קינוח כשר לפסח ופרווה

  • פותח הנושא r5566
  • פורסם בתאריך

r5566

New member
קינוח כשר לפסח ופרווה

מחפשת רעיונות לקינוח לליל הסדר שיהיה גם כשר לפסח וגם פרווה. יש רעיונות?
 

raya

Well-known member
קרם תפוזים....
כבר מחפשת את המתכון שפירסמתי פעם.
בקישור הזה
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/178167101/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c_%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%90%d7%95%d7%aa/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d[/URL]
ומעתיקה לכאן:

בקישור ומעתיקה / מתקנת כאן. (בקישור יש גם תמונה)
[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=75&MessageId=151483788[/URL]

קרם תפוזים...
מאת: raya
12/04/11 18:52
[קרם תפוזים]
מתכון שכבר נתתי לא מזמן (לפני שבוע) כאן.
מעתיקה שוב וממליצה להיכנס לקישור לקרוא את הטיפים והקישורים שבהודעה.

קרם תפוזים.... 05/04/11 20:02
מאת: raya

אני מכינה בכל שנה בפסח, לא בגלל הכשרות, אלא כי הקינוח הזה לא "כבד" אחרי ארוחה דשנה.

נושא : בבקשה... קרם תפוזים
שולח : raya1
תאריך כתיבה : 22/04/2006 21:50:45


מתוך הספר של בלנדר מקל תוצרת ESGE. כיום משווק עם השם BAMIX

הבלנדר נקרא zauberstab , בעל 3 דסקיות הניתנות להחלפה.

אחד - סכין כמו בבלנדרים הרגילים.

השני - שייבה עגולה ללא חורים להקצפת קצפת וכדומה - עם זה מכינים את הקרם.

השלישי שייבה כנ"ל עם חורים (נקרא quirl) להכנת מיונית.

לליטר מיץ תפוזים:

4 כפות (כ-50 גרם) קמח תפוחי אדמה.

3 ביצים גדולות (אפשר 4).

175 גרם סוכר (אני שמה כוס אחת).

קליפת לימון/תפוז בנדיבות.

לשים בסיר כ- ¾ מכמות המיץ, להוסיף ביצים וסוכר.

עם שארית המיץ לערבב את קמח תפ"א ולהוסיף לסיר.

לערבב כל זמן הבישול, עד שמגיעים לרתיחה או לסמיכות הרצויה.

מומלץ להגיש עם אגוזים/שקדים טחונים דק.

ניתן לעשות עם מיץ לימון, למהול אותו עם מים עד לחמיצות המתאימה.

רעיה
בזמנו דוד ממיתר כתב שהכין את הקינוח ללא הקצפה תוך כדי הבישול, אלא לאחר הבישול.
מצרפת קישור להערה שלו.
הקינוח הוכן על ידי דוד ממיתר גם עם תות שדה.
כיום בלנדר המקל זה נקרא bamix.
 
הרבה רעיונות...

כמעט כל קינוח ניתן להמיר בקלות לפרווה וגם לכשר לפסח
מבלי לפגום בטעם ובמרקם.
דוגמאות:
גלאסה פיסטוק
טרין שוקולד ומרנג
מוס תותים
פרפה דבש ואגוזי לוז
מקפא אגוזי לוז
פרפה גלאסה- שוקולד, קרם וניל נשיקות ואגוזים (אצלנו בסדר)
Blanc-Mange
טירמיסו
מוסים על בסיס פרי
פודינג טפיוקה וחלב קוקוס (גם שוקולד)
דליס שוקולד
עוגת אגוזי מלך מאגוזים ושוקולד בלבד ושכבות גנאש (אצלנו בסדר)
עוגת שקדים
עוגת שוקולד וקרוקנט אגוזים בסגנון נמסיס (אצלנו בסדר)

ועוד הרבה.
 

r5566

New member
תודה לשניכם!


 

shronyor35

New member
קינוח טעים ,לסיום ליל-הסדר,(יש להכין ערב מראש.)

&nbsp
עוגת מצות ללא אפייה:(גודל תבנית תנור האפיה יתאים.)
&nbsp
3 שכבות של מצות רטובות ביין ,ומצופות בקרם-גנאש :
הקרם עשוי מקוביות שוקולד מריר -פרווה ,מומס על אדים, ושמנת מתוקה ריץ-פרוה .
לאחר איחוד הקצפת לשוקולד המומס, מורחים שכבה מהקרם על שכבת מצות שמרטיבים ביין אדום ואת המצות הרטובות מניחים זו ליד זו בתבנית .
יוצקים מעליהם חלק מהקרם ומישרים בעזרת מרית /כף.
ומרטיבים עוד מצות ביין,ומניחים בצפיפות זו ליד זו,מעל הקרם לקבלת שכבה שנייה.
אותו הדבר שכבה שלישית,ואותה מצפים בקרם, ומעליו קצפת, ולפזר שוקולד מגורר.
(או רק עם קרם ופתיתי-קוקוס.) אפשר מעל הקרם להניח דובדבנים לקישוט.
&nbsp
מצננים לפחות 10 -שעות במקרר,(לילה במקרר),למחרת חותכים לריבועים, ומגישים .
&nbsp
בכמה דקות של הכנה ,ללא צורך באפייה, מתקבלת עוגת מצות נהדרת וצוננת,
שספוגה בקרם עם קצפת רכה וטעימה.
עוגה קלילה ולא מכבידה שמתאימה לסיום ארוחת-החג.
תכינו ותהנו.
&nbsp
&nbsp
 

