מוס שוקולד מגנאש מוקצף.
גנאש שוקולד
1 מיכל שמנת מתוקה
200-350 גרם שוקולד בהתאם לסוג השוקולד - מריר 200 גרם, חלב 300 גרם, לבן 350 גרם
תוספי טעם אם רוצים - סרט קליפת תפוז, מנת אספרסו, ליקר כלשהו
להקצפה - 1/2-1 מיכל שמנת מתוקה נוספים
מרתיחים מיכל שמנת, ואם רוצים מוסיפים לו קליפת תפוז (אם זה מתאים לטעם המוס שרוצים).
מפרקים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוזגים מעל את השמנת הרותחת, ממתינים 2 דקות ומערבבים היטב עד שמתקבל רוטב שוקולד אחיד ומבריק קצת. אם מוסיפים אספרסו או ליקר, מוסיפים אותו עכשיו ומערבבים היטב.
מכסים ומקררים לפחות 3-4 שעות, עד שהגנאש מתקרר לגמרי ומסמיך.
מעבירים למיקסר ומקציפים תוך כדי הוספה של 1/2-1 מיכל שמנת מתוקה, עד שמתקבל מוס אוורירי יותר אך עדיין יציב.
מזלפים או ממלאים כלים אישיים בעזרת כפית/כף.
אם רוצים לעשות שכבות של יותר ממוס אחד, מכינים שכבה ראשונה, מקררים שעה-שעתיים ואז מכינים מוס שני ומזלפים מעל המוס הראשון, ומחזירים למקרר.
את המוס הזה אפשר גם להכין כמה ימים מראש במנות אישיות ולהקפיא מכוסה היטב, ולהעביר למקרר ביום שישי אחה"צ שיפשיר לאיטו עד שבת או להוציא להפשרה בשבת בבוקר, לשעה-שעתיים מחוץ למקרר וכשמפשיר לשים במקרר.