קיפולים חדשים

bshuval

New member
קיפולים חדשים

הפרח המצורף הוא פרח ממשושה שנוצר על ידי עמנואל מוסר, בשנות ה-60. קיפלתי אותו מתוך עותק של הקיפול הגמור. הפרח מכיל חצי-פיתול... אני הייתי קורא לפרח הזה נרקיס. הפרח הזה, והקיפולים הבאים שיוצגו, הם דוגמאות לקיפולים גיאומטריים. ענף באוריגאמי המעסיק אותי לאחרונה. למעשה כולם שייכים לקיפולים מסוג "קיפול סריג", בו קודם מקפלים סריג של קיפולים, ואחר כך מביאים את כולם ביחד במהלך לא קל.

bshuval

New member
פרח מספר 2 (ממתומן)

הפרח הזה הוא מאת שוזו פוג'ימוטו. אני מוצא שזה דגם אלגנטי וגאוני.

bshuval

New member
פרח מספר 3 (יצירה שלי)

הפרח הזה מקופל ממשושה, והוא יצירה שלי. בפרח הזה, תאמינו או לא, אין כל פיתול. הפרח מכיל קיפול מקדים רב ומהלך אחד מאד מורכב להבאת הקפלים יחד. לאחר מכן, מתבצעים מספר קפלים נוספים על מנת לקפל את העלים. הדגם נוצר על ידי פיתוח תרשים הקפלים. הרעיון היה לעשות Сrossed box pleat מצורות שאינן ריבוע. פיתחתי פרח דומה גם ממחומש, אבל הגירסה הזו מוצאת חן בעיני יותר.

bshuval

New member
משושה מעל ריבוע (יצירה שלי)

זוהי תוצאה של קיפול ה-CBP המשושה על ריבוע. הצורה מחזיקה די טוב בזכות הרבה קיפולי עזר בצד האחורי.

ג ל ע ד א

New member
דגם מעניין שמוקדש לגילה

וקשור לשירשור הזה (אני חושב) - מכיל פיתולים של פיטר בודאי

גילה או

New member
גלעד תודה על ההקדשה.הנה עוד דגם

באווירה גאומטרית זו מתוךORIGAMI FOR CONNOISSEUR דגם של קוואסקי BOILED EGG.

גילה או

New member
3 הדגמים יפים מעניינים.כל הכבוד על

ה2 דגמים שאתה פיתחת.אשמח יום אחד ללמוד אותם.

ittaih

New member
מאוד יפה!

כל הכבוד. בועז, כמו שאתה יודע התחום של האוריגמי הגיאומרי מאוד מעניין אותי (בעיקר מודולריים אבל לא רק). מאוד אשמח אם תשלח תרשימי קפלים ו/או הוראות של כל אלה. אגב, גם המודולרי שהמצאת מ-6 חלקים עדיין מחכה להוראות. חבל שאין לי מספיק זמן לחפש חומרים ולקפל.

bshuval

New member
שוב תודה

כפי שכבר אמרתי, אני מקווה להכין תרשים קפלים לפרח מספר 3 בימים הקרובים. לגבי הוראות לפרח הזה, אני אנסה לתת קצת הוראות מילוליות, אבל אני לא רואה את עצמי מכין הוראות לדגם הזה. הקיפול מכיל יותר מדי מהלכים תלת מימדיים שאין לי מושג איך לצייר. (מהלך הבאת הקפלים יחד קשה במיוחד) לגבי דגם החוליות: הכנתי הוראות ראשוניות ואני עובד כרגע על הבאתן למוצר מוגמר שאוכל לפרסם. ברגע שהן תהיינה גמורות, ואמצא מקום טוב, אגיד לכם היכן יהיה ניתן למצוא אותן.

ycyclop

New member
מצוין!

מבין הפרחים שהראת, זה הכי מוצא כן בעיני. אפשר את תרשים הקפלים ותיאור של הקיפול המורכב?

eyal reuv

New member
מרשים

הסגול והכתום הכי יפים סוף סוף יש לך צילומים,וממש חדים וברורים

bshuval

New member
תודה רבה

כרגע עוד אין תרשים קפלים ממוחשב מוכן. אני אנסה להכין אחד בימים הקרובים ולשים בפורום. לגבי תיאור... זה כבר יותר קשה

rosana

New member
הפרח של פוג'ימוטו

מאוד יפה!באיזה ספר יש הוראות לפרח ולדגמים אחרים שלו כמו Hydrangea http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/thiomor/detail?.dir=cef5&.dnm=c6d5.jpg http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/thiomor/detail?.dir=cef5&.dnm=6eed.jp g&.src=ph

bshuval

New member
הספרים של פוג'ימוטו

קשים מאד להשגה. לא ניתן לרכוש אותם בחנויות. לי יש ספר אחד שלו (solid origami) שקיבלתי מפוג'ימוטו עצמו (שלחתי לו מכתב והוא החליט לענות לי ושלח עותק של הספר. מאד הופתעתי כשזה קרה). אבל ההוראות לפרח לא מופיעות בספר הזה. ההוראות לדגמים ששאלת לא מופיעות באף ספר שלו. ישנו תרשים קפלים עבור הHYDRANGEA וקיפולים דומים במגזין "אורו" מספר 4. למיטב ידיעתי לא קיימות הוראות קיפול. אני פיתחתי לבד שיטת קיפול לקישור הראשון שאת מציגה, שלא דורשת קיפול מוקדם.

למעלה