פרוונתי ויצא מעולה. שונה וטעים. היה הצלחה גדולה. מומלץ להוציא מהפריזר בתחילת הארוחה כדי שיהיה יותר קל לחתוך
קינוח מנגו עם שוקולד
המרכיבים (תבנית 30X20 ס"מ)
לתחתית
מלית
ההכנה
1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או בניילון נצמד.
2. התחתית: שמים את העוגיות והחמאה בקערת מעבד המזון וטוחנים למרקם אחיד. מעביריםלתבנית, מיישרים ומהדקים לתחתית. מאחסנים במקפיא 30 דקות.
3. המלית: שמים בקערת מעבד המזון 1/4 2 כוסות (350 גרם) מהמנגו ואת יתרת מרכיביהמלית וטוחנים לקרם אחיד.
4. מפזרים על תחתית העוגיות את חתיכות המנגו הנותרות. יוצקים עליהן את הקרם. מאחסניםבמקפיא 5 שעות לפחות (עד 3 ימים, מכוסה).
5. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד ואת נוזל הקוקוס וממיסים במיקרוגל בהדרגה, עדשמתקבל קרם חלק.
6. מוציאים את התבנית מהמקפיא, יוצקים את הציפוי ומיישרים אותו מיד על פני העוגה (הואיתקשה במהירות, כי העוגה קפואה). מכסים ומאחסנים במקפיא עד למועד ההגשה.
7. מוציאים מהמקפיא כ־10 דקות לפני ההגשה. חותכים לקוביות ומגישים
קינוח מנגו עם שוקולד
המרכיבים (תבנית 30X20 ס"מ)
לתחתית
- 350 גרם עוגיות, מומלץ עוגיות שיבולת שועל (אפשר לל"ג/טבעוני)
- 8 כפות חמאת/שמן קוקוס (או 90 גרם חמאה מומסת)
- כ־1/4 3 כוסות (כ־500 גרם) קוביות מנגו קפוא או
מלית
- כ־1/4 3 כוסות (כ־500 גרם) קוביות מנגו קפוא או טרי
- 1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס 17% שומן לפחות (או 1 מכל שמנת מתוקה)
- 3 כפות סוכר
- 1 שקיק סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1/4 כוס נוזל או קרם קוקוס (או שמנת מתוקה, 15% שומן ומעלה)
ההכנה
1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או בניילון נצמד.
2. התחתית: שמים את העוגיות והחמאה בקערת מעבד המזון וטוחנים למרקם אחיד. מעביריםלתבנית, מיישרים ומהדקים לתחתית. מאחסנים במקפיא 30 דקות.
3. המלית: שמים בקערת מעבד המזון 1/4 2 כוסות (350 גרם) מהמנגו ואת יתרת מרכיביהמלית וטוחנים לקרם אחיד.
4. מפזרים על תחתית העוגיות את חתיכות המנגו הנותרות. יוצקים עליהן את הקרם. מאחסניםבמקפיא 5 שעות לפחות (עד 3 ימים, מכוסה).
5. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד ואת נוזל הקוקוס וממיסים במיקרוגל בהדרגה, עדשמתקבל קרם חלק.
6. מוציאים את התבנית מהמקפיא, יוצקים את הציפוי ומיישרים אותו מיד על פני העוגה (הואיתקשה במהירות, כי העוגה קפואה). מכסים ומאחסנים במקפיא עד למועד ההגשה.
7. מוציאים מהמקפיא כ־10 דקות לפני ההגשה. חותכים לקוביות ומגישים