות רוזטה איכותית, למשך כרבע שעה, עד שמשלשים את נפחם
מקציפים 4 חלבונים עם מעט סוכר לקצף יציב
מקפלים התערובות זו לזו
שמים בכלים אישיים וזורים מעל כפית מפירורי השקדים
מקפיאים לילה לפחות
מנה מדהימה ממש


פרפה במילוי מרשמלו
הרעיון היה ליצור כחול ולבן בקומבינציה
הכחול הוא בדיוק כמו הלבן רק ששמים גם קצת צבע מאכל בהקצפת הריץ' והחלמונים
מקציפים 2 ריץ'
מקציפים 8 חלמונים עם 4 כפות סירופ תירס ושתי כפות ברנדי טוב עד שמשלשים נפח
מקציפים 4 חלבונים עם סוכר לקצף יציב
חותכים מרשמלו בצבע קונטרסטי, תוך איבוק כל הזמן באבקת סוכר, אחרת זה נדבק בצורה איומה לסכין
מקפלים הכל זה לזה
יוצקים לתבנית אינגליש (זו כמות לשתיים) מצופה בניילון נצמד
להגשה:
מוציאים
מורידים הניילון
מגישים עם כף ומסביב רוטב יין

נשיקות לבנות וכחולות
מתכון נהדר של מאקי
גם כאן, הכחול הוא כמו הלבן רק עם צבע מאכל
יוצא מאד מרשים

אותה כמות של חלבונים וסוכר
(ז.א אם השמשתי ב 5 חלבונים אשקול אותם ואותו משקל אשים סוכר)

עכשיו
לוקחים סיר עם מים חמים
מניחים את קערת המקסר שתקבל אדים לא במגע של אמבטיה וסאונה
אלא רק אדים
5 דקות
אחכ מקציפים עם קצת מלח תחילה לאט אחכ יותר מהר
מוסיפים סוכר
מגבירים מהירות
שוב מוסיפים אבקת סוכר
כשהקצף קשה קשה יופי
10 דקות לערך

מעבירים לשק זילוף (אני משתמש בשקיות של דפים, כאלה של 4A ושם צנתר. זול ופשוט ולא נקרע ולא כואב הלב לזרוק לפח)
יוצרים נשיקות
לתנור, 100 מעלות, בערך שעתיים (עד שיבש ונפרד בקלות מנייר האפייה, הצעה של אמירה בשם מאקי)
נשמר היטב בכלי אטום כמה ימים בטמפרטורת החדר במקום מוגן משמש ישירה


טירמיסו פרווה מדהים

אני יודע שיש מי שיראה בשם הזה חילול הקדש
כמה מחברי הטובים כמעט רגמו אותי באבנים על השיחמוש הנועז בשם המפורש אך ללא מסקרפונה
ולמרות זאת, העיקרון נשמר:

לתערובת:
מקציפים 2 ריץ' עם מעט תמצית וניל
מקציפים 8 חלמונים עם סירופ סוכר או דבש
מקציפים 8 חלבונים עם סוכר לקצף יציב
מקפלים הכל יחד
מחלקים לשניים:
באחד – מקפלים שבבי שוקולד מריר מעולה
בשני – מקפלים פקאנים מסוכרים גרוסים

למשרה לבישקוטים:
10 כפות מים רותחים
כף גדושה נסקפה מעולה
2 כפות וויסקי

שורים בקלילות את הבישקוטים (אחד אחד, שלא יהפכו פלאפים) במשרה ומסדרים בתבנית
יוצקים מעל תערובת א'
עוד שכבת בישקוטים כנ"ל
תערובת ב'
לילה במקרר מכוסה היטב
לפני ההגשה: מעל הכל פקאנים מסוכרים לחצויים
אין מילים


עוגת מוס שוקולד אפויה
(מ"על השולחן" האחרון)
10 ביצים מופרדות
חצי קילו שוקולד מריר איכותי
250 גרם מחמאה
רבע כוס קמח
חצי כוס סוכר

ממיסים שוקולד עם מחמאה במיקרו ומערבבים היטב
מקציפים חלמונים עם סוכר לקצף תפוח ומוסיפים פנימה הקמח והשוקולד ומערבבים היטב ובעדינות
מקציפים החלבונים ומקפלים פנימה
לתבנית 28, לתנור 170 מעלות, 20 דקות גג (מוציאים כשהאמצע רוטט)
מכסים ומצננים בטמפרטורת החדר
יוצקים מעל גנאש ביחס 1:1 שוקולד וריץ' (חילול הקדש שוב, אני יודע, אבל יצא נהדר)
למקרר ללילה
עשיר ונהדר


באמת הכל היה מוצלח מאד והכל גם מומלץ, לפי הטעמים האישיים


כל טוב,
רונן
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הזכרת לי נשכחות - זוכרת את הרברונן מתחלית הכרותי את עולם

הפורומים. התחלתי ב"מתכונים" של תפוז וזוכרת שכל מתכון שלו היה נהדר.
 
למעלה