קינוח קל להכנה בכוסית

קינוח קל להכנה בכוסית

הי כולם! אשמח לעזרתכם/ן: זקוקה לרעיונות לקינוחים בכוסיות קטנות ואישיות.
בקרוב חוגגים אירוע בבית לכמאה וחמישים איש.
זקוקה מאד למתכונים קלים להכנה (אין לי ניסיון באפייה ובבישול) שאפשר בקלות יחסית להכין בכמויות גדולות.
רעיונות? מישהו?
תודה- ריקי.
 

bali

New member
מנהל
כמה רעיונות

ג'לי עם חתיכות פירות (טריים או משומרים)

מוס גבינה (כמו הגבינה בעוגת גבינה קרה) ופירורים/רוטב פירות (כמו ציפוי אוכמניות, פירות יער וכ"ו)

מוס שוקולד על בסיס גנאש מוקצף (המסה של שוקולד בתוך שמנת מתוקה, קירור לכמה שעות ואז הקצפה עם עוד קצת שמנת מתוקה לקבלת מוס.
אפשר לשלב מוס מסוגי שוקולד שונים (מריר, חלב, לבן) בשכבות, אפשר לשלב תוספות קראנצ'יות כמו אגוזים וכיו"ב בין שכבות מוס, אפשר להוסיף טעמים למוס כמו תפוז, קפה, נוגט וכיו"ב.

אם משהו ממה שציינתי מוצא חן בעינייך ואת רוצה מתכון, תגידי.
 
נשמע מעולה

תודה, נשמע מעולה.
אשמח לקבל מתכון של משהו קל להכנה.
ועוד שאלה: מדובר באירוע בשבת, כך שעלי לסיים להכין את הקינוחים ביום שישי.
האם עדיין אפשרי לשלב שכבות קרנצ'יות או שהן ירטבו במהלך ההמתנה להגשה?
שוב תודה
ריקי
 

bali

New member
מנהל
כל מה שכתבתי די קל להכנה.

לגבי השאלה על הקראנצ'יות, במקרה כזה שההכנה היא יום מראש, אכן מה שאמור להיות קראנצ'י יתרכך בקירור, אז אפשר לוותר או לפזר רק למעלה ביום האירוע עצמו (אם זה מותר מבחינה הלכתית).

אני אתן לך מתכונים שתצטרכי להכפיל לפי הצורך, תלוי בגודל הכלים החד פעמיים בהם תשתמשי ובכמה יחידות מכל סוג תרצי (לא צריך להכין 150 יחידות מכל סוג, לא כל אורח/ת יאכלו מכל הסוגים)

את המתכונים אצרף בנפרד
 

bali

New member
מנהל
ג'לי עם פירות

1 חבילה ג'לי בטעם שרוצים ויתאים לפירות (אננס עם ג'לי אננס, קוקטייל עם איזה טעם שרוצים, יכול להיות גם פטל או תות או משמש)
2 כוסות מים רותחים
1/2 קופסת שימורים של קוקטייל פירות/אננס חתוך/אפרסקים/משמשים משומרים או כל פרי אחר שרוצים (אפשר גם פרי טרי ולא משומר), חתוך לקוביות ומסונן מנוזלים.

מסדרים את כלי ההגשה האישיים על מגשים, מניחים בכל כלי קצת פירות חתוכים ומסוננים.
מערבבים בקערה את אבקת הג'לי עם 2 כוסות מים רותחים ומוזגים בזהירות לכל כלי מהג'לי מעל הפירות.
מעבירים למקרר לייצוב והתקררות, שעתיים בערך.
אם הג'לי יישאר במקרר לכל הלילה, כדאי לכסות את המגש בניילון נצמד אחרי שהג'לי התקרר התייצב, כדי שהוא לא יקבל ריחות של מאכלים אחרים.
 

bali

New member
מנהל
קרם גבינה

500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה
גרידה מלימון או מתפוז
כפית תמצית וניל

טורפים יחד את הגבינה, הסוכר, אינסטנט פודינג, גרידת לימון/תפוז ותמצית וניל.
מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים אותה לתוך תערובת הגבינה.

כתוספת לקרם הגבינה הזה אפשר לשלב בין השכבות או מעל הקרם מעט קונפיטורה של פירות אדומים (דובדבנים, פטל, פירות יער, תות) ו/או ביסקוויטים מרוסקים בתחתית. אני אוהבת להשתמש בקונפיטורות של סן דלפור, כיוון שהן ללא תוספת סוכר והטעם הוא של הפרי נטו.

ממלאים את הכלים האישיים בקרם הגבינה בעזרת כפית או שק זילוף, ומשלבים גם קונפיטורת פרי ו/או פירורים. מקררים היטב, רצוי לכסות את המגש עליו הכלים האישיים בניילון נצמד כדי שהמוסים לא יקבלו ריח. הקירור ייצב את הקרם בזכות הפודינג.
 

bali

New member
מנהל
מוס שוקולד מגנאש מוקצף.

גנאש שוקולד

1 מיכל שמנת מתוקה
200-350 גרם שוקולד בהתאם לסוג השוקולד - מריר 200 גרם, חלב 300 גרם, לבן 350 גרם
תוספי טעם אם רוצים - סרט קליפת תפוז, מנת אספרסו, ליקר כלשהו

להקצפה - 1/2-1 מיכל שמנת מתוקה נוספים

מרתיחים מיכל שמנת, ואם רוצים מוסיפים לו קליפת תפוז (אם זה מתאים לטעם המוס שרוצים).
מפרקים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוזגים מעל את השמנת הרותחת, ממתינים 2 דקות ומערבבים היטב עד שמתקבל רוטב שוקולד אחיד ומבריק קצת. אם מוסיפים אספרסו או ליקר, מוסיפים אותו עכשיו ומערבבים היטב.
מכסים ומקררים לפחות 3-4 שעות, עד שהגנאש מתקרר לגמרי ומסמיך.
מעבירים למיקסר ומקציפים תוך כדי הוספה של 1/2-1 מיכל שמנת מתוקה, עד שמתקבל מוס אוורירי יותר אך עדיין יציב.

מזלפים או ממלאים כלים אישיים בעזרת כפית/כף.

אם רוצים לעשות שכבות של יותר ממוס אחד, מכינים שכבה ראשונה, מקררים שעה-שעתיים ואז מכינים מוס שני ומזלפים מעל המוס הראשון, ומחזירים למקרר.

את המוס הזה אפשר גם להכין כמה ימים מראש במנות אישיות ולהקפיא מכוסה היטב, ולהעביר למקרר ביום שישי אחה"צ שיפשיר לאיטו עד שבת או להוציא להפשרה בשבת בבוקר, לשעה-שעתיים מחוץ למקרר וכשמפשיר לשים במקרר.
 
למעלה