קינוח פרג לארוחה הונגרית

• פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך

liti

New member
קינוח פרג לארוחה הונגרית

בשבת שעברה קיבלתי עוגת פרג נפלאה, שמשום מה זנחתי אותה בצד ושכחתי ממנה לגמרי. עכשיו כשנזכרתי, חשבתי להכין ממנה כדורים, משהו בסגנון כדורי שוקולד, שישמשו כקינוח לארוחה הונגרית שמתוכננת למחר או מחרתיים. האמת שזה ממש לא חייב להיות כדורים, אלא כל דבר שיתאים לקינוח. את העוגה אני לא יכולה להגיש כיוון שהבצק החל להתקשח. העוגה עשויה משכבה עבה מאוד של פרג ומשתי שכבות בצק עשיר בחמאה. מצרפת לכם תמונה כדי שתראו על איזו כמות פרג מדובר. ניתן כמובן להפריד בין הפרג לבצק לטובת המתכון. יש למישהו רעיון?

טומי*

New member
השאלה אם את רוצה להכין......./images/Emo35.gif

כדורי שוקולד ? או פונץ'? הייתי מציע להוסיף רום אמיתי ולא כזה פשוט של הבקבוקים הקטנים. קצת קקאו,ואם יש לך קצת בסקויטים...הכל לבלנדר,אפשרי להוסיף גם צימוקים ושברים של שוקולד מריר. הטעם של הפרג מאוד דומיננטי,לכן עם הרום אפשר קצת לנטרל אותו.כדורי פונץ' טובים...אם יש בהם הרבה מרכיבים והרבה רום

liti

New member
כמה רום צריך לכמות הזו?

נראה לי שזה ייצא שיגעון!

../images/Emo91.gifריענון עוגת הפרג

לLITI שלום, כדי לרענן את עוגת הפרג תיפריסי לפרוסות לעובי הרצוי תחממי במיקרו גל במשך כ15 שניות תוסיפי בכל צלוחית ע"י העוגה גלידת וניל או שוקולד. בתיאבון ושבוע טוב מורה

liti

New member
../images/Emo51.gif והתייעצות לגבי הארוחה

הארוחה היא ארוחת היכרות עם האוכל ההונגרי, לבקשת חברותי היקרות שכל הזמן שומעות ממני כמה האוכל הזה טעים. בתפריט שתי מנות עיקריות הונגריות- מרטש (בלי בשר) וקפושטש טסטה (אטריות עם כרוב), ולקינוח כדורי פרג. שקלתי להוסיף עוד מנה אך לאחר התייעצות עם האורחות המכובדות הגענו למסקנה שבשביל חבורת בנות שחלקן בדיאטה (תמידית כמובן) הכמות הזו מספיקה, וגם ככה זו ארוחת היכרות כך שאין טעם להגזים או להעמיס מנות. מה שחסר לי בתפריט זה ירקות. נראה לי קצת בעייתי להביא לחבורת בנות שרגילות לאוכל הישראלי שתמיד מכיל סלט או ירק ארוחה חסרת ירקות, אך אני לא מצליחה לחשוב על משהו הונגרי שמתאים לזה (מן הסתם זה בגלל שאצלנו אף פעם לא אוכלים ירקות על אוכל הונגרי!) אולי למישהו יש רעיון לסלט או ירק בסגנון הונגרי שיוכל להתאים לתפריט ויהיה מוכן עד מחר בערב?

liti

New member
למה את מתכוונת?

אפשר מתכון, והאם זה יהיה מוכן עד מחר בערב?

ugorka salata../images/Emo53.gif

לLiti שלום, את יכולה להכין סלט מלפפונים טריים כשעה לפני הארוחה אופן ההכנה:קלפי מלפפונים טריים וצעירים לפרום לפרוםות דקות להמליח ולסחוט כעבור כעשר דקות, לפרום בצל ופלפל מזן נהריה לערבב ולהכין רוטב חמוץ מתוק לערבב מים עם חומץ או מיץ לימון להוסיף סוכר לפי הטעם לערבב ובםוף ליזרות מלמעלה מעט פפריקה אדומה. בתיאבון ובילוי נעים עם החברות מרוזנטל בלייר ורה

liti

New member
תודה ורה!

אני מכירה את הסלט בגירסא קצת שונה, בלי פלפל ובלי פפריקה, אך בהחלט נראה לי שאאמץ את המתכון שלך. חוויות יגיעו בהמשך השבוע!

liti

New member
שאלה אחרונה לגבי הסלט ועדכון פרג

מה דעתכם- האם עדיף להכין את הסלט היום כדי שיספוג את הטעמים או לחכות למחר? ועדכון לגבי כדורי הפרג- הכנתי כדורים ויצא מצויין! פוררתי את העוגה (את הפרג והבצק), הוספתי 3 כפות רום (בקרדי, בהמלצת טומי), המסתי שוקולד מריר עם חצי חבילת חמאה (כ- 50 גרם) ועם חצי קופסה שמנת לבישול (האלטרנטיבה כשאין בבית שמנת מתוקה) ערבבתי הכל ביחד והוספתי פקאנים מסוכרים כתושים. הכנתי עיגולים בעזרת כלי לגלידה והכנסתי לשעה לפריזר, הוצאתי לטעום, קישטתי בעלה מנטה והגשתי לטעימות לבעל ולחבר שלו שנמצא איתנו והתוצאה נפלאה!

julianna27

New member
סלט מלפפונים

אני לא מוסיפה פלפלים לסלט מלפפונים .זה כנרא המצאה ישראלית?

הדוציקם

New member
../images/Emo7.gifשבוע טוב לא טוב להכיר את

האוכל ההונגרי לאחר ההכרות הולכים לשומרי משקל

reuven4u

New member
יש לך את המתכון של העוגה המקורית?

ניראת לי טעימה מאוד...

liti

New member
לצערי לא...

זו עוגה מקונדיטוריה. מקווה להספיק ולהעלות לכם בהמשך היום תמונות מהארוחה שסחטה מחמאות רבות!

למעלה