קיסרי - תה"ש/מאיר/לניאדו

o o z a

New member
קיסרי - תה"ש/מאיר/לניאדו

שלום לכולן

ברוך ה', שבוע 35, מחכים ומתרגשים עד מאוד!!

פיצקית הקטנה שלנו נמצאת באותה תנוחה כבר משבוע 15... שוכבת לה בכיף כמו סימן שאלה..

הרופא שלנו (ד"ר גונן) אמר שיש סיכוי קלוש שתתהפך וניתן להניח שבגלל האנדומטריוזיס יתכן כי הרחם טיפה מעוות והיא פשוט לא מצליחה להסתובב, כמו כן הוא לא ממליץ לנו על היפוך ידני (שוב, כי כנראה יש סיבה שהיא התמקמה דווקא כך, קטנה שלנו
)

אם בעוד שבועיים המצב לא ישתנה נצטרך לקבוע תור לקיסרי

ואני ממש מתלבטת איפה כדאי..

מצד אחד תה"ש הוא בי"ח בו אני מטופלת..עברתי שם את הניתוח האחרון בינואר.. אבל - מי מבטיח לי שינתח אותי רופא שמבין באנדו'? חוץ מזה שזה רחוק מביתי ואני לא רוצה להקשות על הורי ובעלי עם הנסיעות היומיות..

לניאדו - הכי קרוב לביתי, מחלקת יולדות מעולה יש לי סוג של ויטמין P שם כך שאני מניחה שינהגו בי בסדר...אבל אני לא חושבת שיש שם רופא שמבין באנדו... האם מישהי מכירה את הרופאים המנתחים שם??

מאיר - יש מחלקת אנדו, ד"ר גונן מטפל שם והבנתי שד"ר שיינמן מנתח... איך אפשר לדעת שדווקא הוא ינתח אותי? האם אפשר "להזמינו" מראש? איך המחלקה?

השיקול האחרון - הבנתי שבלניאדו גם אחרי קיסרי (לא בהרדמה מלאה ובהנחה שהכל עובר בשלום) מניחים את התינוק ישר על האם...זה מאוד חשוב לי.. אני לא רוצה שישר אחרי שהיא תצא יקחו אותה לכמה שעות... האם במאיר ובתה"ש גם נוהגים כך?

שבת שלום

tut77

New member
לכי על מאיר בלי התלבטות.

הי,
אני השתחררתי ביום ראשון ממאיר לאחר קיסרי שלישי, ובתור אחת שהיתה בראשון באיכילוב, שני בתל השומר והשלישי מוזמן למאיר, אין התלבטות בכלל לכי על מאיר.

גם אותי ד"ר שיינמן היה אמור לנתח בגלל האנדומטריוזיס, אך הקטנטונת שלי לא חיכתה בסבלנות לשעת הצהריים ומאחר והוא לא יכל להגיע על הבוקר, קראו לד"ר קנטי בשילוב ד"ר רביד, מאחר ואני מעבר לאנדו' מקרה מיוחד בפני עצמו (כבר חודשיים מתכננת כל פרט של הניתוח הזה)...
ועברתי את הקיסרי בהרדמה אזורית (בתל השומר היה בהרדמה גם בחירום כי לא הצליחו להרדים אותי) ואיכלוב גם אזורית.
ההתאוששות וכל היחס במחלקה אחר כך היה ממש בסדר יצאנו מרוצים, התינוקייה לפחות בזמן שלי חלק מהצוות ממש בסדר וחלק לא משהו אבל יכול להיות בכל מקום....

לשאלתך איך לנסות שהמנתח יהיה ד"ר שיינמן- אני קבעתי קודם תור למרפאת האנדומטריוזיס שבה הוא מקבל- באותו יום קבעו לי תאריך כולל הגעה לטרום, והוא קבע ביום שהוא יכול לנתח כדי שהוא אכן יהיה המנתח, אם את מגיעה בחירום את לא באמת יכולה לדעת מי ינתח אותך, אנחנו התעקשנו שיקראו לו וקיבלנו את קנטי....

