קיפוח בנים ברעננה

ATAF151

New member
קיפוח בנים ברעננה

כ-130 תלמידות מצטיינות מחטיבות ברעננה השתתפו בתוכנית המעודדת בנות להשתלב בלימודי מדעים, בשיתוף "נס טכנולוגיה" לא ברור מדוע מקפחים את הבנים רק בגלל מינם, הרי כבר שנים אחוז הבנות במדעים עלה מאוד, והם מקבלות ציונים גבוהים יותר מהבנים גם במקצועות הריאליים. היו צריכים לעשות את התוכנית לפי קריטריונים שיוויוניים, ולמשל לעודד ילדים ממעמד כלכלי נמוך או לעודד את כולם. הרי 130 תלמידות מהוות כנראה שכבה שלמה של איזושהי כיתה מארבעת החטיבות, אז מה כל כך נורא להכפיל את התוכנית ולכלול בה את כולם. איזה נזק יגרם אם גם בנים ישתתפו בתוכנית כזו?

ATAF151

New member
לא כולם שם

לא זכור לי כרגע נתונים מדוייקים לגבי אחוז ההשתתפות של בנים ובנות במקצועות מדעיים בבתי הספר, אבל בבקשה שיקחו את כל מי שלא ממשתף בלימודים מדעיים, כולל את הבנים. ואם התוצאה תהיה שהרוב בתוכנית תהיינה בנות, אז בסדר, אבל אין סיבה לפסול לחלוטין את השתתפותם של הבנים. לעומת זאת, אני כן זוכר בוודאות שהבנות בשנים האחרונות משיגות ציונים טובים יותר מהבנים בכל מקצועות הבגרות כולל הריאליים. ובנוסף אחוז מקבלות תעודת בגרות גבוה משמעותית מאשר אצל הבנים. ולמרות כל זאת מספקים תוכניות תגבור מיוחדות אך ורק לבנות בבתי הספר, דוגמת התוכנית הזו.

זה לא קיפוח בנים - זה עידוד בנות

יש תופעה לא ברורה שמתחילה בזה שבנות מצטיינות בלימודים בתיכון עם כישורים גבוהים לחיים יוצאות לצבא או לאזרחות( מי שלא הולכת לצבא) ואז רובן "מתאיידות" מהמערכת הלימודית / כלכלית / ניהולית. מהיכרות אישית - לפני כמה שנים בתוכנית מתמטיקה למצטיינים החלה קבוצה שכללה רוב בנות ומעט בנים. עברה שנה, שנתיים ונחש כמה בנות הגיעו לגמר ?? אפס !! לא בגלל חוסר כישורים - כנראה בגלל חוסר ב"Drive" שמושך בנים הלאה לצמרת ומעביר בנות לעצירה. יתכן וזה בגלל מה שקלטו בסביבה החברתית, מהבית, מהבעל ? במקרה זה היוזמה מבורכת. התמיכה לא חשובה ליכולות השכליות אלא ליכולות הנפשיות לשמר את יצר הקידום האישי. אני לא סוציולוג אבל כנראה החברה יצרה יצר קידום אישי מפותח אצל בנים יותר מאשר אצל בנות. הביטויים שנשמעים כאילו בצחוק של "תלמד באוניברסיטה שיהיה לך מקצוע טוב שתוכל להתקדם בו כי תהיה לך משפחה לפרנס" שנאמר בצורה זו אחרת לבנים לעומת ה"צחוקים" של "תמצאי חתן עשיר שיפרנס אותך" שמועבר לבנות במשך דורות חייב לקבל שינוי והלוואי שיוזמות כאלו ידחפו יותר בנות ללימודי מדעים התקדמות אישים לתפקידי מפתח וניהול בכירים ולאיזון בכלכלה הישראלית ברמה ובשכר.

ATAF151

New member
זה קיפוח

קודם כל מדוע לא לצרף לתוכנית הזו בנים ממשפחות מצוקה שגם מתקשים להגיע למצוינות? שנית, זה לאו דווקא רע ללמוד מקצועות לא מדעיים, מי קבע שרק המדע חשוב? ומי קבע שהגברים שהולכים לעבוד במקצוע שהם שונאים ובשעות עבודה מטורפות רק כדי לקבל שכר גבוה חיים בצורה טובה יותר מאשר הנשים? אני למשל מוותר במודע על תפקידי מפתח וניהול בכירים כדי לחיות חיים שפויים. ולגבי התוכנית למצוינות למתמטיקה שציינת. אני בעד לעודד את אלו שמתכוונים לפרוש שלא יפרשו, אבל גם אם בן פורש אני בעד לנסות לעודד גם אותו לא לפרוש, אין שום דבר רע בזה. שלישית, כבר שנים רבות הבנים מקבלים בגרות, תואר ראשון ושני באחוז נמוך משמעותית מאשר הבנות, אז מדוע אין תוכניות לעידוד בנים ללמוד ולטיפול בבעיות הייחודיות להם? מה נפסיד מזה שיהיו עוד בנים מלומדים? הרי הבנות המלומדות רוצות להתחתן בסופו של דבר בדרך כלל עם מישהו שמלומד כמוהן. והבנים הלא מלומדים פונים באחוז גבוה יחסית לנתיבים לא טובים כגון פשע.

