קיפולים אחרונים

bshuval

New member
קיפולים אחרונים

טוב, עכשיו תורי להראות תמונות של הקיפולים האחרונים שלי. לעיתים רחוקות אני מתלהב מדגמים כמו שאני מתלהב משני הדגמים הללו. (הדגמים והסברים - בשרשור)

bshuval

New member
Stern Vanda מאת Carmen Sprung

הדגם הראשון הינו כוכב מקסים מאת Carmen Sprung. הוראות לדגם זה לא קיימות (עד כמה שאני יודע). למדתי אותו מתמונה והתאור המילולי הקצר הבא: " זהו אכן הדגמים שנילמדו בכנס האוריגאמי 2006 של אגודת האוריגאמי הגרמנית בדרסדן. הדגם קל בצורה מפתיע. מתחילים עם קיפולי הקצוות למרכז וסידרת שיקועים מסומנים מראש על האלכסון. אוזני ארנב מקופלות בפינות יוצרות נעילה ארוגה בגב הדגם." עם התמונה וההוראות הלקוניות הללו ישבתי כשעה והצלחתי לפתח את הדגם. פיתחתי שיטת קיפול מעניינת (לטעמי), ואף לימדתי את הדגם בשתי פגישות אוריגאמי. אני מאד נהנה לקפל את הדגם הזה. אין זה קשה לקפל אותו, והתוצאה יפה ביותר. מעניין אותי אם אתם מצליחים לקפל את הדגם מההוראות שנתתי. אשמח לראות את נסוינותיכם.

amitzur66

New member
ממש נחמד !

הניסיון לקפל את הדגם מההוראות שלך סיפק לי הנאה מרובה... התיאור המילולי, לקוני ככל שיהיה, מאד עזר להתחיל ולסיים את הדגם. את האמצע הסקתי מהתמונה. אני בתקופה של עומס אז לא יצא לי לכתוב כאן, ובקושי לקרוא, אבל קיבלתי מוטיבציה מהחידה שלך להזיז קצת את ה***, ועל כך תודה בעז !

bshuval

New member
כל הכבוד!

אני שמח שנהנת לפצח את הדגם. האם לימדת אותו במפגש החובבים? (אשמח לשמוע רשמים מהמפגש)

amitzur66

New member
...וההמשך

כמובן שבהיותי מונע ע"י המוטו "אז ככה זה נראה כשמחלקים ל-x, מעניין איך זה יוצא אם מחלקים ל- 2x", לא יכולתי להתאפק מלהמשיך... התוצאה בתמונה.

juliuslove

New member
תודה רבה

אני חובבת אוריגאמי אך רחוקה מלדעת על זה הרבה.... אולי אתה יכול להסביר לי ביתר פירוט איך סוגרים מאחור? מצאתי בויקיפדיה על "אוזני ארנבת" אבל לא ממש הבנתי איך לחבר הכל ביחד אגב אתה מכיר אולי אתרים עם פרחים בסגנון הזה

yochaytzur

New member
הצלחתי גם!!

כאשר פרסמת את התמונה והאתגר שמאחוריה החלטתי גם אני לנסות לקפל את הכוכב. בנתיים עברו שלושה שבועות עמוסים, והנה היום מצאתי זמן לחידת הקיפול. אחרי שעה הצלחתי לקפל את הכוכב שאכן הוא דגם מקסים וכיפי (מאז שהתצלחתי הבוקר, כל הבית מלא כוכבים כאלו שני עושה מדפי ממו צבעוניים). בועז - תודה על האתגר, ואם יש עוד כאלו אל תהסס לפרסם. יוחאי

bshuval

New member
חזיר מאת Joseph Wu

את המקפל Joseph Wu אין צורך להציג. הדגם בתמונה הינו אחד הדגמים החדשים שלו, דגם מדליק ביותר של חזיר. ג'וזף לימד מספר אנשים לקפל את החזיר בכנס האוריגאמי האחרון בניו יורק, אך אני לא הייתי בינהם. תמונה של החזיר ראיתי באימאג'ירו של חודש אוגוסט, ומיד התלהבתי מהדגם. ידעתי שאני רוצה ללמוד אותו. במהלך כנס האוריגאמי והמתמטיקה בספטמבר שאלתי מספר אנשים, אך כל מי שלמד את הדגם שכח כיצד לקפל אותו. לשמחתי, אחד החברים שלי אמר שיש לו שני דגמים מקופלים, ושלח לי בדואר אחד מהם. בזהירות בזהירות פתחתי את הקיפול ושחזרתי אותו בנייר נקי. לאחר מספר נסיונות פיתחתי שיטת קיפול קלה ונוחה לדגם זה. דגם זה הוא אלגנטי ביותר והקיפול עצמו מכיל מספר מהלכים מעניינים. זהו הדגם החביב עלי בימים אלה ואני מקפל אותו רבות. הדגם עצמו לא מסובך. הוא מתחיל מחצי בסיס חזיר, המרכיב את הרגליים האחוריות והזנב. שאר הנייר משמש עבור ראש החזיר, אזניו, ורגליו הקדמיות. כמעט כל הקפלים בדגם הם בעלי נקודת ציון מדויקת. רק הקיפול הסופי של החוטם ונעילת הגוף של החזיר הם קיפולים הנעשים לפי העין. הדגם תלת מימדי באופן טבעי (dry tension).

חזיר יפה!

אני התחלתי לעבוד על ה-RYU ZIN של קמייה לפני כמה ימים, מתרשים קפלים. זה בטח יקח עוד הרבה זמן.

giladznaor

New member
חזיר ממש יפה

כרגיל, הדגמים של ג'וזף וו מדהימים ותלת-מימדיים ללא צורך בחומרים חיצוניים. ממש חמוד. כל הכבוד על פיענוח הדגם, למרות שההוראות היו מאוד מאוד מפורטות. או שלא. אם כבר התחלת, אז הנה הדגם האחרון שקיפלתי. כמעט ולא יוצא לי לקפל לאחרונה, עם הלימודים והעבודה, אבל פה ושם עוד יוצא קצת. הדגם הוא מאת אומן חובב תלת-מימד נוסף, אך הדגם הזה הוא לא תלת-מימדי מבסיסו, כמו הדגמים האחרים של אריק ג'וזל. הבסיס מאוד פשוט, אבל העיצוב הסופי לא פשוט, ואני לא ממש מרוצה מהתוצאה...

eyal reuv

New member
הגמד של ERIC JOISEL

בעקבות גלעד,גם אני החלטתי לקחת את האתגר ולקפל את הדגם. התרשים אכן פשוט יחסית ,אך עיצוב הדגם ופיסולו לדגם שיהיה משביע רצון ויראה ממש תלת -מימדי, הוא ארוך ומתיש. הנה 2 הגמדים שקיפלתי:

elula17

New member
אמא'לה אני לא מבינה איך הוא

מקפל מה מי מו... יש מצב שמישהו יכין שלבים יותר מפורטים לקיפולים או הסברים או משהו כזה???

למעלה