שיהיה לך הרבה בהצלחה, ובשעה טובה מקווה שתעדכני שאת אחרי עם קטנטונת בריאה בבית

liats80

New member
נסיון מר עם תל השומר

אני כותבת בלי קשר לאנדו כיוון שהבנתי שלא מערבבים "שמחה בשמחה" ובזמן קיסרי "מתעלמים" מהאנדו (אצלי בדו"ח של הקיסרי מצויין שישנן הדבקויות אבל לא עשו עם זה כלום וכששאלתי את סוריאנו הוא אמר שאין אפשרות לטפל בזמן קיסרי גם כי זה מסוכן וגם כי לא רואים הרבה).
בכל אופן, הנסיון שלי עם תל השומר רע מאוד.
ממש ממש בקצרה - הגעתי אליהם ב10:30 בבוקר עם ירידת מים בהריון תאומים. ב14:00 בצהריים כבר אמרו שכיוון שהיה לי חום ויתכן שיאלצו לעשות היפוך ולא ניתן לתת אפידורל עם חום ממליצים לי על קיסרי. הסכמתי. אמרו שיכניסו אותי לקיסרי בתוך רבע שעה... אז באו ואמרו שיש ארבע לידות תאומים ועוד מעט יכניסו אותי... בסופו של דבר אני הייתי עם חום, הקטנטנים עם דופק מהיר, דיממתי נורא, הייתי עם צירי לחץ והמיילדות אמרו תחילה שממתינים לחדר ניתוח ואח"כ הודו שאין צוות. רק בשבע ומשהו הכניסו אותי לחדר ניתוח (אחרי תחנונים רבים והרבה בכי). חדר הניתוח היה מלא מיילדות ורופאה מרדימה אחת, אבל נטול רופאים מנתחים... במשך כל היום המיילדות דחפו ידיים ודיברו מעלי אבל אף אחת לא ניסתה לעזור לי ולו רק לנסות להרגיע מעט. על שולחן הניתוחים כשהתלוננתי שאני ממש מרגישה צורך לדחוף הן אמרו לי פשוט לדחוף... אבל לא היתה פתיחה (ויכולתי לקרוע את עצמי). ואז באה מיילדת שההעבירה את קורס ההכנה ללידה בו השתתפנו (שום דבר ממה שסיפרו לנו בקורס לא יושם דרך אגב. אף אחד לא שאל אותי איך אני רוצה ללדת או מה חשוב לי בלידה...). נרגעתי לרגע עד שהיא אמרה לי "יש פתיחה מלאה פשוט תדחפי" ורגע אחרי עצרה אותי ואמרה "לא לא, אל תדחפי הפתיחה היא מקסימום 5-6 זה רק נראה לי 10". בשלב הזה המרדימה התעצבנה וקיבלה אישור מיוחד לתת לי אפידורל למרות החום.
רק אחרי שמונה וחצי בערב התחילו לנתח אותי ואחרי שקיבלתי אפידורל שמראש היווה את הבעיה עם לידה רגילה. הילדה שהיתה מובילה היתה כ"כ נמוכה ומעוכה בדרך החוצה שהיו חייבים להוציא את הילד קודם. היא יצאה נפוחה ועכשיו אנחנו מגלים שכנראה נגרם נזק עצבי בעקבות הלידה הקשה (למזלנו זה לא נזק רציני אישון אחד שלה קטן מהשני והעפעף טיפה יותר סגור -נאמר לנו בשניידר שב 99% מהמקרים זה בגלל לידה קשה, כמעט תמיד לידה טבעית כי בקיסרי לא אמורים להגיע למצב כזה).