עטאף, למדתי בימי חלדי

שכשמישהו מנסה לעשות ספין על המציאות ולהציג אותה בהפוכה, אני אומרת: אתה צודק

ATAF151

New member
הרי לך יש גם בן וגם בת

ונניח שלשניהם תהיה בעיה של אי מיצוי הפוטנציאל בתחום המדעי, מדוע שרק ביתך תטופל ובנך לא. מה בנך אשם בזה שיש אולי תחומים אחרים בחיים בהם נשים מקופחות, מדוע שלא נעזור לו למצות את הפוטנציאל שלו במקרה שמסיבה כזו או אחרת יהיו לו כשלים בנושא.

הבנים מטופלים אוטומטית

הבנות לא. לכן יש עבורן תכנית שתאפשר להן להתפתח בכיוון אם תרצינה, למרות שהמערכת סוגרת בפניהן חלק ניכר מהאפשרות.

ATAF151

New member
הם כנראה לא מטופלים

עובדה שהבנים מקבלים תעודת בגרות ותארים באוניברסיטאות באופן משמעותי פחות מאשר הבנות. ומדובר בתופעה שנמשכת כבר יותר מ 15 שנה, וכוללת את כל מקצועות הלימוד וכמעט את כל בתי הספר בארץ. לכן היה אפשר לצפות שיהיו תוכניות במשרד החינוך שיטפלו בבעיות הייחודיות להם, אבל אין כאלו. ושנית, מה זה אומר מטופלים אוטומטית. בואי נסתכל על כל תלמיד לגופו ולא נתייחס אליהם כקבוצה. אם יש תלמיד או תלמידה שהם בעלי פוטנציאל למדע, אבל לא בוחרים את מקצועות המדע ברמה מוגברת ניקח אותם לתוכנית תגבור בלי קשר לסיבה שהביאה אותם לנטוש את המדע. אולי זה בגלל שהיא בת שקופחה בגלל היותה בת, אולי זה בגלל שזה בן שגדל במשפחה לא טובה, אולי זה בגלל בן או בת שנפלו על מורה איומה למתמטיקה, מה זה משנה הסיבה, בואי נעזור להם על פי קריטריונים שווים. הרי גם אצל ילדים שלא מצליחים במקצועות הריאליים אפשר לבדוק ע"י מבחנים אם בכל אופן יש לו יכולת טובה בנושא. זה בסדר שעל פי הקריטריונים השווים תהיינה יותר בנות מבנים בתוכנית, אבל מכאן ועד פסילה מוחלטת של בנים המרחק גדול.

אוי, אוי, עטאף

אתה יכול להתקבל כחבר כבוד בתנועה לזכויות הגבר (אלה שמטנפים את הארץ בגרפיטי עם מס' הטלפון שלהם). ויש לי עוד רעיון: יש הערב באשכול ארוע לציון יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים. למה שלא תעשה שם הפגנת יחיד?

ATAF151

New member
דוגמא מעולם הרווחה

תארי לעצמך שהיו אומרים שכל קצבאות האבטלה ינתנו אך ורק לציבור הערבי במדינה בגלל שהציבור היהודי זוכה כל חייו להרבה יותר הזדמנויות והקצבות ואילו הציבור הערבי זוכה רק לקיפוח מיום לידתו ועד מותו. האם היית בעד? או שאת גם חושבת שאם יהודי הגיע למצב של אבטלה מגיע לו קצבה, אפילו אם במשך חייו הוא טופל באופן טוב ע"י החברה והמדינה? וכמובן אותו הדבר לגבי כל סוגי הקצבאות שהמדינה משלמת כגון קצבת זקנה. אותו הדבר לגבי בנים, גם אם הם זוכים לטיפול טוב יותר בממוצע, עדיין צריך לעזור למי שבכל אופן כושל.

