קינוח לחולי סכרת

לילית 100

New member
קינוח לחולי סכרת

אני מארחת בחג ואחת מאורחי חולת סכרת. חאני מעוניינת להכין קינוח שגם היא תוכל לאכול. אשמח אם תוכלו לעזור לי לתת לי מתכון או להפנות אותי לאתר מתאים. המון המון תודות וחג שמח לכולם. לילית
 

pirge

New member
תפוחי עץ ממולאים אפויים ביין

תפוחים אפויים מעדן לחג.ו pirge ו 16:17 | 14/04/05 משאירים את הקליפה מתפוחי גרנד קולפים מסביב לתפוח פס של חצי ס"מ (זה מונע בקיעתו של התפוח בזמן האפיה) מנקים את פנים התפוח אבל משאירים חלק ממנו. מכינים מלית: שברי אגוזים:צימוקים:שוקולד צ'יפס:חלבה:מרשמלו: בסקויטים שבורים:בוטנים לא מלוחים:פירות יבשים קצוצים: שמים בקערה את מה שבחרתם. מה שאוהבים. ומוסיפים: מיץ לימון מעט סוכר וקינמון, ו2 כפות דבש. מערבבים. ממלאים את התפוחים במלית. מסדרים אותם עם הפתח למעלה בתבנית פיירקס בצורה צפופה. שמים על כל תפוח חצי כפית מרגרינה \ חמאה. ממלאים את התבנית ביין מהול במים אני גם שמה סוכר,טועמת להגיע לטעם טעים. היין והמים--- שיגיעו עד גובה חצי מהתפוחים. מכניסים לאפיה בחום 175 מעלות. בודקים אחרי 25 דקות. התפוח צריך להיות רך. מגישים עם גלידה\קצפת\ פירגה.
 

pirge

New member
עוגת סברינה במלית תותים בקצפת תותים-ללא סוכר

סברינה ריבה וקצפת----- pirge / אוכל חלבי [מצורף קובץ jpg] ו 07:18 | 27/04/07 המלצה-פשוט נהדרת. עוגת סברינה ריבה וקצפת – אפשר להכין גם ללא סוכר להכין יום לפני ההגשה לשמור במקרר (לא בפריזר) תבנית קפיץ עגולה – משומנת- מס' 24 - לא מתאים לשום תבנית אחרת . מאת:פירגה 5 ביצים גדולות 5 כפות "כמו סוכר" או 5 כפות סוכר 5 כפות פרורי לחם - ובפסח קמח מצה לרוטב: כוס מים 7 מ"ל סירופ "דיאטיפ" - או 1/2 כוס סוכר כף ליקר/יין ציפוי העוגה: 1/2 צנצנת ריבת פירות קונפיטורה ללא סוכר או ריבה עם סוכר מקציפים: שמנת מתוקה 3/4 כוס חלב אינסטנט פודינג וניל של מרמולייט או אינסטנט פודינג רגיל 3 כפות "כמו סוכר" או 3 כפות סוכר הכנת העוגה: מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד שמתחיל להיות קצף להוסיף את ה"כמו סוכר" או הסוכר ולהקציף ביחד להוסיף ביד או במהירות מאד איטית במיקסר---- בעדינות-בעדינות רבה את החלמונים ופירורי הלחם/קמח מצה . לאפות בחום 175 מעלות -20 דקות בדיוק. העוגה משחימה ומוכנה (אפשר לבדוק בשיטת הקיסם) כשהעוגה מוכנה וחמה מיד לצקת את הרוטב הקר על העוגה החמה ---- בכף באופן שווה על פני העוגה. לקרר את העוגה למרוח ריבה רכה לצפות בקצפת לציפוי: לגרר קוביות שוקולד אפשרות אחרת לציפוי וקרם תותים ע"פ רעיון של רננות לנקות ולחתוך לפרוסות סלסלת תותים להשרות חצי שעה עם 3 שקיות תחליף סוכר או 5 מ"ל "דיאטיפ"------ או 6 כפות סוכר לצקת על העוגה את הסירופ עם כוס המים הסוכר והליקר וגם את הסירופ שנוצר מהתותים להוריד כוס תותים לקרם ואת היתר לפזר באופן שווה על העוגה להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר או 2 שקיות תחליף סוכר ולהוסיף את כוס התותים הפרוסים להקציף ביחד עד לקבלת קרם. למרוח את הקרם הורוד על התותים לשמור במקרר. תהנו. .
 
מנסיון בסוכרתיים סוג 1

אפשר לאכול קינוח ואוכל רגיל כמו כולם רק נותנים איסולין בהתאם
 
למעלה