אחרי כל זה גם לא טיפלו בי כמו שצריך במחלקת יולדות. הייתי עדיין עם חום ורעדתי בלילות אבל האחיות לא זיהו שיש חום. בנוסף הברזל שלי היה נמוך בצורה קיצונית וכולי הייתי בצקת אחת גדולה - באמת משהו מזעזע ולא רגיל. כמובן שבחמש בבוקר התקשרו שאבוא להאכיל את שני הפיצקים שלי וכשהתחננתי שיאכילו אותם כי אני לא מסוגלת לקום מהמיטה ממש כעסו עלי ונתנו לי הרגשה שאני אמא נוראית. יצאתי הביתה וחזרתי בעצמי למיון נשים יום וחצי אח"כ אחרי שבבית מדדתי חום 38.5. אושפזתי בגניקולוגיה וטופלתי עוד שבעה ימים נוספים באנטיביוטיקה לוריד וקיבלתי שתי מנות דם (ומבחינת הרופא הראשי שם זו היתה כמות מינימלית עבורי). עברתי את כל הבדיקות האפשריות. וגם כשיצאתי סוף סוף הביתה נאלצתי לקחת אנטיביוטיקה 12 יום נוספים.
בבדיקה אצל סוריאנו שמונה שבועות לאחר לידה הוא זיהה שהרחם לא חזר לצורתו הקודמת ולאחר היסטרוסקופיה אבחנתית הוא גילה שהשאירו לי שארית שלייה באזור הצלקת של הקיסרי. זה עיכב את ההחלמה של הצלקת מבפנים וזה היה הגורם לחום. הוא הסביר לי שזה מצב מועד לפורענות כי דלקת יכולה להתפתח בכל רגע. עקבנו שבועיים לראות אם השארית מתכלה בעצמה וכשראינו שזה לא קרה עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שארית השלייה. רק לאחר ההיסטרוסקופיה הרגשתי שסוף סוף אני מתחילה להחלים מהקיסרי.
חשוב לי לציין ששאריות שליה זה משהו שקורה בלידות טבעיות אבל לא צריך לקרות הניתוח קיסרי בו יש גישה ישירה לבטן.
סיבוכים וטעויות יכולות לקרות בכל בית חולים. אבל - הרבה בסיפור שלחי קשור בצוות עצמו. כשבשתיים בצהריים יודעים שיש ארבע לידות תאומים (ולפי הסטטיסטיקה הרבה מלידות התאומים מסתיימות בקיסרי) וזה בנוסף ליולדות אחרות היו צריכים להקפיץ צוות נוסף ולא להסתפק בצוות מנתח אחד יחיד. בנוסף מרגע שנאמר לי שממליצים לי על קיסרי המיילדות הפסיקו לדבר איתי. הן כן מצאו לנכון לדבר ביניהן על כמה הראש של הקטנה שלי נמוך ו"ממש בחוץ" אבל לא מצאו לנכון לומר לי לנסות להרגע ולא להלחץ מהמוניטור שהראה דפקים מהירים. הן דחפו ידיים לא רחמים וגם שגרמו לי לכאב נוראי ולדימום מטורף לא התנצלו. הצוות שניתח אותי אגב היה צוות של רופאים צעירים. המנתח שביצע את רוב העבודה, גיליתי בדיעבד, קיבל רשיון רק בינואר (ילדתי במאי...).
בקיצור - הנסיון שלי היה נוראי. הלידה שלי וההחלמה היתה סיוט אחד גדול ולכן בלי קשר לאנדו אני מאוד לא ממליצה ללדת בתל השומר.
שתהיה לך לידה קלה וידיים מלאות באושר בסופה.
ליאת.