לקחת טיעון לאקסטרים, להקצנה

זה דמגוגיה. אין לי כלים להתמודד בדיון דמגוגי. במקרה זה, הנושא הוא אחד מתחומי ההתמחות שלי בחיים ואני (גם אם זה נשמע לכם מתנשא או לא ידידותי) לא משקיעה מזמני בדיון מול כאלו שאין להם עניין בידע הזה אלא מסמנים את עיגול המטרה סביב איזו דיעה חסרת ביסוס סוציולוגי, רחב, ידעני, או הבנה בנושא. אני מכבדת את דעתך, אין לי כוונה להתווכח איתך, או עם פיצפונת. כשיהיו לכם שאלות אמיתיות, אולי אענה.

ATAF151

New member
הטיעון ממש לא באקסטרים

הטיעון הזה ממש לא באקסטרים אלא ממחיש את העניין של לא לפסול עזרה לקבוצת אוכלוסיה שלמה רק כי בממוצע הם במצב טוב. וזאת הסיבה המדוייקת מדוע המדינה כן עוזרת ליהודים, למי שלא עולה חדש ולגברים וכך הלאה קבוצות אוכלוסיה שהם במצב טוב בממוצע. אין שום תירוץ בעולם מדוע לא דנים אפילו בתופעה שלפיה כבר יותר מ 15 שנים הבנים מוציאים בגרות ותארים אונבירסיטאיים באחוזים פחותים משמעותית מהבנות. אין לי ספק שבסוף זה יתפוצץ וכן ידונו וכן יעשו, רק חבל שמחכים.

ניטרוי

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה שלך עמירםב. אבל עדיין חושבת שהדוגמא והמסר מהבית הם בעלי משמעות רבה. לדוגמא - מה נאמר בתוך הבית פנימה. לפני מספר חודשים בלילה באחת מההתקבצויות של נערים בפארק שמתחת לדירתי באשמורת תיכונה, הקשבתי לפיטפוטי מרעישי הלילה ושמעתי משפט שאמר אחד הנערים לחבריו והזדעזעתי. אני מצטטת: "אבא שלי אמר לי - אם לא תביא לך אחת עשירה אני מסלק אותך מהבית" כלומר - זו הדרך להתקדמות בחיים,וזה ה"שימוש" היעיל באשה.

מלחמת הפמיניסטיות

די דבילית כשמגיעים לקטעים כאלו.....גם אם רוצים לעודד בנות זה עדיין לא צריך להיות בנפרד. וכן, יש בי מן השוביניזם או איך שתקראו את לזה- אני מאמינה שהאישה צריכה לגדל את הילדים והגבר צריך לפרנס אבל זה לא אומר שהאישה לא צריכה לעבוד והגבר לא צריך לעזור בבית או לא לתת זכות הצבעה לאישה וכו אבל כן שנשים לא יודעות לחנות ועוד דברים אחרים. זה לא ממש מסובך.... לילה טוב!

ATAF151

New member
העיניין הוא לא הפרדה אלא פסילה

מילא אם היו עוזרים בתוכניות נפרדות לבנות ולבנים. אבל בכלל אין תוכניות עזרה מיוחדות לבנים, אגב לפעמים זה גם מגיע כבומרנג לנשים שהעניין הזה רק מעצים את התפיסה שהנשים חלשות וזקוקות לעזרה ולדחיפה והגברים חזקים ומסתדרים לגמרי לבד גם אם מאוד קשה להם.

מה עניין שמיטה להר סיני?

עם כל הכבוד לדעתך על "מלחמת הפמיניסטיות", אני מניחה שגם את - ככל האמהות - לא תרצה שביתה הוכשרת במדעים תישלח למגמה הומאנית כי היא בת. אני מזמינה אותך, אגב, ללמוד קצת יותר על "מלחמת הפמיניסטיות", יש הרבה חומר, גם כאן בתפוז ובכלל ברחבי הרשת. ועוד הערה - פגשתי בימי חיי מעט מאוד גברים שיודעים לחנות כמוני ומעט מאוד גברים שיודעים להיות אמא טובה כמו אב ילדי...

ATAF151

New member
מה עניין שמיטה להר סיני

אני לא רוצה שמי שמוכשרים למדע ישלחו למגמה הומנית. וזה כולל גם בנים. ותתפלאי אבל בהחלט יש בנים מוכשרים שמסיבה כזו או אחרת נקלעו למצב בו המורה שלהם חושבת שהם לא מוכשרים למדע או אפילו בכלל ללימודים כלשהם. אין קשר לאיך את יודעת לחנות או איך אב ילדייך יודע להיות אבא, מדברים על הממוצע של נשים מול ממוצע הגברים.

למעלה