קינוח פרווה

SimplyMe1

New member
קינוח פרווה

שלום לכולם,

אני צריכה להביא ביום שבת הקרוב קינוח פרווה, מחפשת משהו שאינו כבד מדי כמו התעסקות עם טחינה, עוגיות אגוזים חלב קוקוס וכו'.
משהו ממצרכים פשוטים שאפשר לקנות בשישי במכולת, עדיפות לעוגה אבל אפשרי גם משהו אחר.
יש מתכון לעוגת שוקולד פרווה טעימה, קלילה וקלה ופשוטה להכנה?
בדר"כ מכינה כמובן עם שמנת ושוקולד חלבי ולא פרווה.

תודה מראש!
 

bali

New member
מנהל
עוגת שוקולד עסיסית פרווה

עוגת שוקולד עסיסית פרווה

1 כוס שמן
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1/2 כוס אבקת קקאו
כוס קמח אוסם תופח או כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה
חצי מיכל שמנת צמחית (ריצ', השף הלבן, יש גם של אלפרו)

לציפוי:
100 גרם שקולד מריר
החצי השני של השמנת הצמחית.

לערבב במיקסר: כוס שמן, 4 ביצים, 2 כוסות סוכר, 1/2 כוס קקאו וכוס קמח אוסם.
להוסיף 1/2 כוס שמנת צמחית ולערבב.
לשפוך לתבנית עגולה מס' 26 או 24 משומנת קלות (בתבנית 24 העוגה תצא גבוהה יותר)
לאפות בחום של 170 מעלות בערך 30-40 דקות (לעשות בדיקה עם קיסם וכשהוא יוצא יבש ממרכז העוגה היא מוכנה).

לציפוי:
לחמם את יתרת השמנת במיקרוגל או בסיר קטן, עד כמעט רתיחה, אבל לא להרתיח לגמרי כי השמנ עלולה להתפרק. לשבור את השוקולד לקוביות ולהוסיף לתוך השמנת החמה. לחכות 2 דקות ולערבב היטב לציפוי שוקולד חלק אחיד ומבריק ולשפוך על העוגה כשהציפוי עדיין חם והעוגה חמה גם כן (הציפוי ייספג קצת בעוגה. אם רוצים שהציפוי לא ייספג מקררים את העוגה לטמפ' החדר לפני שמכינים את הציפוי ומוזגים אותו).
כשהעוגה מתקררת קצת, לכסות בניילון נצמד או נייר כסף ולשמור במקרר.
 

SimplyMe1

New member
תודה ענבל!

כבר הולכת למדוד את התבנית החד"פ שיש לי בבית,
אני מקווה שהיא כן 24, למרות שיש מצב שהיא 26.
אם אוסיף ביצה העוגה תצא גבוהה יותר ב26?
 

SimplyMe1

New member
ושאלה נוספת-יש לי שוקולית בבית

וארצה להפחית מכמות הסוכר;
להוריד לכוס 1 זה בסדר,לא? והשאר שוקולית
 

bali

New member
מנהל
תשובות

אם תחליפי לשוקולית, כוס סוכר זה בסדר.
לגבי הגדלה מ 24 ל 26, עוד ביצה לא תהיה משמעותית מספיק, צריך להגדיל כמויות של כל החומרים ב 20-25%.

שמחה לעזור
 
למעלה