קרם תפוזים....
כבר מחפשת את המתכון שפירסמתי פעם.
בקישור הזה
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/178167101/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c_%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%90%d7%95%d7%aa/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d[/URL]
ומעתיקה לכאן:
בקישור ומעתיקה / מתקנת כאן. (בקישור יש גם תמונה)
[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=75&MessageId=151483788[/URL]
קרם תפוזים...
מאת: raya
12/04/11 18:52
[קרם תפוזים]
מתכון שכבר נתתי לא מזמן (לפני שבוע) כאן.
מעתיקה שוב וממליצה להיכנס לקישור לקרוא את הטיפים והקישורים שבהודעה.
קרם תפוזים.... 05/04/11 20:02
מאת: raya
אני מכינה בכל שנה בפסח, לא בגלל הכשרות, אלא כי הקינוח הזה לא "כבד" אחרי ארוחה דשנה.
נושא : בבקשה... קרם תפוזים
שולח : raya1
תאריך כתיבה : 22/04/2006 21:50:45
מתוך הספר של בלנדר מקל תוצרת ESGE. כיום משווק עם השם BAMIX
הבלנדר נקרא zauberstab , בעל 3 דסקיות הניתנות להחלפה.
אחד - סכין כמו בבלנדרים הרגילים.
השני - שייבה עגולה ללא חורים להקצפת קצפת וכדומה - עם זה מכינים את הקרם.
השלישי שייבה כנ"ל עם חורים (נקרא quirl) להכנת מיונית.
לליטר מיץ תפוזים:
4 כפות (כ-50 גרם) קמח תפוחי אדמה.
3 ביצים גדולות (אפשר 4).
175 גרם סוכר (אני שמה כוס אחת).
קליפת לימון/תפוז בנדיבות.
לשים בסיר כ- ¾ מכמות המיץ, להוסיף ביצים וסוכר.
עם שארית המיץ לערבב את קמח תפ"א ולהוסיף לסיר.
לערבב כל זמן הבישול, עד שמגיעים לרתיחה או לסמיכות הרצויה.
מומלץ להגיש עם אגוזים/שקדים טחונים דק.
ניתן לעשות עם מיץ לימון, למהול אותו עם מים עד לחמיצות המתאימה.
רעיה
בזמנו דוד ממיתר כתב שהכין את הקינוח ללא הקצפה תוך כדי הבישול, אלא לאחר הבישול.
מצרפת קישור להערה שלו.
הקינוח הוכן על ידי דוד ממיתר גם עם תות שדה.
כיום בלנדר המקל זה נקרא bamix.