קינוח טפיוקה טעים טעים

• פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
קינוח טפיוקה טעים טעים ../images/Emo3.gif

אז נתחיל במתכון: ל 4 מנות יפות 1/3 כוס גרגירי טפיוקה (קונים בחנויות טבע או תבלינים) 3 כוסות מים רותחים 4 כפות סוכר קמצוץ מלח 1 כוס נוזל קוקוס (1/2 פחית שימורים) קופסת שימורים של קוקטייל פירות או פירות העונה טריים חתוכים לקוביות אופן ההכנה: מרתיחים את המים עם הסוכר והמלח. כשהסוכר נמס מוסיפים את הטפיוקה. מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את חלב הקוקוס. מנמיכים אש להכי נמוכה ומבשלים 1/2 שעה תוך ערבוב מדי פעם. מעבירים לכלי הגשה ומקררים במקרר. לפני ההגשה שמים חתיכות פירות מעל הפודינג וטורפים

bali

New member
מנהל
ואחרי הבישול

המרקם של הפודינג נוזלי אבל סמיך, הטפיוקה נהיית שקופה ורכה כמו כדורוני ג'לי.

bali

New member
מנהל
ואחרי קירור - המנה המוכנה

טעים טעים טעים, טעם עדין של קוקוס, לא מתוק מדיי, מרענן וקליל.

bali

New member
מנהל
רק אציין שאחרי קירור הפודינג מתייצב כמו ג'לי

אבל ג'לי מאד קרמי. עדיין הוא יציב מספיק כדי שערימת הפירות לא תשקע בו.

YYY ענבל הרגת אותי ../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif

נראה סופר מעולה מאיפה קונים את הטפיוקה?

bali

New member
מנהל
../images/Emo13.gif טפיוקה אפשר למצוא בחנויות טבע

וגם בחנויות תבלינים טובות או בסופרים שמחזיקים כל מיני דברים מיוחדים (למשל טיב טעם). אני אישית מצאתי את הטפיוקה דווקא בסופר של חרדים בירושלים שנקרא "סופר ספיר". וזה באמת יוצא ממש טעים וקל מאד להכנה, ודי נחמד ישי לו מרקם כדורי כזה אבל רך רך. בארה"ב עושים כמו שייקים של פירות כאלה שמוסיפים להם כדורוני טפיוקה מבושלים, והמשקה נקרא BUBBLE DRINK, כלומר משקה בועות
.

bali ו☼../images/Emo45.gif../images/Emo71.gif../images/Emo71.gif../images/Emo71.gif../images/Emo71.gifמעדןןןן|לב

שישני

New member
חלב קוקוס או קרם קוקוס?

במה עדיף להשתמש- בחלב קוקוס או קרם קוקוס? קרם קוקוס יותר סמיך ובעצם כמו שמנת לעומת חלב.. תודה מראש ( - :

bali

New member
מנהל
על הפחית שקניתי היה כתוב נוזל קוקוס

לדעתי זה כמו חלב קוקוס ולא הקרם הסמיך יותר.

למעלה