אריאל1810

New member
הרגת אותי..

איזה סיפור מזעזע....מקוה שעכשיו את בסדר! ונהנית מהקטנים. מי הרופא שניתח אותך?את יכולה לכתוב לי בפרטי...

liats80

New member
אני בסדר תודה!

למרות שהצלקת התחילה לכאוב בשבוע וחצי האחרון. אני מניחה שזה קשור לאנדו כי ממש לפני שהתחיל לכאוב היה לי התקף אנדו נוראי אבל אני אהיה אצל סוריאנו החודש ואהיה יותר חכמה.
אני לא זוכרת איך קראו לרופא. אני אצטרך להסתכל שוב בדוח הניתוח. הוא היה רופא ממש צעיר ודווקא נחמד בסה"כ (הוא גם קיבל אותי במיון נשים) רק שכנראה אין לו מספיק נסיון.

זואילי

New member
מיי גוד. נפלה לי הלסת מהסיפור

ממש כאב לי לקרוא.
המון בריאות לכולכם וכמה נורא שחוויית לידה כזו אי אפשר לשכוח...
מזל שהכל מאחוריכם והזמן עושה את שלו.
שמעתי כמה וכמה דיס המלצות על לידה בתהש ונראה לי
שמכל הסיפורים ששמעתי, אם ממילא אי אפשר לטפל בקיסרי
גם על הדרך באנדו ואם ממילא אי אפשר לבקש ולקבל את סוריאנו
אז....
סיפורך יסופר עוד...
בטוחה שיש מחלקות טובות יותר.

liats80

New member

כן נראה לי שאם לא יכולים לקבוע רופא ספציפי שינתח לא כדאי להגיע לשם.
אני ממש לא מתכנת לידה נוספת, אבל אם אי פעם... זה בטוח לא יהיה בתל השומר.
אה ושולחת לך מסר

וואו, נפלתי מהספה!!!

אני לא יודעת איך הצלחת לעבור את זה, זה נשמע כמו סיוט לא נורמלי!
אני בחורה שמושפעת מאוד בקלות מקריאה בפורום וכב מלאה בחרדות.
אני רק בשבוע 9 אבל כבר חושבת על הלידה ועכשיו, בזכותך, אני אוכל למנוע סיוט כזה, כמו שהיה לך!
במידה ואצטרך ניתוח קיסרי (יש לי הרגשה שכן, בגלל התת-משקל שלי)- עזרת לי מאוד.
העיקר שעכשיו יש לך 2 צוציקים מתוקים וחמודים :)

liats80

New member
וב אז לנשום עמוק :)

אין צורך להיות בחרדה וממילא זה לא עוזר.
אבל כן אני ממליצה להגיע למקום אחק ואם צקיך קיסרי לקבוע עם רופא מסוים מראש אם ניתן (אצלי הקיסרי לא היה מתוכנן).
בהחלט היה סיוטי אבל מה שלא הורג אותנו מחשל אותנו.
מחזיקה לך אצבעות להמשך תקין וקל, ידיים מלאות ואושר ענק!

ליאת.

o o z a

New member
אבאלה אמאלה

תודה לאל שהסוף טוב ומתוק אבל איזו דרך!
ממש קשה לקרוא את החוויה הזו !

פז08

New member
לא מכירה את תל השומר ולניאדו, אבל

יכולה לספר שבמאיר יש חטיבת מיילדות וגניקולוגיה שנחשבת מצוינת.
שתי האחיות שלי ילדו שם בקיסרי, אחותי הגדולה פעמיים קיסרי אלקטיבי והקטנה לא מזמן קיסרי לא אלקטיבי אבל גם לא ממש חירום.
אחותי הקטנה גם כן סובלת מאנדו', והרופא המטפל שלה זה ד"ר שינמן. כך הם תכננו שהוא ינתח אותה ביום שהוא נמצא במאיר. בפועל היא הגיעה עם צירים לפני הזמן, והיה לה לחץ דם גבוה אז אשפזו אותה להשגחה.
בסופו של דבר עמדו לשחרר אותה, ואז הוא הגיע לתורנות, עשו לה מוניטור חוזר, היו צירים די גבוליים אבל הוא הצליח לשכנע את הצוות המילדותי ליילד אותה והוא (ד"ר שינמן) ניתח אותה בתורנות.
היא הייתה מאוד מרוצה, גם אחותי הגדולה הייתה מאוד מרוצה......
איך מסדרים ששינמן ינתח? נראה לי הכי טוב ליצור עמו קשר מראש- או בבריאות האישה בכפר סבא אם את שייכת לכללית או במרפאת אנדו' במאיר.
אחד הייתרונות הגדולים של מאיר לדעתי, טמון בכך שאם חלילה משהו מסתבך, יש שם פגייה וטיפול נמרץ יילוד ברמה מצוינת, בין הטובים בארץ.
שוב- לגבי לניאדו ותל השומר לא מכירה ולא יודעת לומר איך הם בקיסרי.
אני יודעת שמשבחים רבות את הצוות של לניאדו ברמה המיילדותית אבל לא יודעת פרטים נוספים לגבי התינוקייה, חלילה אם צריך פגייה / טיפול נמרץ יילוד, או אם חלילה משהו מסתבך מה קורה לגבי צוות כירורגים וכו'.....
לדעתי צריך לחשוב על הכל מראש.
ולגבי הנחת התינוק על האם מייד לאחר שיוצא- זה דבר שנראה לי שווה לברר מראש עם הצוות בבית החולים.
במאיר יש מועדון יולדות בשם בייבי + M, שווה לך לעשות גוגל, ליצור עמם קשר ולשאול את כל השאלות מראש. יש לך אפשרות להפגש לדעתי ללא תשלום מראש, עם מיילדת ולשאול שאלות, לא יודעת אם זה רלבנטי לגבי קיסרי, אבל שווה לברר.......
בכל אופן, מה שלא תבחרי- המון בהצלחה.
ולתות- מזל טוב ענקי!!

