קיסם שיניים - חוצחצן?

פּלפּל

New member
קיסם שיניים - חוצחצן?

מישהו מכיר מילים נרדפות לקיסם שיניים? בתזאורוס "מילה במילה" מופיעים כמה תחליפים למילה קיסם ("גזר-עץ, חלקיק, חתיכה, מחצצה, נסר, קיסמית, רסיס, שבב, שחיף") אך נראה שאף אחד מהם לא נרדף בלעדי לקיסם שיניים. שמעתי מישהו משתמש במילה חוצצן (או חוצצון, או חוצחצן). הוא בסדר? תודה! טול קיסם מבין שיניך - טול קורה מבין עיניך

מוגג

New member
../images/Emo67.gif זה קצת שובר שיניים

איך הוגים זאת חוֹצחצן או חוּצחצן? חוצצן מזכיר חציצה ולאו דווקא ניקוי. לא הבנתי למה מחצצה לא מוצא חן בשיניך. האם יש לו משמעות נוספת? אפשר גם חוֹרצֵץ - כי הוא נכנס בין החורים והחריצים. אם רצונך בשם שונה לחלוטין אפשר מנקיק מנקה את נקיקי השן מפיסות נקניק ושמן קיק. אולי אפשר לקרוא לו כרמית על שם המגישה הפופולרית. או זאב רווח - כי הוא אמור לטרוף את שאריות הבורקס המצטברות בין השיניים. בכל אופן שימוש בו מביא ל"רווח נקי".

פּלפּל

New member
אני בעד החורצצים

לא ידעתי שמחצצה היא קיסם לשיניים בלבד. בדקתי שוב במילון ואכן כך הוא. תודה על כרמית וזאב, אך הצעתך לחרצץ קוסמת לי יותר. עושה רושם שנחמד יותר להשתמש בחורצצים מאשר במחצצות. וכך בזרועות ארגמן באש יעלה כקורבן. חג שמח!

עליך אפשר לסמוך

שלא תחמיץ מסתרים נאים

גנגי

New member
אתה טועה, מישמיש,

הוא דווקא מחמיץ אותם. יש לו במטבח צנצנות מלאות מסתרים מוחמצים וצחוקים כבושים.

scooby4

New member
אכן כן

מַחְצֵצָה [עח] [ש"ע; נ'; מַחצֵצַת-, מַחצֵצות, מַחצֵצות-, מַחצֵצָתו] <חצץ> קֵיסָם, מַקֵל קטן לניקוּי בין השינַיִים (מילון ספיר).

גנגי

New member
עוד יותר עדיף

חוט דנטלי ולא ליד אנשים אלא לבד באמבטיה. אין דבר יותר מגעיל מחיטוט בשיניים בפרהסיה.

מוּסקט

New member
אני יכולה לחשוב

על עוד כמה דברים מגעילים לא פחות כשהם נעשים בפרהסיה.

אוֹחַ

New member
מחצצה זו מילה גדולה מידי בשביל דבר

פעוט כקיסם. מחצצה - על משקל: מחרטה (בום), מחצבה (גם-כן בום, אבל ידידותי יותר), וגם מחרשה ומזמרה שכותתו ממרגמה ומחצצית
.

גרי רשף

New member
אתה בטוח לגבי מחצבה?

למיטב זכרוני- מחצַבה, מעבַדה, מחלַבה וכו' הם אינם ממשקל כלי העבודה (מחרֵטה, מגרֵסה, מקדֵחה וכו').

scooby4

New member
אכן כן 2

מַחְרֵטָה [עח] [ש"ע; נ'; מַחרֶטֶת-, מַחרֵטות, מַחרְטות-, מַחרַטתו] <חרט> מכונת חריטה. מַחְצָבָה [יב] [ש"ע; נ'; מַחצֶבֶת-, מַחצָבות, מַחצְבות-, מַחצַבתו] <חצב> מָקום שחוצבים ממנו אבָנים וּמינֵרָלים.

shellyland

New member
סיפור מהחיים:

אמש אכלתי עם הפלפל החביב עלי בדג-על-הדן. כשהמלצרית הביאה קיסמים בסוף הארוחה, הרגיש הפלפל צורך עז ללמד אותה שבעברית זה נקרא "מחצצה". "אני יודעת", אמרה הגרסונטה. "מאיפה?" תהינו. אז מסתבר שבשנות הקריירה הענפה שלה במילצור, כבר הספיק מאן-דהוא לבקש ממנה שתביא "מחצצה". כך, לפחות, היא מספרת ו-ונדר-פלפ מאמין שלא שיקרה בשביל לקבל טיפ יותר גדול.

גנגי

New member
תִּשרתם אותה על זה?!

אז בוא'נה, אני יודעת לא רק "מחצצה" אלא עוד כמה פירושים של מילים, אולי תתשרו גם קצת אותי? שאֶתָּשֵר? או שאתעשר?

shellyland

New member
לא יודעת.

בשלב התישור כבר הייתי הלומת-יין למשעי (שרדונה גליל או משהו כזה, אם אתם תוהים), אז השארתי לפלפלא לנהל את מערכת היחסית עם המתושרת. האמת? אני מוכנה לשים את של הטיפים שלי על זה שאת מכירה מילים הרבה יותר שוות ממנה.

למעלה