קינת הסמארטפונים

debby12

New member
מנהל
קינת הסמארטפונים

מצערת אותי ההתמכרות הנפוצה של כולם, בעיקר אנשים צעירים - אבל לא רק, לטלפונים הניידים שלהם

סיטואציה 1: בילבי בכורתי, בת 15
. יכולה לשבת שעות עם המכשיר המטופש הזה. אני מניחה שהיא בעיקר עוסקת בטקסטינג עם חבריה. אם אני שואלת במה היא עוסקת שם - היא מסרבת לענות. על כל פנים, היא לא מיישירה מבט כי הוא תקוע במסך הקטן של המכשיר המחורבן הזה ו.....אין עם מי לדבר.

סיטואציה 2: ישבתי בישראל בבית קפה עם חברה במוצ"ש מאוחר בלילה - משהו כמו 10 בלילה. חצי שעה לתוך השיחה היא התנצלה שהיא ממש חייבת לבדוק את הווטס אפ שלה בגלל איזה דיון הורים מבית הספר שמתרחש. בשעתיים שישבתי איתה, כל רבע שעה היא גלשה שם בווטס אפ לדקות ארוכות.

סקרנית: כמה זמן ביום אתם מבלים עם הסמארטפון שלכם? ואיך מגבילים זמן גלישה של בני נוער בלי לגרום להם לברוח מהבית לאין חזור?

ובכלל - רק לי זה מפריע?

debby12

New member
מנהל
בדיוק כזה! קריקטורה מעולה

וכולנו חיים ב"כוכב הקופים" שכזה מוקפים בבני אדם מהסוג הרביעי בכל מקום

אצלנו במטרו יש שלטים שמפצירים באנשים שיהיו ערניים לסביבותיהם (pay attention to you surroundings)כשהם יוצאים החוצה מהתחנה כדי שחלילה לא יידרסו/ימעדו/ווטאבר

debby12

New member
מנהל
קינה מהסוג שצירפת שייכת ל"עולם הישן"

שבו אנשים מביעים רגשות ועושים רעש.

בעולם החדש יש דממה.... כולם שקועים בטלפון שלהם בעיניים מזוגגות.

KallaGLP

New member
אישית לא מכורה לסמארטפון כלל.

משתמשת מעט, בעיקר לשיחות ומסרים מהירים וקצת לצילומים. כל היתר עושה על מחשב.קינדל וכד'. ילדים זה אכן סיפור אחר.
עד לא מזמן למען האמת לא הבנתי איך אפשר להיות מכורה למשהו. עכשיו אני מבינה.

debby12

New member
מנהל
עכשיו סיקרנת אותי...

מה גרם לך עכשיו להבין איך אפשר להיות מכורה? (אי אפשר להשאיר כזה טיזר ולהיעלם
)

KallaGLP

New member
מתנצלת, לא ראיתי את השאלה קודם.

התמכרתי לזמר. לא קרה לי מעולם. תמיד היו זמרים או להקות שאהבתי להקשיב להם. אך מעולם לא הייתי מעריצה של ממש, אפילו לא בגיל ההתבגרות. עכשיו לפתע, ללא אזהרה, הפכתי לכזאת. וזה לא פחות מהתמכרות. מקרה קשה. פשוט חייבת להקשיב לו. יש משהו בקול שלו, באישיות שלו, בצורה שבה הוא שר שפשוט עשה מהפכה בחיים שלי ומשפיע על מצבי הנפשי. מחכה כמו מכורה לסמים לכל שיר חדש, לא משנה באיזו שפה, לכל ידיעה על איפה יופיע, מתי, וכו'. הדבקתי גם את בעלי. כבר קנינו כרטיסים להופעה.

KallaGLP

New member
אגב, זו גם הסיבה שאני פחות בפורום.

כל כוחות הנפש הפנויים מושקעים בניסיון לאסוף את חתיכות הנשמה בחזרה למקום ולהירגע אחרי שהוא הופך ומפרק אותה לגורמים בכל פעם מחדש.

למעלה