o o z a

New member
תודה פז יקרה

חייבת להודות שאני יותר ויותר משתכנעת לפנות למאיר.
הרופא שלי עובד במאיר ובמרכז לבריאות האישה בכפר סבא, אנסה להעזר בו במה שאוכל..

שוב תודה! ומזל טוב גם לך

liats80

New member
גם אני שמעתי

דברים מצויינים על הפגיה במאיר.
כנ|ל לגבי הפגיה של בילינסון.
ואם יש לך אפשרות לדאוג ששיינמן יהיה נוכח אז לשם הייתי פונה.

היי ooza

מה שלומך? בשורות בהחלט טובות!שיהיה בשעה הטובה,בידיים מלאות
וכמו שאמא שלי אומרת..כמו תרנגולת...
אשמח אם יש לך זמן לנדב לנו אינפורמציה,לאנדואיות שבדרך להורות בע"ה!
כגון:האם עברת טיפולי הפריה ואצל מי
האם יש לך טיפים לקצר לנו את ההליכים..
האם האנדו מזיק לעובר,האם יש השלכות,שינויים ?
אני מבינה שאצלך פיצי טרם התהפכה..
הכול מאת השם!אני מכירה מישהי שעברה היפוך שבוע לפני הקיסרי ב"מאיר" ובסוף עברה לידה רגילה ומדהימה
(אצטט אותה יום אחרי הלידה "שזו חוויה אלוהית ועכשיו הייתה עוברת אותה בשנית"
אני מאמינה מאוד שהכול מתחיל בראש..אז מה שנתון בידנו ..נשתדל ..השאר כבר לא באחריותנו...
מי ייתן ותיהני מכל רגע ,ושהכול יילך ויסתדר לך על הצד הטוב ביותר.
אז רק בהצלוח'ס! ושוב תודה.
לישי.

o o z a

New member
היי לישי

תודה על האיחולים !

אני מצרפת לך קישור להודעה שלי מלפני מספר חודשים בה שיתפתי בדרך שלנו עד להריון :) (מקווה שאצליח לצרף...)

אצלי ההריון ממש מדכא את האנדו', טפו טפו אין לי כאבים/מיחושים/אי נוחות..

לגבי השלכות או שינויים, אני חושבת שזה מאוד אינדיבידואלי.. אני לא חווה משהו יוצא דופן חוץ התנוחה של פיצקית שאולי נובעת מהאנדו'..

אם תרצי פרטים נוספים את מוזמנת לפנות בפרטי

וואו!

ריגשת אותי!
ישתבח שמו!
על זה נאמר שכל דבר בזמנו.
בדרך להורות מגלים המון סבלנות וסובלנות..
מעודד ומחמם!
תודה על הכל!
תבורכי! וכמובן גם פיצי הקטנה(-:

למעלה