נטעליג

New member
ממשיכה למרות שכבר ענו (וגם יש לי שאלה בנושא): שוקולד\ מים

(נקרא גם קינוח שוקולד בשני מרכיבים,לגגל, יש הרבה מתכונים, כולם אותו שטאנץ),
ואם אין בעיה עם קוקוס כמרכיב לאוכלי קטניות: קוקוסיות תפוחי אדמה (ממתק בואנטי) שאפשר להכין גם כקוביות במנז'טים. זה לא מוזר כמו שזה נשמע, מבטיחה.
 

ybo4

New member
עוד שלושה משלי

עוגת מצות - אצלנו אוהבים בנוסח עדות בתי הילדים מהקיבוץ (אפשר להכין בגרסה פרווה)
עוגת מרנג וקצפת צמחית עם תותים - מרשימה מאוד וגם טעימה כמובן
ועוגת סולת בגרסתה הפסחית (עם קמח מצה) - עוגה בלקנית במקורה. קלה יחסית להכנה ופרווה לגמרי
 

shronyor35

New member
ybo4 יופי של רעיונות! יש לך את מתכון לעוגת המרנג ?

אם כן ,אשמח אם תוכלי להקליד אותו.
 

ybo4

New member
הכי פשוט שיש

מצרכים:
חלבונים מ6 ביצים
כוס סוכר (אפשר גם פחות לדעתי)
תמצית וניל טובה - כמה טיפות
2 שמנת מתוקה (כן זו עם ה-38%...) - לפרווה פשוט להחליף בקצפת צמחית.
עוד חצי כוס סוכר
כחצי קילו תותים
הכנה:
מומלץ יום מראש - ביצים בטמפרטורת החדר להפריד. להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר, להוסיף עוד רבע כוס וכמה טיפות תמצית וניל. ואז את רבע הכוס האחרונה. קצף קשה ומבריק.
ליצור עיגול על נייר אפיה בגודל התבנית שלך פחות מספר מילימטרים.
בנוסף אני מכינה עיגול מעט גבוה בלי מרכז, כך שבסוף העוגה ניראית כמו כתר.
מהמרנג שנותר אני מכינה קצפיות, לאחר הוספת קוקוס טחון ואף כמה טיפות של צבע מאכל אדום.
אפשר במקום להכין עיגול מלא נוסף ואז יש שתי שכבות מובחנות של העוגה.
לאפות בתנור בחום של 100 מעלות עד שיבש ממש.
להוציא, להפריד מנייר האפיה ולשמור לאחר צינון מלא עטוף בניילון.
ביום ההכנה:
להקציף את השמנת המתוקה עם כחצי כוס סוכר (עדיף דק, אבל גם רגיל הולך)
לשמור בקירור.
ההרכבה - עדיף כשעה לפני ההגשה, אפשר להרכיב בתום הארוחה, או להרכיב עד שעתיים-שלוש לפניה:
מניחים על צלחת הגשה את העיגול התחתון של המרנג,
מורחים עליו שכבה לא עבה של קצפת
מניחים את העיגול הפתוח ומסדרים מעל לשכבה הראשונה של הקצפת תותים חתוכים בצורה נאה, מכסים בשאר הקצפת ומסדרים למעלה עוד מעט תותים.
מגישים.
 

ybo4

New member
וכמובן

שהמרנג (וגם הסועדים) יאהב אם תזלפי מספר טיפות של מיץ לימון לחלבונים תוך כדי הקצפה. גם מסייע בהקצפה וגם אולי משהו מהטעם הנהדר מנטרל מעט את המתיקות
 

ybo4

New member
אינני בטוחה שהסברתי את עצמי מספיק טוב

העוגה מצולמת אצלי מיד אחרי שיצאה מהתנור.
ההסבר שלי להכנת מרנג כמובן שאינו מקצועי. הסברים הרבה יותר טובים ברשת.
אבל אני בטוחה שאינך זקוקה להסבר שלי להכנת המרנג, אלא רק להרכבת העוגה.
בתיאבון

 

נטעליג

New member
אולי את מכירה עוגה בלקנית על בסיס שקדים טחונים?

זוכרת שראיתי כאן משהו כזה, אבל לא את מקור המתכון או מי הביא\ה.
נשמע מוכר?
 

ybo4

New member
מצטערת

ההכרות שלי עם המתכון הבלקני היא דרך חבר שלימד אותי.
אבל מניסיון אני מנסה מספר חיפושי גוגל עם שמות המרכיבים והמידע המועט שיש לי ומוצאת. לא תמיד את המתכון הכי טוב, אבל כיוון...
 
למעלה